AHA wil verbod gearomatiseerde tabaksproducten incl menthol

Nancy Brown, CEO van de American Heart Association, ‘s werelds toonaangevende vrijwillige organisatie gericht op hart- en hersengezondheid, heeft de volgende verklaring vrijgegeven voorafgaand aan de geplande stemming van het Huis van Afgevaardigden vandaag over de Omkering van de Jeugd tabak epidemie wet:

“Wetgevers hebben de mogelijkheid om moedige actie te ondernemen om onze jeugd te beschermen tegen de gevaren van tabaksgebruik en de roofzuchtige marketing van een industrie die van plan is om een ​​nieuwe generatie aan nicotine te verslaven. Dit wetsvoorstel strijdt tegen de stijgende epidemie van het gebruik van tabak voor jongeren, waardoor miljoenen kinderen in onze natie het risico lopen op nicotineverslaving.

“De alomvattende aanpak van het wetsvoorstel zou alle gearomatiseerde tabaksproducten, inclusief menthol, binnen een jaar uit de markt halen en e-sigarettenbedrijven verplichten alle gearomatiseerde producten zonder voorafgaande toestemming van de Food and Drug Administration binnen 30 dagen uit de markt te halen. Het wetsvoorstel verbiedt tabaksfabrikanten om hun producten te adverteren voor iedereen onder de 21 jaar en zou strenge beperkingen op e-sigaretmarketing invoeren.

“Deze rekening is gedeeltelijk nodig omdat het recente beleid van de Trump-administratie, dat toestaat dat op menthol pod gebaseerde e-sigaretten, gearomatiseerde e-vloeistoffen die worden gebruikt in open tanksystemen en gearomatiseerde wegwerp e-sigaretten, achterblijven bij wat is nodig om deze groeiende epidemie aan te pakken.

“We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om mentholsigaretten in deze rekening op te nemen. Big Tobacco richt zich al tientallen jaren met succes op minderheidspopulaties met mentholproducten, met als gevolg dat meer dan 70 procent van de Afrikaanse Afro-Amerikaanse rokers en meer dan de helft van de Latino-rokers in de adolescent menthol gebruiken. De koeleigenschappen van mentholsigaretten maken ze ook aantrekkelijker voor jongeren; meer dan de helft van de jongeren in de leeftijd van 12-17 jaar gebruikt mentholsigaretten, vergeleken met minder dan een derde van de oudere volwassen rokers. Van deze producten is aangetoond dat ze de initiatie verhogen, vooral onder jongeren, de verslavende werking en afhankelijkheid van tabak vergroten en succesvolle stoppogingen verminderen.

“We zijn vertegenwoordigers Frank Pallone (D-NJ) en Donna Shalala (D-FL) dankbaar voor de introductie van de Reversing the Youth Tobacco Epidemic Act en hun onvermoeibare inspanningen om een ​​einde te maken aan het gebruik van tabak en nicotineverslaving in dit land. Wij dringen aan op een snelle aanneming van deze belangrijke rekening en staan ​​vast tegen elke poging van de tabaksindustrie om de bedoeling van de rekening te verzwakken. “