Clean Pet Food Revolution werpt een blik op de huidige diervoedingsindustrie

Wist je dat een kwart van al het vlees dat in de Verenigde Staten wordt geconsumeerd, wordt opgegeten door onze huisdieren? Dat is het equivalent van het bedrag verslonden door 26 miljoen Amerikanen, en het maakt Amerikaanse katten en honden gelijk aan het op vier na grootste land in termen van consumptie van dierlijke eiwitten.

Maar de impact van voedsel voor huisdieren op het milieu en de klimaatverandering, hoe gezond of noodzakelijk het ook is voor onze metgezellen, of hoe het van invloed is op het welzijn van de landbouwhuisdieren die dat voedsel worden, is nauwelijks bekend of wordt genegeerd – zelfs bij dierenliefhebbers!

De Clean Pet Food Revolution werpt een blik op de huidige petfoodindustrie: zijn beweringen over wat een ‘natuurlijk’ dieet voor huisdieren is, zijn schokkende reputatie op het gebied van dierenwelzijn en het verwoestende effect op het milieu en de klimaatverandering.

Het boek ontrafelt mythen over “graanvrije” diëten, eiwitinname en wat onze huisdieren “willen”. Tot slot beschrijft het de vele opwindende wetenschappelijke ontwikkelingen in alternatieve eiwitten – of het nu gaat om planten, schimmels, insecten of vleesproducten op basis van cellen. – die belofte niet alleen om volledig te veranderen wat we onze katten en honden voeden, maar ook om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, het slachten van landbouwhuisdieren te beëindigen en onze huisdieren gezonder te maken.

EAN9781590566022