Auteur vertelt ouders over de ware oorzaak van verslaving – Exit the maze

Geen enkele ouder wil dat zijn kind opgroeit om verslaafd te raken aan drugs, alcohol, eten, winkelen, gokken of porno, vooral als verslaving in de familie voorkomt. Maar volgens Dr. Donna Marks, een expert met ervaring met verslaving, hebben ouders meer controle over dit probleem dan ze zouden verwachten.

De moeder van drie volwassen kinderen schrijft in haar nieuwe boek Exit the Maze: One Addiction, One Cause, One Cure: “Geen ouderschap is perfect, en het heeft geen waarde om de schuld te leggen.

Meestal doen ouders hun kinderen niet opzettelijk schade, maar vaak hebben ze de neiging om dezelfde opvoedtechnieken na te bootsen waarmee ze zijn grootgebracht. kind wordt kwetsbaar voor verslaving. Een kind met een genetische aanleg voor verslaving is niet gedoemd om die eigenschappen te ontwikkelen, tenzij ze ook een leegte ervaren die onbehandeld en ongenezen blijft. ”

Ze beschrijft het gat als een aanhoudende, niet aflatende zoektocht naar vervulling die tot alles leidt behalve vervulling. “Het onzichtbare gat is een middel om drugs te zoeken, het medicijn is alles dat het gat vult, maar het nooit lukt en het alleen maar laat groeien”, schrijft ze.

Dr. Marks is het meest bekend door haar werk in verslavingen waar ze psychoanalytische methoden en spirituele concepten combineert om mensen te helpen de echte oorzaak te vinden en te genezen voor verslaving. Haar klanten variëren van daklozen tot rijken en beroemdheden. Ze heeft gediend als adviseur voor behandelcentra en op verschillende behandelingsraden voor geestelijke gezondheid en verslavingen. Ze is ook adjunct-faculteitsinstructeur geweest bij Palm Beach State College, waar ze een curriculum voor chemische afhankelijkheid heeft ontwikkeld dat is uitgegroeid tot een vierjarige opleiding. Ze is de ontvanger van de Peter Fairclough Award voor service op het gebied van herstel en een mobilisatie voor actie via Planning & Partners Community Service Award van de Governor’s Council for Community Health Partnerships. Naast haar praktijk voor psychotherapie is ze al meer dan 30 jaar docent van A Course in Miracles.

http://drdonnamarks.com/