Column Pauline Laumans – oorzaken van problemen met organen

Wat is er aan de hand als u last heeft van uw schildklier, nieren of hoge bloeddruk?

Heeft u al eens gekeken of laten kijken door een energielezer waar dat mee te maken heeft?

Ik durf te beweren dat de meeste oorzaken liggen in het feit dat u in dit of vorige levens te maken heeft gehad dat u niet uzelf kunt of mag zijn! Een van die oorzaken ligt in het familiesysteem waarbij u gemodelleerd bent tot een persoon die precies bij het gewenste gedrag van de ouders past of een kind dat bijna onzichtbaar is.

Een andere oorzaak ligt in de maatschappij die u in een hokje duwt. De laatste eeuw is dat een steeds groter probleem. Het is het spel van macht en onderdrukking dat we – sinds “The Commons” – al kennen en waarmee religie en later bedrijven en regeringen aan de haal zijn gegaan. In vorige generaties deed je de gehele taak op je werk en had je een stuk verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Nu mag je maar een deel daarvan doen en heb je geen zicht op wat er speelt en wordt je min of meer gedwongen om het precies zo te doen en er maar beter niet over na te denken want dan zit je op de stoel van de baas.

Hierdoor ontstaan hele domme situaties die mensonterend zijn, de natuur stuk maken en ook dieren zijn er slachtoffer van. Bijna niemand heeft nog bevredigend werk en kan zich ’s avonds op de schouders slaan en fier zijn op zichzelf.

Als voorbeeld iemand van de plantsoenendienst. Die moet ergens schoffelen, snoeien of maaien. Of het nodig is wordt door iemand zonder kennis op kantoor bepaald en de medewerker doet wat hem opgedragen wordt. Aandragen dat het niet handig is en waarom of contact met de bewoners is er niet meer bij. De medewerker doet wat wordt opgedragen met daardoor schade aan de natuur en de omgeving waardoor het erosie oplevert, de natuur schade ondervindt en er geluidsoverlast is waar alles ziek van wordt. In de Upanishads stond duizenden jaren geleden al beschreven wat dit voor schade aan de natuur brengt (kwantum fysica) en de mens als onderdeel van die natuur krijgt klachten aan zijn organen. Dit omdat we het natuurlijk leven van de natuur en onszelf niet begrijpen. We doen maar wat. Hersenloze arbeid die blijft voortbestaan omdat we het altijd al zo doen of omdat we vriendjes aan het werk willen houden.

De filosoof Descartes heeft in de 17e eeuw de plank volledig misgeslagen met zijn stelling dat het lichaam, gescheiden is van geest en emoties. Inmiddels weten we al heel lang dat dit anders is maar de gezondheidszorg heeft het principe van Descartes nog niet losgelaten. Daardoor krijgt u onderdrukkende medicijnen als u emotioneel bent of lastig bent in de ogen van de zgn. “deskundige” of u heeft last van hoge bloeddruk en krijgt onderdrukkende medicijnen waar u uiteindelijk veel schade van ondervindt. Geneeskunst of heelkunde kan pas plaats vinden als naar de diepere oorzaken gekeken wordt.

Het feit dat religieuze voorgangers en regeringsleiders macht willen hebben omdat ze het al duizenden jaren onderdrukkende piramide systeem omarmen, heeft bepaald dat we steeds meer in een Gordiaanse Knoop verzeild raken. Het is een enorme kluwen van manipulerend, onderdrukkend, egocentrisch, narcistisch gedrag geworden waarbij geldt voor velen meedoen of niet met alle gevolgen van dien voor uw recht op leven en een goede gezondheid.

Daarmee zijn we een heel verziekte maatschappij geworden. Er is geen ruimte om er als individu te zijn.

Een paar voorbeelden.

Je wordt gedwongen door het systeem van regeringen, verzekeraars of mensen met veel geld die op hoge hiërarchische posities zitten om je als een horige te gedragen. Geen vaccinatie dan geen geld. Geen allopathisch onderdrukkende medicatie innemen dan behandelen we u niet verder! Of de verzekering betaalt x behandelingen maar naar de oorzaak van je problemen wordt niet gekeken. Jammer dan voor u, volgende.. We zorgen er wel voor dat als het uw tijd is we u niet dood laten gaan hoor, we zijn erg ‘zorgzaam’ hoor! Recentelijk hoorde ik dat een mevrouw van nog geen zeventig en nog werkzaam is op een WO- positie in de hulpverlening en die haar pols op meerdere plekken gebroken had en in het ziekenhuis in Den Haag te horen kreeg dat ze in haar woonplaats Apeldoorn naar het ziekenhuis moest gaan voor behandeling dus een foto en operatie. In Apeldoorn wilden ze slechts de arm in het gips zetten. “U hebt al een lang en vervuld leven achter de rug u moet er maar mee leren leven”. Geen foto, geen operatie niets.

Of je komt na een ongeval in het ziekenhuis en het enige wat ze doen is kijken naar die ene breuk die ze vinden. Al die andere pijnplekken daar doen ze niets aan en die blijven met al die pijn en ellende nog maanden voortduren en dan moet je hemel en aarde via een ander ziekenhuis bewerkstelligen dat ernaar gekeken wordt, maar dan nog kijkt men niet naar waarom het gebeurt. En als u straks niet meer kunt werken en geen brood op de plank meer kunt krijgen dat is dan uw zaak. Maar wij helpen u niet echt om u beter te maken. We lappen u een beetje op zodat wij van u afkunnen en dan zoekt u het zelf wel verder maar uit. Maar de opgelapte persoon kan niet meer voort zelfs niet vanuit wilskracht.

De wilskracht om er in de onderdrukkende samenleving iets van te maken is hem na 50 jaar duur komen te staan. Zijn lichaam heeft het op meerdere plekken laten merken en hij is ziek geworden, maar de huisartsen en specialisten in het ziekenhuis lijden allemaal aan kokervisie en doen maar een ding, ongeacht of osteopaten, psychologen of andere artsen ook een stukje van de puzzel laten zien. Er wordt maar aan een puzzel stukje gewerkt en waar je voor een volgend puzzelstukje terecht moet dat moet de patient zelf maar uitzoeken. Daarmee is de zorg verworden tot een fabriek met monteurs, maar van heelkunde of geneeskunst met al die onderdrukkende therapieën of geneesmiddelen of niet luisteren naar patient en andere hulpverleners om zo de puzzel op te lossen daar doen deze door ego gestuurde en in hokjes denken en handelende mensen niet aan want dat is te moeilijk.

Maar waarom dan x jaar gestudeerd en nog niets van het leven en menszijn begrijpen maar de ander wel onderdrukken in een hokje? Waarom zijn er verzekeraars die alleen betalen wat precies binnen dat hokje van hun beperkte voorwaarden past? Waarom is de preventieve of holistische geneeskunst geen standaard onderdeel in onze maatschappij? Want alleen dat zou de mens weer heel kunnen maken die heel wil zijn. Alleen dan kunnen we mogelijk de weg naar individualiteit kunnen maken en wel in een groep maar niet van een groep, zonder onderdrukking maar wel ervaringen opdoen door samen de dans der dualiteit te dansen wanneer we misschien ooit nog wat ruimte krijgen om jezelf te worden; je echte zelf en niet een aangeleerd kunstje in een of andere cursus met mooie beloftes. Zo lang de samenleving zo ziek is, is jezelf zijn erg moeilijk tot onmogelijk.

Jezelf mogen zijn, complete verbondenheid met je vrouwelijke en mannelijke stuk, de verbinding kunnen leggen tussen het oude weten uit de kosmos en het aardse bestaan wat kan gebeuren als we ons innerlijke trillingsgetal vergroten en wat de opdracht is van ons bestaan op aarde kan niet of nauwelijks nog plaatsvinden.

Een plek hebben in de maatschappij waarbij je jezelf mag zijn is in deze zeer onderdrukkende verziekte samenleving bijna geheel onmogelijk geworden. Het begint soms al in de baarmoeder en nadat je geboren wordt komt er steeds meer onderdrukking bij met cursussen of beoordelingen die aangeleerd aangepast wenselijk gedrag stimuleren. Ja, langzaam bent u een robot geworden die in de Matrix is beland. En de naïeve persoon juicht elke nieuwe uitvinden toe, onwetend wat er allemaal achter zit. Hierdoor wordt de macht hoog in de piramide alsmaar groter.

 

Je ‘moet’ immers voldoen aan de verwachtingen van de ander. Je ‘moet’ lief zijn en feitelijk wordt bedoeld dat alleen lievig en onderdanig gedrag wordt getolereerd. De naakte waarheid waarom we hier leven en hoe we het ultieme stuk in het midden van de fijnstoffelijke balans kunnen neerzetten wordt haast schielijk onmogelijk gemaakt.

 

Pauline Laumans

Holistisch therapeut

Zielfluistereaar en zielsbegeleider

Reader healer

0618541278