Opnieuw verbinding maken met de natuur sleutel voor duurzaamheid

Mensen die in meer bebouwde gebieden wonen en minder vrije tijd in de natuur doorbrengen, hebben ook minder kans om acties te ondernemen die het milieu ten goede komen, zoals recycling, milieuvriendelijke producten kopen en vrijwilligerswerk voor het milieu.

De uitkomst van een nieuwe studie onder leiding van de Universiteit van Exeter geeft aan dat beleid om stedelijke groene ruimten te behouden en te ontwikkelen, en stedelijke populaties te ondersteunen die opnieuw in contact komen met nabijgelegen natuur, kan helpen bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen en het verminderen van koolstofemissies.

De studie, gepubliceerd in Environment International en gefinancierd door NIHR Health Protection Research Unit in Environmental Change and Health, analyseerde enquêtereacties van meer dan 24.000 mensen in Engeland. Het team keek naar de blootstelling van mensen aan de natuur in hun lokale omgeving, hun recreatieve bezoeken aan natuurlijke omgevingen (parken, bossen, stranden enz.), En de mate waarin zij de natuurlijke wereld waardeerden.

Het team, inclusief medewerkers van de Universiteit van Plymouth en Public Health England, ontdekte dat veel groene keuzes vaker voorkwamen bij mensen die in groenere buurten of aan de kust woonden, en bij degenen die regelmatig natuurlijke ruimtes bezochten, ongeacht waar ze woonden. De relaties waren hetzelfde voor mannen en vrouwen, jong en oud, en voor arm en rijk.

Hoofdauteur Dr. Ian Alcock, van de University of Exeter Medical School, zei: “Meer dan 80 procent van de Engelse bevolking woont nu in stedelijke gebieden en staat steeds meer los van de natuurlijke wereld. Groen worden van onze steden wordt vaak voorgesteld om ons te helpen ons aan te passen aan klimaatverandering – stadsparken en bomen kunnen bijvoorbeeld stedelijke hittevlekken verminderen. Maar onze resultaten suggereren dat vergroening in de stad kan helpen om schadelijk gedrag dat milieuproblemen veroorzaakt, te verminderen door mensen weer aan het natuurlijke woord te binden. ”

Persbericht Universiteit van Exeter