Hoe bomen je gezondheid kunnen verbeteren

HOW TREES CAN HELP YOU FIND HEALTH AND HAPPINESS

De definitieve gids voor de therapeutische Japanse praktijk van shinrin-yoku, of de kunst en wetenschap van hoe bomen gezondheid en geluk kunnen bevorderen

Merk op hoe een boom in de wind slingert. Beweeg je handen over de schors. Neem de citrusachtige geur op. Als samenleving lijden we aan een natuurgebrekstoornis, maar studies hebben aangetoond dat het doorbrengen van bewuste, opzettelijke tijd rond bomen – wat de Japanners shinrin-yoku of bosbaden noemen – gezondheid en geluk kan bevorderen.

In dit prachtige boek – met meer dan 100 kleurenfoto’s uit bossen over de hele wereld, inclusief de bostherapiepaden die Japan doorkruisen – Dr. Qing Li, ‘s werelds belangrijkste expert in bosgeneeskunde, laat zien hoe bosbad je stressniveau en bloeddruk kan verlagen, je immuunsysteem en cardiovasculaire systemen kan versterken, je energie, humeur, creativiteit en concentratie kunt stimuleren, en je zelfs kunt helpen gewicht te verliezen en te leven langer.

Als je eenmaal de genezende kracht van bomen hebt ontdekt, kun je jezelf verliezen in de schoonheid van je omgeving, de dagelijkse stress achter je laten en een plek bereiken van meer rust en welzijn.

ISBN 9780525559856

Nederlandse versie
https://www.awbruna.nl/boek/shinrin-yoku/