Met zonlicht zout water omzetten naar drinkwater

Kiunga, Kenia is een kleine vissersgemeenschap van ongeveer 3500 mensen, slechts een paar kilometer ten zuiden van de Somalische grens. Het dorp ligt langs de kust van de prachtige Indische Oceaan en het gebied herbergt een belangrijk natuurreservaat. Het is ook een gebied dat al vele jaren te kampen heeft met extreme droogte.

De locatie van Kiunga dicht bij de kust met overvloedig zeewater maakte het een ideale locatie voor de eerste GivePower Solar Water Farm.

hayes barnard Givepower Solar Water Farm Kenia

Waarom water? De watercrisis blijft exponentieel groeien over de hele wereld. Er zijn momenteel 844 miljoen mensen over de hele wereld die geen toegang hebben tot schoon drinkwater – meer dan het dubbele van het aantal mensen dat in de Verenigde Staten woont. Onder hen zijn 300.000 kinderen die elk jaar sterven als gevolg van door water geboren ziekten.

Deze feiten en cijfers zijn zeer verontrustend en GivePower is op een missie om schoon drinkwater te brengen voor miljoenen mensen over de hele wereld, te beginnen met de gemeenschap van Kiunga.

Na de moessontijd is Kiunga droog en uitgedroogd en moeten leden van de gemeenschap een uur reizen om de enige beschikbare waterbron te verzamelen die vuil en brak water is. Het is vaak hetzelfde water waarin dieren drinken en baden, en het bevat verontreinigingen en parasieten die vreselijke ziekte en soms de dood kunnen veroorzaken.

GivePower’s Solar Water Farm: een baanbrekende, schone technische oplossing

Het Solar Water Farm van GivePower is een baanbrekende oplossing voor kustgebieden die kampen met waterschaarste. Met geavanceerde filtersystemen en nieuwe ontziltingstechnologie op zonne-energie, zet GivePower zee- en brak zout water om in schoon en gezond water.

Elke zonne-waterboerderij produceert elke dag genoeg vers drinkwater voor 35.000 mensen. Vergeleken met de meeste grondputsystemen produceert het GivePower-zonnewaterpark een hogere waterkwaliteit gedurende een langere periode zonder negatieve milieueffecten.