Factoren die het risico op zelfmoordgedrag bij adolescenten verhogen of verlagen

Een analyse van relevante studies die tot nu toe zijn gepubliceerd, heeft bepaalde risicofactoren geïdentificeerd die verband houden met suïcidaal gedrag bij adolescenten. De analyse bracht ook bepaalde beschermende factoren aan het licht die de kans op suïcidaal gedrag kunnen verkleinen.

De analyse, die is gepubliceerd in de Journal of Child and Adolescent Psychiatric Nursing, omvatte 66 onderzoeken. Interne risicofactoren waren onder meer slechte individuele coping, misbruik van smartphones, voedingsonbalans, menstruatieproblemen, slechte levensstijl en verstoorde slaappatronen. Externe risicofactoren voor zelfmoordgedrag van adolescenten waren onder meer de geschiedenis van de geestelijke gezondheid bij ouders, slechte interacties in het gezin en sociale problemen.

Herformulering om een ​​zinvol leven te leiden, adequate voeding, ouder-kindinteracties, boeken lezen en films kijken, en geloof of religiositeit zijn beschermende factoren die het risico op suïcidaal gedrag bij adolescenten kunnen verminderen.

“Van anderen houden is noodzakelijk, van jezelf houden is moed. Wees niet bang om van jezelf te houden – je moet voor jezelf vechten voordat je voor anderen vecht”, zei senior auteur Heni D. Windarwati van de Universitas Brawijaya in Indonesië.

Links