Leefbewust supersmoothie recept

De Leefbewust Supersmoothie

Omdat ik veel vragen krijg over gezonde groene smoothies hierbij een recept voor een supersmoothie die ook zeer snel gemaakt is. De kracht van de smoothie is de natuurlijke mix van mineralen, vitamines, bladgroen dat oa rijk aan magnesium is en goede vetten. De vetten die ik noem worden uitgebreid behandeld in het boek van Brian Peskin.

Mijn aanpak is een combinatie van kennis die ik de laatste 18 jaar heb opgedaan.

Mijn recept:
– 1 mok water
– 1 biologische appel of banaan
– 1-2 gram spirulina of chlorella poeder
– 1 gram rozenbottel, camu camu of acerola poeder of een kiwi (vitamine C)
– 1 gram curcuma poeder
– handje verse blauwe bosbessen
– 1 theelepel biologische koudgeperste lijnzaadolie of 2-3 gram chia zaden (omega 3)
– 1 theelepel biologische koudgeperste kokosolie (laurinezuur, caprylzuur)
– 1 theelepel olijfolie (omega 9)

Het resultaat is een voedingsbom vol met essentieële vetzuren, zowel onverzadigd als verzadigd, zowel omega 3 als 9, een natuurlijke bron van vitamine C, een breed scala aan aminozuren, mineralen en vitamines. In de winter kun je tevens vitamine D3 druppels of een theelepel levertraan (vitamine A en D) toevoegen voor een extra winterboost.