Vliegmaatschappij Air New Zealand test eetbare koffiebekers

Air New Zealand is begonnen met het uitproberen van eetbare koffiekopjes met klanten in de lucht en op de grond terwijl het nieuwe en innovatieve manieren verkent om zijn duurzaamheidsuitdagingen aan te gaan. De luchtvaartmaatschappij serveert momenteel elk jaar meer dan acht miljoen koppen koffie.

Senior Manager klantervaring bij Air New Zealand Niki Chave zegt dat hoewel de bekers composteerbaar zijn, het uiteindelijke doel zou zijn om deze volledig van stortplaatsen te verwijderen.

“We hebben samengewerkt met het innovatieve Nieuw-Zeelandse bedrijf ‘twiice’ om de toekomst van eetbare koffiebekers te verkennen, die vanillesmaak en lekvrij zijn. De bekers zijn een grote hit geweest bij de klanten die deze hebben gebruikt en we hebben gebruikte de bekers ook als dessertkommen, “zegt mevrouw Chave.

‘Twiice’ mede-oprichter, Jamie Cashmore, zegt dat de eetbare bekers een grote rol kunnen spelen om de wereld te laten zien dat nieuwe en innovatieve manieren van verpakken haalbaar zijn. “Het is geweldig dat Air New Zealand met ons samenwerkt om haar klanten en de wereld te laten zien dat een beetje vindingrijkheid en innovatie van Kiwi een zeer positieve impact op het milieu kan hebben en tegelijkertijd een echt coole en smakelijke klantervaring kan bieden , “Zegt Cashmore.

Cashmore zegt dat ‘twiice’ bezig is met het uitbreiden van het eetbare assortiment serviesgoed en verwacht volgend jaar nieuwe producten uit te rollen.

De proefversie van de ‘twiice’ eetbare beker ondersteunt de recente overstap van Air New Zealand naar plantaardige koffiekopjes aan boord van alle vliegtuigen en in lounges. De plantaardige bekers zijn gemaakt van papier en maïs in plaats van plastic, waardoor de beker in een commerciële composter kan worden afgebroken. De overstap naar plantaardige koffiekopjes zal naar verwachting jaarlijks niet meer dan 15 miljoen koppen belanden. De luchtvaartmaatschappij moedigt klanten ook aan om hun eigen herbruikbare bekers mee te nemen aan boord van vliegtuigen en in de lounges.

Mevrouw Chave zegt dat de luchtvaartmaatschappij de eetbare koffiekopjes van ‘twiice’ zal blijven testen en zal samenwerken met het bedrijf en andere partners om schaalopties te onderzoeken die het een levensvatbaar langetermijnproduct voor de luchtvaartmaatschappij zouden kunnen maken.