Zeewater sproeien om reflecterende wolken op te wekken om de planeet te koelen

Ik was onlangs in een geweldige videodiscussie met Peter Wadhams en Stephen Salter, georganiseerd door Metta Spencer, om de cloud-ophelderingstechniek uit te werken, zoals geconceptualiseerd door emeritus professor Stephen Salter van de afdeling Engineering en Design van de Universiteit van Edinburgh in de afgelopen paar jaar tientallen jaren.

Marine Cloud Brightening (MCB) heeft het potentieel om de planeet op een zeer beheersbare manier af te koelen. In wezen wordt zeewater door sproeiers onder hoge druk gepompt, waar het waterstralen genereert die vervolgens uiteenvallen (via Rayleigh-instabiliteit) om kleine waterdruppeltjes te vormen. De grootte van het mondstuk, het aantal mondstukken, de waterdruk, enz. zijn ontworpen om waterdruppels te produceren met een grootte van 800 nm (0,8 micron), zodat wanneer het water verdampt er 200 nm zoutkristallen overblijven. Deze zoutkristallen worden vervolgens binnen de turbulente grenslaag boven het oppervlak van de oceaan getransporteerd tot een hoogte van ongeveer 1 km tot 1,5 km, waar ze fungeren als condensatiekernen van wolken, zodat de wolken die zich vormen een extreem hoog albedo (reflectiviteit) hebben en kan dus voldoende binnenkomend zonlicht reflecteren om het aardoppervlak te koelen.

De sproeiers worden rond de oceanen van de planeet getransporteerd door draagvleugelboten die worden aangedreven door de wind met behulp van zogenaamde Flettner Rotors. De schepen worden op specifieke tijden van het jaar naar specifieke delen van de oceaan gevaren om de wolken in specifieke regio’s op te helderen om de gewenste regionale koeling te krijgen, bijvoorbeeld om de orkaankracht van het Atlantische bekken te verminderen, koraalriffen te beschermen, het noordpoolgebied voldoende af te koelen om het noordpoolgebied te herstellen Zee-ijs, en!of moessons aanpassen of regenval herverdelen om droogte of hevige regenval te verminderen.

Deze technologie heeft een enorm potentieel om de planeet voldoende af te koelen om ons tijd te geven om de uitstoot van fossiele brandstoffen te verminderen en technologieën voor koolstofverwijdering in te zetten.

Doneer alstublieft aan http://paulbeckwith.net om zijn onderzoek en video’s over abrupte klimaatveranderingswetenschap, gevolgen en oplossingen te ondersteunen.