VS – voorkom longkanker, test uw huis op radon

Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), moedigt Amerikanen in het hele land aan om hun huizen te testen op radon, de tweede oorzaak van longkanker.

“Blootstelling aan radon is een van de belangrijkste volksgezondheidsproblemen die Amerikanen vandaag de dag treffen,” zei Andrew Wheeler, EPA-beheerder. “Bijna 21.000 mensen sterven elk jaar aan longkanker veroorzaakt door blootstelling aan radon.

Elke januari organiseert de EPA de nationale radon actiemaand door de aandacht te vestigen op preventie- en mitigatiemethoden die levens kunnen redden. Ik moedig iedereen aan om in januari de tijd te nemen om radon blootstelling in hun huis te testen en te voorkomen. ”

Het radon-programma van EPA begon meer dan 30 jaar geleden, toen de wetenschappelijke en volksgezondheidsgemeenschap de risico’s begon te begrijpen die gepaard gingen met blootstelling aan radon binnenshuis. Sindsdien zijn verhoogde radonniveaus vastgesteld in ongeveer twee miljoen huizen in de Verenigde Staten en zijn er nog miljoenen getest. In veel staten is radon testen een standaardonderdeel van onroerendgoed transacties geworden. EPA schat echter dat er ongeveer zeven miljoen huizen met veel radon in de Verenigde Staten blijven.

Testen is de enige manier om te weten of een huis een verhoogd radonniveau heeft. Betaalbare doe-het-zelf radon-testkits zijn online beschikbaar en bij de meeste huisverbeterings- en hardware-winkels. U kunt ook een gekwalificeerde radon-professional inhuren om uw huis te testen. EPA en de Amerikaanse chirurg-generaal bevelen aan actie te ondernemen om uw huis te repareren als het radonniveau 4 picocuries per liter (pCi / L) lucht of meer is.

Actie ondernemen om uw blootstelling aan radon te verminderen is een langetermijn investering in de gezondheid van uw gezin en uw huis. De kosten voor het verminderen van radon in uw huis hangen af ​​van hoe uw huis werd gebouwd en de omvang van het radonprobleem. De meeste huizen kunnen echter worden hersteld voor ongeveer dezelfde kosten als andere gewone huisreparaties.

Voor meer informatie over testen en contactinformatie:
https://www.epa.gov/radon/find-information-about-local-radon-zones-and-state-contact-information