Traditioneel plantaardig dieet verlaagt het risico op premature baby’s

Het blijkt dat we het advies van onze ouders moeten volgen als we erover denken om zelf ouders te worden, met een studie waarin wordt vastgesteld dat het eten van de traditionele ‘drie groenten’ vóór de zwangerschap het risico op een vroeggeboorte verlaagt.

Universiteit van Queensland PhD-kandidaat Dereje Gete analyseerde de voeding van bijna 3500 vrouwen en ontdekte een hoge consumptie van wortels, bloemkool, broccoli, pompoen, kool, sperziebonen en aardappelen voordat de conceptie vrouwen hielp om een ​​volledige zwangerschap te bereiken.

“Traditionele groenten zijn rijk aan antioxidanten of ontstekingsremmende voedingsstoffen, die een belangrijke rol spelen bij het verminderen van het risico op ongunstige geboorteresultaten”, aldus Gete.

‘Vrouwen zijn voor de conceptie afhankelijk van bepaalde opgeslagen voedingsstoffen, zoals calcium en ijzer, die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de placenta en het foetusweefsel.

“Het starten van een gezonder dieet nadat de baby is verwekt, kan te laat zijn, omdat baby’s tegen het einde van het eerste trimester volledig gevormd zijn”, zei hij.

Professor Gita Mishra zei dat de studie suggereerde dat voedingsinterventie en strategieën om gedrag te veranderen nuttig kunnen zijn wanneer vrouwen gaan nadenken over het krijgen van een baby.

“Mensen die te vroeg worden geboren, lopen een groter risico op metabole en chronische ziekten op volwassen leeftijd, evenals een slechte cognitieve ontwikkeling en academische prestaties”, zei professor Mishra.

Premature geboorten, geboorten vóór 37 weken zwangerschap, zijn de belangrijkste doodsoorzaak bij Australische kinderen en treffen elk jaar 8,5 procent van de geboorten, een cijfer dat naar verwachting stijgt.

UNIVERSITEIT VAN QUEENSLAND