VS – Vermindering van dierproeven voor chemische veiligheid

Vandaag heeft de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) -beheerder Andrew Wheeler enkele van de leidende stemmen in milieuonderzoek bijeengeroepen om strategieën te bespreken voor het verminderen van dierproeven in chemisch veiligheidsonderzoek op een conferentie op het EPA-hoofdkantoor. De eendaagse conferentie, die meer dan 600 deelnemers trok, inclusief die aan de telefoon en persoonlijk, concentreerde zich op nieuwe aanpak methoden (NAM’s) voor het verminderen van dierproeven. Dit evenement, dat jaarlijks zal plaatsvinden, is een belangrijke stap in de uitvoering van de visie die Administrator Wheeler heeft geschetst in zijn EPA-richtlijn van september 2019 om agressief te streven naar reducties in dierproeven.

“Dit is een zaak van oprecht belang voor mij”, zei beheerder Wheeler, die de conferentie opende bij het EPA-hoofdkantoor. “Er bestaan ​​tegenwoordig wetenschappelijke ontwikkelingen waarmee we potentiële risico’s beter kunnen voorspellen zonder het gebruik van traditionele methoden die op dierproeven zijn gebaseerd. Met NAM’s zijn we in staat om meer chemicaliën te evalueren over een breder scala van potentiële biologische effecten, in een korter tijdsbestek met minder middelen, terwijl we streven naar gelijke of grotere resultaten. Ik kijk ernaar uit het werk voort te zetten dat we met onze partners hebben gedaan om de eisen voor dierproeven in de toekomst te verminderen, vervangen en verfijnen. ”

Amerikaanse en internationale experts op het gebied van milieu- en chemisch veiligheidsonderzoek kwamen samen om de wetenschappelijke vooruitgang op het gebied van NAM’s te bespreken. Het gesprek van vandaag was bedoeld om de wetenschappelijke gemeenschap te helpen de huidige stand van het onderzoek naar chemische veiligheid samen te vatten en wetenschappelijk verantwoorde alternatieven voor dierproeven te bespreken.

Bron