Hoorzitting in de VS over hervorming Wereldgezondheidsorganisatie

De voorzitter van de Selecte Subcommissie voor de Coronavirus Pandemie, Brad Wenstrup (R-Ohio), houdt een hoorzitting getiteld “Hervorming van de WHO: Ensuring Global Health Security and Accountability” om de effectiviteit van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te onderzoeken, haar reactie op de COVID-19 pandemie te evalueren en gebieden te verkennen die voor verbetering vatbaar zijn mocht zich in de toekomst een gezondheidscrisis voordoen.

Als de grootste financiële contribuant aan de WHO hebben de Verenigde Staten er groot belang bij ervoor te zorgen dat het geld van de belastingbetaler op een transparante en productieve manier wordt gebruikt. Verontrustend genoeg heeft de COVID-19 pandemie veel van de bestaande tekortkomingen binnen de organisatie verergerd en de aandacht gevestigd op de ongerechtvaardigde partijdigheid van de WHO ten opzichte van de Chinese regering.

Deze hoorzitting is bedoeld om inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee de WHO wordt geconfronteerd en om ‘s werelds toonaangevende mondiale gezondheidsorganisatie verantwoordelijk te houden voor haar falen tijdens de COVID-19 pandemie.

“In plaats van prioriteit te geven aan eerlijkheid, transparantie en de gezondheid van burgers wereldwijd, werd de Wereldgezondheidsorganisatie onderworpen aan een overweldigende ongepaste invloed van de Chinese Communistische Partij en plaatste ze haar politieke belangen boven haar internationale taken. Moeten Amerikanen in de toekomst op de WHO vertrouwen als er een ramp gebeurt? Is het op dit moment mogelijk om de WHO productief te hervormen? De hoorzitting van volgende week met deskundige regeringsgetuigen zal ingaan op deze vragen en meer,” schreef voorzitter Wenstrup.

WHAT: Hearing titled “Reforming the WHO: Ensuring Global Health Security and Accountability”

DATE: Tuesday, October 24, 2023

TIME: 10:00 AM ET

LOCATION: 2154 Rayburn House Office Building

WITNESSES:

Loyce Pace, M.P.H

Assistant Secretary for Global Affairs

Department of Health and Human Services

John Nkengasong, M.Sc, Ph.D.

Ambassador-at-Large

U.S. Global AIDS Coordinator

Senior Bureau Official for Global Health Security and Diplomacy

U.S. Department of State

Atul Gawande, M.D., M.P.H.

Assistant Administrator for Global Health

United States Agency for International Development