Waarom sterven sommige patiënten na een beroerte?

Ontdek het op ESC Heart & Stroke 2020

24 en 25 januari in Barcelona, ​​Spanje
De laatste gegevens over de belangrijkste doodsoorzaken na een beroerte zullen worden gepresenteerd op ESC Heart & Stroke 2020. De internationale conferentie van de European Society of Cardiology (ESC) Council on Stroke wordt goedgekeurd door de European Stroke Organisation (ESO).

“Beroertepatiënten verlaten vaak het ziekenhuis zonder een langetermijnzorgplan en geen uitleg over wat hun beroerte heeft veroorzaakt – dit zijn ondergewaardeerde gebieden die dringende aandacht behoeven,” zei professor Wolfram Doehner, voorzitter van de ESC-raad over Stroke. “De huidige kennis over het klinische verloop van een beroerte en de redenen waarom patiënten overlijden is gebaseerd op onderzoek dat 15 jaar geleden is uitgevoerd, waardoor ons vermogen om effectieve behandelingen te bieden wordt beperkt. Hedendaagse gegevens zullen tijdens de vergadering worden besproken. ”

ESC Heart & Stroke 2020 brengt een multidisciplinair publiek samen – inclusief artsen, verpleegkundigen en wetenschappers uit de cardiologie, neurologie, radiologie, vaatchirurgie en neurochirurgie – om state-of-the-art onderzoek en klinische praktijk te onthullen en te bespreken. Verken het wetenschappelijke programma.

Eén zo’n gebied is intravasculaire trombectomie, een opkomende behandeling voor beroerte die veel in aanmerking komende patiënten niet ontvangen. Professor Doehner zei: “Snelle en effectieve trombectomie stelt veel meer slachtoffers van een beroerte in staat om terug te keren naar het normale leven en ernstige handicaps te voorkomen. Tijdens het evenement zullen we bespreken hoe we de beschikbaarheid van deze belangrijke behandeling in heel Europa kunnen verbeteren. ”

Nieuw baanbrekend onderzoek zal worden gepresenteerd, waaronder:

  • SAGE-AF: is beroerte-preventietherapie geassocieerd met vallen bij oudere volwassenen met atriumfibrilleren?
  • Verbanden tussen therapietrouw en antistollingsbehandeling en uitkomsten zoals beroerte, bloedingen en cardiovasculaire dood bij patiënten met atriumfibrilleren.
  • Kenmerken van atherosclerotische halsslagaders die beroerte en mortaliteit voorspellen.
  • Invloed van beroerte geschiedenis op uitkomsten na acute coronaire syndromen.
  • Machinaal leren om het risico op bloedingen te voorspellen bij patiënten met een antistolling van atriumfibrilleren.
  • Impact van diabetes op de prognose na een beroerte.

Belangrijke opinieleiders debatteren over de nieuwste controverses in beroerte diagnose en management, zoals het volgen van aritmieën. Atriale fibrillatie verhoogt het risico op een beroerte aanzienlijk en kan worden behandeld met orale anticoagulatie. Bovendien kunnen patiënten met een beroerte met nog niet geïdentificeerde atriumfibrilleren therapie krijgen om een ​​tweede beroerte te voorkomen.

Professor Doehner zei: “Hoe en wanneer te zoeken naar atriumfibrilleren zijn zeer actuele en besproken kwesties. De afsluiting om atriumfibrilleren te diagnosticeren wordt ook betwist, met andere woorden, welke intensiteit en duur van onregelmatige hartslagen verhogen het risico? Zijn consumentenapparaten zoals smartwatches ook een hulp of belemmering op dit gebied? ”

Hij concludeerde: “Het interdisciplinaire karakter van deze beroertebijeenkomst maakt het uniek. We horen perspectieven over actuele onderwerpen in een beroerte vanuit verschillende hoeken en bieden de optimale instelling om antwoorden te geven op de brandende vragen van vandaag. “