FDA gaat e-sigaretten met fruit- en muntaromas gericht op kids aanpakken

Te midden van het epidemische gebruik van e-sigaretten door jongeren en de populariteit van bepaalde producten bij kinderen, heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration vandaag een beleid uitgegeven dat prioriteit geeft aan handhaving tegen bepaalde niet-toegestane gearomatiseerde e-sigaretten die kinderen aanspreken, waaronder fruit- en muntaroma’s. . Volgens dit beleid lopen bedrijven die niet binnen 30 dagen de productie, distributie en verkoop van niet-geautoriseerde gearomatiseerde e-sigaretten op basis van cartridges (anders dan tabak of menthol) beëindigen het risico van handhaving door de FDA.

“De Verenigde Staten hebben nog nooit een epidemie van drugsgebruik zo snel zien ontstaan ​​als onze huidige epidemie van het gebruik van e-sigaretten door jongeren. HHS hanteert een alomvattende, agressieve benadering voor de handhaving van de wet die door het Congres is aangenomen, volgens welke er momenteel geen legale e-sigaretten op de markt zijn, ”zei HHS-secretaris Alex Azar.

“Door prioriteit te geven aan de handhaving van de producten die het meest door kinderen worden gebruikt, trachten we vandaag de dag de juiste balans voor de volksgezondheid te vinden door e-sigaretten te handhaven als een potentiële afslag voor volwassenen die brandbare tabak gebruiken, terwijl we ervoor zorgen dat deze producten geen een oprit naar nicotineverslaving voor onze jeugd. We zullen niet werkeloos toezien hoe deze crisis onder de Amerikaanse jeugd groeit en zich ontwikkelt, en we zullen de situatie blijven volgen en indien nodig verdere acties ondernemen. ”

“Terwijl we werken aan het bestrijden van de verontrustende epidemie van het gebruik van e-sigaretten bij jongeren, bevestigt het handhavingsbeleid dat we vandaag voeren onze toewijding om de toegang van kinderen tot bepaalde gearomatiseerde e-sigarettenproducten waarvan we weten dat ze zo aantrekkelijk zijn voor hen dramatisch te beperken – zogenaamde producten op basis van cartridges die zowel gebruiksvriendelijk als gemakkelijk te verbergen zijn.

We zullen onze volledige regelgevende autoriteit zorgvuldig en grondig blijven gebruiken om deze alarmerende crisis die kinderen, gezinnen, scholen en gemeenschappen treft aan te pakken, “zei FDA-commissaris Stephen M. Hahn, MD” In combinatie met de onlangs ondertekende wetgeving die de minimumleeftijd voor verkoop verhoogt van tabak tot 21, zijn wij van mening dat dit beleid een evenwicht biedt tussen de urgentie waarmee we de bedreiging voor de volksgezondheid van het gebruik van e-sigaretproducten door jongeren moeten aanpakken, met de potentiële rol die e-sigaretten kunnen spelen bij het helpen van volwassen rokers om volledig over te stappen van brandbare tabak naar een potentieel minder risicovolle vorm van nicotinelevering.

Hoewel we verwachten dat verantwoorde leden van de industrie zullen voldoen aan de eisen van de markt, zijn we klaar om actie te ondernemen tegen ongeautoriseerde e-sigaretproducten zoals beschreven in onze prioriteiten. We zullen ook de gebruikscijfers van alle e-sigaretproducten nauwlettend volgen en indien nodig aanvullende stappen ondernemen om het gebruik door jongeren aan te pakken. ”

De definitieve leidraad waarin de handhavingsprioriteiten van het agentschap voor elektronische nicotineleveringssystemen (ENDS), zoals e-sigaretten en e-liquids, worden uiteengezet, komt uit de resultaten van de National Youth Tobacco Survey 2019 (NYTS) 2019. Uit externe links Disclaimer over e-sigaretgebruik blijkt dat meer dan 5 miljoen Amerikaanse middelbare en middelbare scholieren zijn huidige gebruikers van e-sigaretten (die ze de afgelopen 30 dagen hebben gebruikt) – met een meerderheid die cartridge-gebaseerde producten als hun gebruikelijke merk rapporteert.

De NYTS-enquête, die jaarlijks wordt uitgevoerd door de FDA in samenwerking met de Centers for Disease Control and Prevention, laat ook zien dat van de huidige jeugdgebruikers van e-sigaretten in 2019 ongeveer 1,6 miljoen gebruikers het product vaak gebruikten (gebruik op 20 dagen of meer in een periode van 30 dagen), waarbij dagelijks bijna een miljoen e-sigaretten gebruikt. Aanvullende gegevens van een ander federaal onderzoek onderstreept verder dat jongeren zich vooral aangetrokken voelen tot e-sigarettenaroma’s zoals fruit en munt, veel meer dan e-sigaretten met tabak of mentholsmaak. Deze algemene niveaus van e-sigarettengebruik door jongeren zijn met name zorgwekkend omdat het gebruik van e-sigaretten hen in gevaar brengt voor nicotineverslaving en andere gevolgen voor de gezondheid.

In het bijzonder is er bewijs dat blootstelling van jongeren aan nicotine een negatief effect kan hebben op de zich ontwikkelende hersenen van adolescenten en dat, in vergelijking met niet-gebruikers, jongeren die e-sigaretten gebruiken, in de toekomst vaker conventionele sigaretten proberen.

Link