Boek – The Indoctrinated Brain

The Indoctrinated Brain

Over de hele wereld neemt de mentale capaciteit af, vooral onder jonge mensen, terwijl het aantal depressies dramatisch stijgt. Ondertussen lijdt één op de veertig mannen en vrouwen aan de ziekte van Alzheimer en de leeftijd waarop deze ziekte begint, daalt snel. Maar de oorzaken worden niet weggenomen, integendeel. Kan dit gewoon toeval zijn?

Het geïndoctrineerde brein introduceert een grotendeels onbekend, krachtig neurobiologisch mechanisme waarvan de extern veroorzaakte disfunctie ten grondslag ligt aan deze catastrofale ontwikkelingen.

Michael Nehls, arts en internationaal gerenommeerd moleculair geneticus, legt een verbijsterende keten van indirect bewijs bloot die aangeeft dat achter deze talloze negatieve invloeden een doelgerichte, meesterlijk uitgevoerde aanval op onze individualiteit schuilgaat. Hij wijst erop hoe de woedende oorlogen tegen virussen, over klimaatverandering of over nationale grenzen – meer dan waarschijnlijk bedoeld – het platform vormen voor zo’n offensief tegen het menselijk brein dat ons wezen gestaag verandert en erop gericht is ons ons vermogen om zelf na te denken te ontnemen.

Maar het is nog niet te laat. Door deze hersenbeschadigende processen bloot te leggen en tegenmaatregelen te beschrijven die iedereen kan nemen, brengt Nehls licht en hoop in dit noodlottige hoofdstuk van de menselijke geschiedenis. Er zal niets minder beslist worden dan de vraag of onze soort haar menselijkheid en scheppingskracht kan behouden of deze onherroepelijk zal verliezen.

  • 288 Pages
  • December 12, 2023
  • ISBN: 9781510778368
  • Imprint: Skyhorse Publishing