Hoe de zon de temperatuur op aarde beïnvloedt

De zon gaat door een fase die bekend staat als een zonne- of Maunder Minimum. Dit is waar de zonneactiviteit die zonnevlammen of zonnevlekken ontsteekt, is afgenomen. Het is een normale cyclus en een cyclus die gekoppeld is aan de mini-ijstijd die meer dan 50 jaar duurde vanaf het midden van de jaren 1600.

Volgens Spaceweather news is sinds 2015 het aantal dagen zonder een opneembare zonnevlek jaar na jaar gestegen. NOAA, NASA en anderen lijken het er allemaal over eens te zijn dat de zon een minimale zonne-fase ingaat. Wat het betekent staat open voor interpretatie, want zoals professor William Happer aangaf toen ik hem vroeg naar het groeiende aantal mensen en instanties die suggereren dat een minimum aan zonne-energie tot een afkoelingsperiode zou kunnen leiden, stuurde hij me het Deense gezegde: “Het is moeilijk om voorspellingen te doen, vooral over de toekomst. ”

We namen contact op met professor in de wiskunde Valentina Zharkova van Northumbria University, een van de eerste mensen die het bewustzijn van de afname van de zonneactiviteit verhogen, voor een gesprek dat ertoe doet over de zon, de verminderde activiteit en haar lezing van de impact die het zal hebben op de zon. temperaturen op aarde.