Nieuwe therapie die effectief kan zijn bij veel kankers

Onderzoekers van de Mount Sinai hebben een therapeutisch middel ontwikkeld dat in vitro een hoge effectiviteit vertoont bij het verstoren van een biologische route die kanker helpt overleven, volgens een paper gepubliceerd in Cancer Discovery, een tijdschrift van de Amerikaanse Vereniging voor Kankeronderzoek, in juli. De therapie is een geconstrueerd molecuul, MS21 genaamd, dat de afbraak van AKT veroorzaakt, een enzym dat overdreven actief is bij veel kankers. Deze studie leverde bewijs dat farmacologische afbraak van AKT een levensvatbare behandeling is voor kankers met mutaties in bepaalde genen.

AKT is een kankergen dat codeert voor een enzym dat vaak abnormaal wordt geactiveerd in kankercellen om tumorgroei te stimuleren. Degradatie van AKT keert deze processen om en remt de tumorgroei.

“Onze studie legt een solide basis voor de klinische ontwikkeling van een AKT-afbreker voor de behandeling van menselijke kankers met bepaalde genmutaties”, zegt Ramon Parsons, MD, PhD, directeur van het Tisch Cancer Institute en Ward-Coleman Chair in Cancer Research en Leerstoel Oncologische Wetenschappen aan de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï. “Onderzoek van 44.000 menselijke kankers identificeerde dat 19 procent van de tumoren ten minste één van deze mutaties heeft, wat suggereert dat een grote populatie kankerpatiënten baat zou kunnen hebben bij therapie met een AKT-afbreker zoals MS21.”

MS21 is getest in van kanker afkomstige menselijke cellijnen, dit zijn modellen die in laboratoria worden gebruikt om de werkzaamheid van kankertherapieën te bestuderen. Mount Sinai wil MS21 ontwikkelen met een industriepartner om klinische proeven voor patiënten te openen.

“Het vertalen van deze bevindingen in effectieve kankertherapieën voor patiënten heeft een hoge prioriteit, omdat de mutaties en de resulterende kankerverwekkende paden die we in deze studie beschrijven, aantoonbaar de meest geactiveerde paden zijn bij menselijke kanker, maar deze inspanning is bijzonder gebleken. uitdagend”, zegt Jian Jin, PhD, Mount Sinai Professor in Therapeutics Discovery en directeur van het Mount Sinai Center for Therapeutics Discovery op Icahn Mount Sinai. “We kijken uit naar een kans om dit molecuul te ontwikkelen tot een therapie die klaar is om te worden bestudeerd in klinische onderzoeken.”