Waarom is LDL cholesterol eigenlijk slecht geworden?

Ik zal het proberen heel duidelijk uit te leggen.

Sinds de zestiger jaren uit de vorige eeuw heeft men ons bedreigd dat vetten slecht voor ons zijn, en we daar hart- en vaatziekten van zouden krijgen. Deze dreiging werd nog groter naarmate enkele wetenschappers ontdekten dat de theorie van Ancel Keys niet klopte. De werkelijke oorzaak ligt in de toename van geraffineerde koolhydraten en suikers, maar de oppermachtige industrie en overheid wisten dit snel te onderdrukken.

In diezelfde jaren zestig, de periode van de koude oorlog, ontdekte een Amerikaanse onderzoeker in een eenzame, koude vallei in noord China, een klein plantje dat op deze vijandige plek wist te overleven, te midden van allerlei beesten die dit plantje best een lekker hapje vonden. Dit plantje RODE GISTRIJST, had een gif gemaakt, zodat alle dieren die zo stom waren om het te eten dood gingen. Een farmacoloog van de Amerikaanse overheid, op zoek naar biologische wapens, nam dit plantje mee om het te onderzoeken. Als gif bleek het niet bruikbaar want mensen gingen er niet aan dood. Bij verder onderzoek bleek dit gif HMG-CoA-reductase te remmen, zodat de lever veel minder cholesterol kan maken. Dit gif is Monacoline K en werd Lovastatine genoemd, het begin van de statine-natie.

Sinds de tachtiger jaren hebben we dus medicijnen om het cholesterol te verlagen. Aanvankelijk werden ze als lifestyle-drug vrij verkocht. Iedereen kon ze kopen om zelf het cholesterol (een vettige stof, dus ook “slecht” voor je) te verlagen. De resultaten waren; dat het (totaal) cholesterolgehalte enkele tienden daalde. Toen gingen de PR mannen van Big Pharma eens verder hiermee aan het rekenen, ze gingen onderzoeken hoe het cholesterol via het bloed naar de cellen vervoerd werd.

Ons lichaam maakt per dag ongeveer 3000 mg cholesterol aan! Omdat we er zoveel van nodig hebben, het zit in alle cellen van je lichaam, maar liefst 25% zit in de hersenen (alle synapsen, neurotransmitters, signaaloverdracht, kortom hersenfuncties zijn cholesterol), en slechts 8% vind je in het bloed (de bloedbaan kun je vergelijken met de snelweg, LDL is het grote transportbedrijf dat ervoor zorgt dat cholesterol snel op de plaats van bestemming arriveert, en HDL is de vuilnisophaler, die het afval terugbrengt naar de lever om hergebruikt te worden, want het is zo’n belangrijke grondstof).

Omdat er dus veel naar alle cellen in het lichaam vervoerd moet worden zit het meeste cholesterol dus in LDL transporteiwitten. Deze combinatie daalt dus als de productie geremd wordt. Na wat rekenkundige trucjes, was het eureka: “Let’s call that the BAD guy”!

Begin jaren ’80 werden de termen “goed” en “slecht” cholesterol door fabrikant Merck geïntroduceerd, rechtstreeks aan het publiek, buiten de artsen en wetenschappers om. Dit vooral om meer statines te kunnen verkopen. LDL werd “slecht” gedoopt omdat deze door de statines beïnvloed wordt. We worden massaal “vals” voorgelicht door de overheid, en alle artsen die het zo geleerd hebben (met dank aan de farmaceutische industrie) en helaas niet beter weten, om meer omzet in cholesterol verlagende medicijnen te genereren! Dit is een miljarden-maffia!

Artsen hebben jarenlang “MEDICIJNEN” gestudeerd, zoveel moeten leren over wat alle chemische toxische stoffen voor invloed op het lichaam hebben, nauwelijks aandacht voor natuurlijke stoffen, voeding, vitamines, mineralen, kruiden etc. en de invloed daarvan op het gehele functioneren. Daarvan wordt verkondigd dat ieder mens voldoende met de voeding binnenkrijgt, en dat bijslikken “levensgevaarlijk” is. Alleen omdat natuurlijke middelen niet als “medicijn” gepatenteerd kunnen worden, en er niets aan te verdienen valt. De huidige voeding is echter bij lange na niet meer wat het een eeuw geleden was! Na een lange pittige chemische medicijnenstudie zijn de meeste afgestudeerde artsen blij dat ze zich als dokter kunnen vestigen, en zullen zich nooit afvragen of het werkelijk wel klopt wat ze allemaal geleerd hebben. Ze krijgen nog een aantal consensus mee als handreiking en voorschrift bij welke verschijnselen ze bepaalde medicijnen MOETEN voorschrijven, zoals standaard cholesterolverlaging bij alle diabetespatiënten, bij alle risico op hart- en vaatziekten, en natuurlijk bij een verhoogd cholesterolgehalte, nadat ze de normaalwaardes eerst verlaagd hebben (zodat 80% van de normale bevolking ook al “ziek” wordt).

Realiseer je dat je met een “gezond alternatief” zoals rode gistrijst extract capsules dus eigenlijk gewoon een statine slikt!!!

Dit is de trieste waarheid, die iedereen voor waar aanneemt want de artsen hebben ervoor gestudeerd. Ze weten helaas niet beter

Het is onmogelijk om terug te keren naar een leven zonder dit gif. Zeker als je blijft geloven dat het onmisbare cholesterol dat je lichaam al eeuwenlang maakt om te kunnen leven, zich tegen je keert om je te doden. Dat heeft de evolutie echt niet bedacht, maar een industrie die geld wil verdienen en een overheid die ons voorliegt.

Het werkelijke gevaar zit in bewerkt industrieel bewerkt voedsel.

Het beste kunnen we terug naar oervoeding. Met zo weinig mogelijk koolhydraten. Ons lichaam heeft essentiële vetzuren en aminozuren nodig om te kunnen overleven. Er bestaan geen essentiële koolhydraten, die kan je lichaam zelf maken.

Jetty van der Graaf

Orthomoleculair therapeut