Afscheid van je huisdier

“Huisdieren blijken ook de laatste wensen te hebben voordat ze sterven, maar alleen bekend bij dierenartsen die oude en zieke dieren laten inslapen. Twitter-gebruiker Jesse Dietrich vroeg een dierenarts wat het moeilijkste deel van zijn werk was.

De specialist antwoordde zonder aarzelen dat het voor hem het moeilijkst was om te zien hoe oude of zieke dieren hun baasjes zoeken met de ogen van hun baasjes voordat ze gaan slapen.

Feit is dat 90% van de eigenaren niet in een kamer willen zijn met een stervend dier. Mensen gaan weg zodat ze hun huisdier niet zien vertrekken. Maar ze realiseren zich niet dat het in deze laatste momenten van het leven is dat hun huisdier hen het meest nodig heeft.

Dierenartsen vragen de eigenaren om tot het einde dicht bij de dieren te zijn. ′′Het is onvermijdelijk dat ze eerder sterven dan jij. Vergeet niet dat jij het middelpunt van hun leven was. Misschien waren ze gewoon een deel van jou. Maar ze zijn ook je familie. Hoe moeilijk het ook is, laat ze niet in de steek.

Laat ze niet sterven in een kamer met een vreemde op een plek die ze niet leuk vinden. Het is erg pijnlijk voor dierenartsen om te zien hoe huisdieren hun baasje de laatste minuten van hun leven niet kunnen vinden. Ze begrijpen niet waarom de eigenaar hen heeft achtergelaten.

Ze hadden immers de troost van hun baasje nodig. Dierenartsen doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dieren niet zo bang zijn, maar het zijn volkomen vreemden voor hen. Wees geen lafaard, want het is te pijnlijk voor je. Denk aan het huisdier. Verdraag deze pijn omwille van hen. Blijf bij hen tot het einde.”

– Tricia Mo’orea