Boek – de Maudsley-richtlijnen voor het voorschrijven van recepten

Dit handboek is geschreven voor iedereen die geïnteresseerd is in het veilig afschaffen van psychiatrische medicijnen, waaronder psychiaters, huisartsen, apothekers, verpleegkundigen, medische stagiairs en geïnteresseerde leden van het publiek.

De meeste formele richtlijnen over psychiatrische medicatie hebben betrekking op het starten of overstappen op medicatie, met minimale richtlijnen over het afschrijven van medicatie. In 2023 hebben de Wereldgezondheidsorganisatie en de Verenigde Naties opgeroepen om patiënten, als mensenrecht, te informeren over hun recht om de behandeling te staken en om daarbij steun te krijgen.

De Maudsley Deprescribe Guidelines vullen een aanzienlijke leemte op in de begeleiding van artsen door uitgebreide en gezaghebbende informatie te bieden over dit belangrijke aspect van de behandeling.

Het biedt stapsgewijze instructies voor het veilig afbouwen van alle veelgebruikte medicijnen in de behandelde medicijnklassen, inclusief snelle, gematigde en langzame schema’s, waarbij gebruik wordt gemaakt van bestaande formuleringen van medicijnen (bijvoorbeeld vloeistoffen en ‘afbouwstrips’) en richtlijnen voor het aanpassen van deze medicijnen. schema’s afgestemd op de individuele patiënt.

Bestel uw exemplaar vooraf bij Amazon in de VS, het VK, Australië of in heel Europa, evenals bij vele alternatieve online boekverkopers. Het handboek zal naar verwachting in januari 2024 verschijnen, maar voorbestellingen kunnen ervoor zorgen dat het boek veel gelezen en herdrukt wordt.