Onvruchtbaar door chemische cocktail

Een giftige cocktail van chemische verontreinigende stoffen gemeten in het lichaam van mensen is door nieuw Europees onderzoek in verband gebracht met mannelijke onvruchtbaarheid. Het aantal zaadcellen is de afgelopen 40 jaar meer dan gehalveerd. Een boosdoener is de dagelijkse blootstelling aan een mix van hormoonverstorende chemicaliën – met het cocktaileffect veel gevaarlijker dan een enkele stof. Chemicaliën die worden aangetroffen in alledaagse dingen zoals melkpakken, tonijnconserven, kassabonnen (BPA) en de pijnstiller paracetamol, bereiken het lichaam en beschadigen zo het sperma.

https://www.brunel.ac.uk/news-and-events/news/articles/Paracetamol-and-plastics-fertility-risk

Opmerking Ron: eigenlijk zie je het hetzelfde als bij polyfarmacie (cocktail van medicijnen) en bij produkten als Roundup (cocktail met glyfosaat). Stoffen worden vaak los als veilig gezien maar het gaat mis bij een cocktail van stoffen die elkaar versterken of samen schadelijke stoffen veroorzaken. Verder wordt in dit onderzoek het effect van (WIFI) straling van smartphones in de broekzak helaas niet meegenomen.
https://www.progress.org.uk/wifi-devices-affect-sperm-suggests-study/

The Unlisted Ingredients In Roundup May Be Even More Toxic Than Glyphosate
https://www.atraxialaw.com/news/unlisted-ingredients-roundup/

Polyfarmacie is het chronisch gebruik van vijf of meer verschillende geneesmiddelen
https://nl.wikipedia.org/wiki/Polyfarmacie

Het slikken van paracetamol tijdens de zwangerschap brengt mogelijk de toekomstige vruchtbaarheid van dochters in gevaar
https://www.vakbladvroeg.nl/paracetamol-wellicht-onveilig-ongeboren-dochter