Buitenwerkers blootgesteld aan hogere luchtvervuiling

Uit gegevens van een gratis mobiele app die is ontwikkeld door King’s en de British Safety Council, blijkt dat buitenwerkers tot 15% meer vervuiling ondervinden dan de gemiddelde Londenaar.

Gedurende zes maanden heeft de Canairy-app, onderdeel van de Time to Breathe-campagne van de British Safety Council, gegevens bijgehouden van twee categorieën Londenaren: de ene groep werkt voornamelijk buiten en de andere voornamelijk op kantoor.

Hoewel beide groepen hoge luchtvervuiling ondervonden, tonen de resultaten aan dat degenen die buiten werken, ergere vervuiling ervoeren dan de gemiddelde Londenaar, gebaseerd op het luchtkwaliteitsrapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor 2018. Outdoor-werknemers hadden te maken met luchtvervuilinggemiddelden die de richtlijnen voor stikstofdioxide overschreden , ozon en zwevende deeltjes (PM2.5 en PM10). Sommige geregistreerde maximale blootstellingen waren bijna tweederde groter dan de door de WHO aanbevolen limieten.

Dit rapport begint de aandacht te vestigen op wat een over het hoofd gezien groep in het luchtkwaliteitsdebat was – buitenwerkers. Terwijl de meeste mensen ongeveer 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen, werken buitenarbeiders in het hele land lange uren, vaak vlak naast drukke wegen.

– Andrew Grieve, Senior Air Quality Analyst bij King’s
Volgens de WHO is luchtvervuiling nu ‘s werelds grootste risico voor de gezondheid van het milieu, en het verminderen van niveaus van luchtvervuiling kan miljoenen levens redden. De British Safety Council voert campagne om de luchtkwaliteit te verbeteren en heeft de regering opgeroepen om de WHO-richtlijnen in de nieuwe milieuwetgeving aan te nemen.

Andrew Grieve, Senior Air Quality Analyst bij King’s zei: “De Canairy-app die we hebben ontwikkeld, heeft ons geholpen inzicht te krijgen in de blootstelling van deze groep, maar gezien wat we weten over de gezondheidseffecten van luchtvervuiling, is het absoluut noodzakelijk nu we verder onderzoeken om een ​​betere begrip van deze groep en hoe we hun gezondheid beter kunnen beschermen. ”

Behalve door werknemers en werkgevers inzicht te geven in luchtvervuiling via de Canairy-app, werkt de British Safety Council ook aan praktische oplossingen om de impact van luchtvervuiling op buitenwerkers te verminderen.