CDC brengt de hoge niveaus van inactiviteit van Amerika in kaart

Fysieke inactiviteit verschilt per staat, regio, ras en etniciteit

Alle staten en territoria hadden meer dan 15% van de volwassenen die fysiek inactief waren en deze schatting varieerde van 17,3 tot 47,7%, volgens nieuwe staatskaarten voor de prevalentie van fysieke inactiviteit bij volwassenen die vandaag zijn vrijgegeven door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Fysieke inactiviteit voor volwassenen wordt gedefinieerd als het niet deelnemen aan fysieke activiteiten in de vrije tijd gedurende de afgelopen maand – activiteiten zoals hardlopen, wandelen om te sporten of tuinieren.

De schattingen van fysieke inactiviteit op staats- en territoriaal niveau variëren van 17,3% van de mensen in Colorado tot 47,7% in Puerto Rico. In zeven staten en twee gebieden (Alabama, Arkansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Oklahoma, Tennessee, Puerto Rico en Guam) waren 30% of meer volwassenen fysiek inactief. Per regio had het zuiden de hoogste prevalentie van fysieke inactiviteit (28%), gevolgd door het noordoosten (25,6%), het Midwesten (25%) en het westen (20,5%).

“Te veel volwassenen zijn inactief, en ze weten misschien niet hoeveel het hun gezondheid beïnvloedt,” zei Ruth Petersen, MD, directeur van CDC’s afdeling Voeding, lichamelijke activiteit en obesitas. “Fysiek actief zijn helpt je om beter te slapen, je beter te voelen en je risico op obesitas, hartaandoeningen, diabetes type 2 en sommige vormen van kanker te verminderen,”

De nieuwe kaarten zijn gebaseerd op gecombineerde 2015-2018-gegevens van het Behavioural Risk Factor Surveillance System (BRFSS), een doorlopend, op de staat gebaseerd telefonisch interview, uitgevoerd door CDC en gezondheidsafdelingen van de staat. Dit is de eerste keer dat CDC staatskaarten maakt van fysieke inactiviteit per ras en etniciteit.

De demografie van fysieke inactiviteit

De kaarten wijzen op opmerkelijke verschillen in fysieke inactiviteitsniveaus per ras en etniciteit. Over het algemeen hadden Hispanics de hoogste prevalentie van zelfgerapporteerde fysieke inactiviteit (31,7%), gevolgd door niet-Spaanse zwarten (30,3%) en niet-Spaanse blanken (23,4%).

In de meeste onderzochte locaties hadden niet-Spaanse zwarten en Hispanics een significant hogere prevalentie van inactiviteit dan niet-Spaanse blanken.

Vijf staten en Puerto Rico hadden een fysieke inactiviteit prevalentie van 30% of hoger onder niet-Spaanse blanke volwassenen.
22 staten en Puerto Rico hadden een lichamelijke inactiviteit prevalentie van 30% of hoger onder Spaanse volwassenen.
23 staten en het District of Columbia hadden een prevalentie van lichamelijke inactiviteit van 30% of hoger bij niet-Spaanse zwarte volwassenen.

Inactiviteit draagt ​​bij aan 1 op de 10 voortijdige sterfgevallen in de VS Onvoldoende lichamelijke activiteit wordt geassocieerd met $ 117 miljard aan jaarlijkse zorgkosten.