Amerikaanse experts dringen aan op landelijk verbod mentholsigaretten

De American Medical Association heeft zich aangesloten bij de African American Tobacco Control Leadership Council en heeft de Food and Drug Administration aangeklaagd wegens hun nalatigheid om tabaksproducten met mentholsmaak te verbieden die al decennialang door sigarettenfabrikanten op grote schaal worden verkocht aan zwarte gemeenschappen.

Cristine Delnevo, directeur van het Rutgers Center for Tobacco Studies en hoogleraar aan de Rutgers School of Public Health, publiceerde onlangs drie onderzoeken die aantonen dat het roken van mentholsigaretten aanhoudt in de Verenigde Staten, met name onder kwetsbare bevolkingsgroepen, ondanks het aantal sigaretten op populatieniveau.

Een andere co-auteur met Ollie Ganz, een instructeur aan de Rutgers School of Public Health en een onderzoeker bij het tabakscentrum, riep op tot een verbod op mentholsigaretten, en zei dat het verbieden van het product als een kwestie van sociale rechtvaardigheid moet worden beschouwd. Ze bespreken allebei waarom er acties op staats- en federaal niveau moeten worden ondernomen om het verbod te realiseren.

Links

Videos