Kinderen van rokers gebruiken vaker spoedhulp

Kinderen die aan tabaksrook zijn blootgesteld, maken vaker gebruik van nood- en spoedeisende zorg dan niet-blootgestelde kinderen, wat bijdraagt ​​aan een grote tol van de nationale gezondheidszorg, aldus onderzoek onder leiding van de Universiteit van Cincinnati.

De studie, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE, concludeerde:

· Kinderen die worden blootgesteld aan tabaksrook, hebben hogere bezoekkosten op de afdeling spoedeisende hulp bij kinderen dan kinderen die niet aan de behandeling zijn blootgesteld.
· Een groter aantal kinderen die aan tabaksrook waren blootgesteld, hadden een spoedeisende zorgbezoek gedurende een periode van een jaar vergeleken met niet-blootgestelde kinderen.

· Kinderen die aan tabaksrook waren blootgesteld, hadden in een jaar tijd bijna twee keer zoveel kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen als kinderen die niet waren blootgesteld.

“Ondanks grote vooruitgang bij de bestrijding van tabak, blijven ongeveer 4 op de 10 kinderen blootgesteld aan tabaksrook. Door deze blootstelling lopen kinderen in de ontwikkeling een hoger risico op veel gezondheidsproblemen, waaronder aandoeningen van de luchtwegen zoals astma, bronchiolitis en longontsteking”, zegt onderzoeker in de gezondheidsdiensten. en hoofdauteur Ashley Merianos, een universitair hoofddocent gezondheidsbevordering en onderwijs aan de School of Human Services van UC.

Merianos is ook een onderzoeksfiliaal lid van het Cincinnati Children’s Hospital Medical Center, het Thirdhand Smoke Research Consortium en het American Academy of Pediatrics Tobacco Consortium.

De studie, zegt Merianos, geeft ook inzicht in preventieve maatregelen zoals het standaardiseren en initiëren van interventies om de blootstelling aan tabaksrook te verminderen in de spoedeisende zorg, spoedgevallen en intramurale instellingen en het bevorderen van vrijwillig rookvrij huis- en autobeleid om de blootstelling aan tabaksrook van kinderen en de daarmee samenhangende gevolgen te helpen verminderen. .

“Als elke zorgverlener elk pediatrisch bezoek zou gebruiken als een gelegenheid om ouders die roken of vapen te screenen en te adviseren om ouders te adviseren over de gevaren van blootstelling aan tweedehandse en derdehands rook voor hun kinderen, zou de blootstelling aan tabaksrook bij kinderen afnemen,” zegt kinderarts en senior auteur Melinda Mahabee-Gittens, een professor kindergeneeskunde bij Cincinnati Children’s.