Autisme diagnose op 2,5-jarige leeftijd leidt tot dramatische verbeteringen

De potentiële voordelen van vroege diagnose en behandeling van autismespectrumstoornis (ASS) vormen de kern van een voortdurend debat over de noodzaak van universele screening voor peuters en de hoeveelheid financiering die wordt toegewezen om vroege identificatie te vergemakkelijken. Nu toont een nieuwe studie door BGU-onderzoekers en hun collega’s duidelijk aan dat vroege diagnose en behandeling leiden tot een aanzienlijke verbetering van de sociale symptomen van ASS. Hun bevindingen werden vorige maand gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Autism.

Prof. Ilan Dinstein van de BGU, hoofd van het Azrieli National Center for Autism and Neurodevelopment Research, leidde een team dat veranderingen in de symptomen van een autismespectrumstoornis over een periode van 1-2 jaar bij 131 kinderen met de diagnose autismespectrumstoornis op 1,2-5 jaar heeft gemeten. jaar oud en behandeld in de gemeenschap. Gemeenschapsbehandeling wordt gedefinieerd als een reguliere behandeling, in tegenstelling tot zeer gespecialiseerde interventieprogramma’s die worden ontwikkeld en bestudeerd in universitaire instellingen. Eerdere studies hadden niet onderzocht of kinderen die vóór de leeftijd van 2,5 jaar werden gediagnosticeerd en die in de gemeenschap werden behandeld, meer verbeteren dan kinderen die op latere leeftijd werden gediagnosticeerd.

De resultaten toonden aan dat kinderen die vóór de leeftijd van 2,5 jaar werden gediagnosticeerd, drie keer meer kans hadden om aanzienlijke verbeteringen te vertonen in de belangrijkste sociale symptomen van autisme in vergelijking met kinderen die op latere leeftijd werden gediagnosticeerd.

“Wij geloven dat deze grotere verbetering te wijten is aan de grotere plasticiteit van de hersenen en gedragsflexibiliteit die een fundamenteel kenmerk is van de vroege kinderjaren”, zegt prof. Dinstein. “Deze resultaten benadrukken het belang van vroege diagnose en behandeling van autismespectrumstoornis, zelfs in gemeenschapsomgevingen met heterogene diensten. Bovendien motiveren deze resultaten verdere prioritering van universele screening voor autismespectrumstoornis vóór de leeftijd van 2,5 jaar.”

“De studie benadrukt hoe belangrijk het is dat ouders en professionals de vroege tekenen van ASS herkennen”, zegt prof. Ditza Tzahor, directeur van ALUT’s Autism Center in het Shamir Medical Center en de Universiteit van Tel Aviv. van groot belang.”

Prof. Ilan Dinstein is lid van de vakgroepen Psychologie en Cognitieve en Hersenwetenschappen.

Andere onderzoekers zijn Nitzan Gabbay Dizdar, Michal Ilan en Prof. Idan Menashe van Ben-Gurion University, Dr. Gal Meiri, Dr. Michal Faroy, Dr. Analya Michaelovski, Dr. Hagit Flusser van BGU en Soroka University Medical Center, Prof. Judah Koller van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

De studie werd ondersteund door een subsidie ​​van het National Autism Knowledge Center van het Israëlische Ministerie van Wetenschap en Technologie.

https://doi.org/10.1177%2F13623613211049011

https://in.bgu.ac.il/en