Elektrostimulatiepak kan helpen bij pijn door fibromyalgie

Mollii is een pak bestaande uit een broek, een jas en een afneembare bedieningseenheid. De kleding omvat 58 ingebedde elektroden, gepositioneerd om 40 belangrijke spieren in het lichaam te stimuleren, en het kan worden geprogrammeerd volgens individuele behoeften. Door middel van laagfrequente elektrostimulatie ontspant het spastische, gespannen en pijnlijke spieren veilig en eenvoudig. Mollii kan ook verschillende vormen van spierverkorting en stijfheid voorkomen en tegengaan, en het helpt de controle over spierspanning terug te krijgen.

Bovendien kan Mollii de activering van spieren vergemakkelijken, en daardoor kan het spiercontractie vergemakkelijken.

Een nieuwe studie door MD Riachi en collega’s heeft aangetoond dat Mollii de pijn bij patiënten met fibromyalgie en andere pijngerelateerde aandoeningen aanzienlijk vermindert.

De studie, die vorige maand werd gepresenteerd op het Wereldcongres voor Neurologie in Dubai, had als doel de effecten van het Mollii-pak op chronische pijn te onderzoeken. 200 patiënten met fibromyalgie, de ziekte van Parkinson en verschillende andere pijn-gerelateerde aandoeningen werden opgenomen. De patiënten droegen het elektrostimulatiepak gedurende één uur en de pijnniveaus werden vóór, onmiddellijk na en 24 uur daarna vergeleken met behulp van een Visual Analogue Scale (VAS). De resultaten van de studie toonden een significante vermindering van waargenomen pijn direct na de interventie en het effect was 24 uur later nog gedeeltelijk aanwezig.

Link