Verband acute jeuk bij eczeempatiënten met omgevingsallergenen

Een nieuw geïdentificeerd pad verklaart waarom antihistaminica vaak niet werken om ernstige jeuk te beheersen

Naast huiduitslag ervaren veel eczeempatiënten ook chronische jeuk, maar soms kan die jeuk martelend worden. Erger nog, antihistaminica – de standaardbehandeling voor jeuk en allergie – helpen vaak niet. Nieuw onderzoek van de Washington University School of Medicine in St.Louis geeft aan dat allergenen in het milieu vaak de oorzaak zijn van episodes van acute jeuk bij eczeempatiënten, en dat de jeuk vaak niet reageert op antihistaminica omdat de jeuksignalen worden overgedragen naar de hersenen langs een voorheen niet-herkende route waar de huidige medicijnen niet op gericht zijn.

De nieuwe bevindingen, gepubliceerd op 14 januari in het tijdschrift Cell, wijzen op een mogelijk nieuw doel en een nieuwe strategie om eczeempatiënten te helpen omgaan met die episodes van acute, ernstige jeuk. “Jaren geleden dachten we dat jeuk en pijn via dezelfde metrolijnen in de zenuwen naar de hersenen werden gedragen, maar dat bleek niet zo te zijn, en deze nieuwe bevindingen tonen aan dat er een andere weg is die deze episodes van acute jeuk bij eczeempatiënten, “zei hoofdonderzoeker Brian S. Kim, MD, een dermatoloog en universitair hoofddocent geneeskunde. “De jeuk kan gekmakend zijn.

Patiënten beoordelen hun chronische jeuk rond een 5 op een schaal van 10, maar dat loopt op tot 10 tijdens acute jeukaanvallen. Nu we weten dat die acute uitbarstingen op een geheel andere manier worden overgedragen, we kunnen ons op die weg richten, en misschien kunnen we die patiënten helpen. ” De typische route voor jeuk bij eczeempatiënten omvat cellen in de huid die worden geactiveerd en vervolgens histamine afgeven, dat kan worden geremd met antihistaminegeneesmiddelen.

Maar met deze acute jeuk geeft een ander type cel in de bloedbaan jeuksignalen door aan de zenuwen. Die cellen produceren te veel van een andere niet-histamine stof die jeuk veroorzaakt; daarom werken antihistaminica niet als reactie op dergelijke signalen. “We hebben acute jeuk bij eczeem in verband gebracht met allergische reacties die worden overgedragen door een geheel andere celpopulatie”, zegt Kim, ook de mededirecteur van het Center for the Study of Itch & Sensory Disorders. “Bij patiënten die episodes van acute jeuk ervaren, reageert hun lichaam op dezelfde manier als bij mensen met een acute allergie. Als we dit pad met medicijnen kunnen blokkeren, kan dit een strategie zijn om niet alleen jeuk maar ook andere problemen te behandelen, waaronder misschien hooi. koorts en astma.

” In de afgelopen jaren hebben verschillende klinische onderzoeken een strategie getest waarbij immunoglobuline E (IgE) wordt geblokkeerd, een stof die door het immuunsysteem wordt geproduceerd als reactie op allergenen. Patiënten met allergieën produceren IgE, wat allergische reacties veroorzaakt, maar de rol ervan bij jeuk is onduidelijk. Bij het bekijken van gegevens uit klinische onderzoeken naar geneesmiddelen gericht op de behandeling van chronische jeuk, ontdekte Kim een ​​patroon waarin patiënten episodes van acute jeuk meldden, vaak na blootstelling aan omgevingsallergenen.

Hij ontdekte ook dat eczeempatiënten die IgE maken als reactie op allergenen in de omgeving, vaker die episodes van ernstige, acute jeuk ervaren. “Omgevingsallergenen bevorderen dit soort jeuk zelfs”, legde hij uit. “Stel dat een patiënt met eczeem naar het huis van oma gaat, waar een kat is, en de jeuk van die persoon wordt gewoon gek. Het is waarschijnlijk dat huidschilfers van katten IgE activeren en IgE jeuk.” Kim’s team nam deze observaties mee naar het laboratorium, waar zijn team een ​​muismodel van eczeem maakte. Bij het bestuderen van de dieren ontdekten ze dat wanneer de muizen IgE maakten, ze begonnen te jeuken.

Maar in tegenstelling tot standaard jeuksignalen, waarbij cellen in de huid die mestcellen worden genoemd, histamine afgeven, activeerde het IgE bij muizen met eczeem een ​​soort witte bloedcel die basofiel wordt genoemd. Die cellen activeerden vervolgens een heel andere set zenuwcellen dan de cellen die jeuksignalen dragen die reageren op antihistaminica. De ontdekking dat acute jeuk bij eczeem verband houdt met blootstelling aan allergenen, kan hen helpen dingen te vermijden waardoor ze hevig jeuken, waaronder dieren, stof, schimmels of bepaald voedsel. Ondertussen biedt het farmaceutische bedrijven ook nieuwe doelen voor de behandeling van jeuk bij eczeempatiënten, waaronder eiwitten en moleculen die Kim’s team heeft geïdentificeerd langs deze nieuw geïdentificeerde neuro-immuunroute.

Links

http://www.medicine.wustl.edu/

http://dx.doi.org/10.1016/j.cell.2020.12.033