De radium meisjes

Radium Girls is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en volgt de tienerzusjes Bessie (Joey King) en Jo Cavallo (Abby Quinn), die dromen van Hollywood en Egyptische piramides terwijl ze lichtgevende wijzerplaten schilderen in de Amerikaanse Radium-fabriek in New Jersey. De fabrieksarbeiders spelen zich af in de late jaren 20 en zijn allemaal vrouwen die hun gezin onderhouden en zichzelf gelukkig prijzen dat ze een baan hebben.

Wanneer Jo een tand verliest, staat Bessie’s wereld op zijn kop terwijl een mysterie langzaam ontrafelt. Ze ontdekt een zakelijke doofpotaffaire en, in een radicaal coming of age-verhaal, besluiten Bessie en de Radium Girls het Amerikaanse Radium aan te pakken. Omdat Jo’s gezondheid steeds minder wordt, moeten de Radium Girls beslissen of ze de middelen hebben om het Amerikaanse Radium te verslaan of dat hun belangen het beste gediend zijn door een minnelijke schikking te accepteren.

De nationale sensatie na het beruchte geval van de Radium Girls in 1928 leidde uiteindelijk tot een aanzienlijke en blijvende impact op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk en de studie van radioactiviteit.

https://www.leefbewust.com/2018/nieuws/radium_lichtgevendeklok.html