Digitale glucosemonitoring bij mensen met diabetes en COVID-19 bespaart tijd

Mensen met diabetes lopen een hoger risico op slechte resultaten en ernstige ziekte als ze COVID-19 ontwikkelen, ze hebben zorgvuldige glucosemonitoring nodig om een ​​juiste glykemische controle te garanderen tijdens een periode van een acute ziekte, ook als gevolg van COVID-19. Om het beheer van deze patiënten bij UHCW te ondersteunen, werden digitale flitsglucosemeters gebruikt als onderdeel van een nationaal toonaangevend onderzoeksproject. Onderzoekers van WMG aan de Universiteit van Warwick en UHCW evalueerden de voordelen van dit baanbrekende onderzoek.

Ze ontdekten dat patiënten net zo effectief konden worden gecontroleerd als met traditionele methoden, zoals vingerprikken, en dat er tijd werd bespaard, waardoor het personeel meer patiënten kon verzorgen.

Professor Theo Arvanitis van WMG, University of Warwick zegt: “Traditionele manieren om glucosespiegels te meten zijn tijdrovend en leggen druk op de middelen, vooral wanneer ze onder druk staan ​​door de pandemie, daarom kan het gebruik van flitsglucosemonitoring helpen om middelen vrij te maken.

“We zijn verheugd dat we de eerste klinische proef met digitale flitsglucosemeters in een NHS-ziekenhuis hebben uitgevoerd. Over het algemeen zijn er sterke argumenten voor het intramurale gebruik van deze apparaten in de COVID-19-omgeving, aangezien we hebben geconstateerd dat deze aanpak effectief is bij het monitoren van patiënten en NHS-medewerkers kan helpen wanneer de middelen krap zijn.

Professor Harpal Randeva van UHCW NHS Trust commentaar: “Het gebruik van deze apparaten maakt verpleegtijd vrij, maakt nauwlettender toezicht op patiënten mogelijk en is populair bij hen. Voortbouwend op deze evaluatie hebben we nu apparaten aangeboden aan meer dan 400 patiënten met diabetes en COVID-19 en we zijn van mening dat dit project een belangrijke stap voorwaarts betekent in de zorg voor mensen met diabetes in het ziekenhuis. Deze aanpak bouwt voort op de visie van UHCW NHS Trust om een ​​nationale en internationale leider in de gezondheidszorg te zijn, met een duidelijke focus op toonaangevende digitale technologie”

Professor Sailesh Sankar van UHCW NHS Trust voegde toe:
“Innovatie vormt de kern van het leveren van de beste kwaliteit van zorg voor mensen met diabetes. Hoewel deze apparaten zijn gebruikt in de poliklinische context, hebben we het wijdverbreide gebruik van apparaten in een ziekenhuis bereikt, wat zowel patiënten als personeel ten goede komt. We hopen dat anderen op nationaal niveau kunnen leren van dit project” De monitor werkt door glucose te meten vanuit de interstitiële ruimte, in plaats van vanuit het bloed. Ze worden op de huid van de patiënt aangebracht en meten gedurende 14 dagen elke 15 minuten de glucosespiegels. De glucosespiegels kunnen vervolgens gemakkelijk worden afgelezen door een elektronische lezer of smartphone over het apparaat te plaatsen, wat handiger en minder ingrijpend is dan vingerprikcontrole.

Er werden gegevens verzameld van patiënten die tijdens hun verblijf werden gecontroleerd, de gegevens werden vervolgens geanalyseerd en mogelijke verbanden werden onderzocht tussen relevante parameters, waaronder tijd bij hypoglykemie, hyperglykemie en binnen het bereik, geglyceerd hemoglobine (HbA1c), gemiddelde glucose, body mass index (BMI) en verblijfsduur.

Het percentage tijd met hyperglykemie vertoonde significante associaties met zowel het percentage tijd met hypoglykemie als het percentage tijd binnen bereik.