Kan sulforafaan (broccoli) de schildklierhormonen verstoren ?

Er zijn enkele zorgen dat sulforafaan schildklierhormonen kan verstoren en mogelijk als een goitrogen kan werken door te concurreren met de opname van jodium. Langetermijnonderzoek bij jodium-deficiënte of hypothyroïde dieren toonde echter geen nadelige effecten met hoge dosis sulforafaan-suppletie. Hoewel jodiumtekort zeldzaam is, moeten personen samen met hun arts de schildklierhormoonspiegels meten als ze sulforafaan-suppletie overwegen.

In deze clip beschrijft Dr. Rhonda Patrick de mogelijke interactie tussen sulforafaan en jodium en benadrukt dat individuen met een tekort aan jodium of mensen met hypothyreoïdie met hun arts moeten samenwerken om de schildklierhormoonspiegels te controleren.

Recent is er een studie verschenen waaruit blijkt dat het toevoegen van gemalen mosterdzaad over broccoli de hoeveelheid van de heilzame stof sulforafaan kan verviervoudigen. Sulforafaan is een stof die onze gezondheid op tientallen manieren kan verbeteren. Wat is sulforafaan? Hoe kan deze stof onze gezondheid zo krachtig bijsturen? Waar in het lichaam is de stof actief? Deze vragen beantwoorden we in dit artikel.

Link