Covid-19 – Afstand houden is effectiever dan reisverboden

Het voorspellen van de verspreiding van een pandemie is van het grootste belang om regeringen te helpen een aantal sociale en economische maatregelen af ​​te dwingen die geschikt zijn om de pandemie te beteugelen en de nasleep ervan aan te pakken.

Nu presenteren onderzoekers een efficiënt model om de zich uitbreidende dynamiek en insluiting over verschillende delen van de wereld te bestuderen en te voorspellen.

– We ontdekken dat maatregelen om sociale afstand te nemen effectiever zijn dan reisbeperkingen over de grenzen bij het vertragen van de epidemische piek, zegt professor in de theoretische fysica, Francesco Sannino, Universiteit van Zuid-Denemarken en Deens Instituut voor geavanceerde wetenschap, en vervolgt:

Ontwikkeling in individuele regio’s

– De resultaten bevestigen onze bevinding dat het reizen door regio’s de epidemische verspreiding in gang zet, die zich vervolgens in elke regio onafhankelijk ontwikkelt.

Door virussen veroorzaakte pandemieën zoals Covid-19 vormen een bedreiging voor de mens, niet alleen vanwege het aantal mensenlevens dat wordt afgenomen, maar ook vanwege de diepgaande en langdurige impact op de economie en sociale dynamiek.

Hoewel er al verschillende empirische modellen bestaan ​​om de epidemische dynamiek lokaal en wereldwijd te beschrijven, ontbreekt een samenhangend kader. Met behulp van een krachtige taal en methodologie ontleend aan de hoge-energiefysica, kunnen professor Sannino en zijn collega Giacomo Cacciapaglia van de Universiteit van Lyon nu de zich uitbreidende dynamiek en beheersing over verschillende delen van de wereld bestuderen en voorspellen.

– We zijn van plan te beginnen met een wereldwijde monitoring om wereldwijde projecties te maken die regeringen en industrieën zullen helpen om inperkingsplannen te maken en strategieën te ontwikkelen over het heropenen van de samenleving en hoe grenscontrole het beste kan worden geïmplementeerd, zegt professor Sannino.

Links

https://www.sdu.dk/en

https://www.universite-lyon.fr/