Zorgwekkend onderzoek naar zoetstof Neotaam

De bevindingen van dit onderzoek naar neotaam, een nieuwere kunstmatige zoetstof, zijn zeker zorgwekkend. Het suggereert dat neotaam nadelige effecten kan hebben op de menselijke darmen, wat mogelijk kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen zoals het prikkelbaredarmsyndroom en sepsis. Het onderzoek wijst uit dat neotaam het darmepitheel direct kan beschadigen en indirect de darmbacteriën kan beschadigen, die cruciaal zijn voor het behoud van de darmgezondheid.

Deze studie draagt bij aan een groeiende hoeveelheid onderzoek waaruit blijkt dat bepaalde kunstmatige zoetstoffen schadelijke effecten kunnen hebben op de darmmicrobiota en de darmgezondheid. Uit eerder werk van Dr. Havovi Chichger en anderen zijn soortgelijke zorgen naar voren gekomen met andere veelgebruikte kunstmatige zoetstoffen zoals sacharine, sucralose en aspartaam.

Hoewel kunstmatige zoetstoffen worden gepromoot als hulpmiddel bij gewichtsverlies en bij het beheersen van aandoeningen zoals glucose-intolerantie en diabetes type 2, onderstreept dit onderzoek het belang van het begrijpen van de potentiële risico’s ervan. Verder onderzoek naar de toxische effecten van nieuwere kunstmatige zoetstoffen is nodig om hun veiligheid en potentiële impact op de menselijke gezondheid beter te kunnen beoordelen.

Bron: Anglia Ruskin University