Blootstelling van volwassenen aan lood

Geschreven door Michael Greger M.D. FACLM op 3 september 2020

“Kinderen in ongeveer 4 miljoen huishoudens in de Verenigde Staten worden blootgesteld aan hoge niveaus van lood.” Zoals ik in mijn video The Effects of Low-Level Lead Exposure bij Adults bespreek: “Ondanks de dramatische daling van de bloedloodconcentraties bij kinderen in de afgelopen decennia, blijft loodtoxiciteit een groot probleem voor de volksgezondheid” – en niet alleen voor kinderen. Ja, lood is ‘een verwoestend neurotoxine’, met leerstoornissen en aandachtstekorten bij kinderen die beginnen rond de loodspiegels in het bloed van 10 mg / dL, en dat is het moment waarop je hoge bloeddruk en zenuwbeschadiging bij volwassenen begint te zien.

Maar de bloedspiegels bij Amerikaanse volwassenen zijn tegenwoordig rond de 1 mg / dL gedaald, niet 10 mg / dL, tenzij je werkt of speelt in een schietbaan binnenshuis, waar het loodgehalte in de lucht zo hoog is dat meer dan de helft van recreatieve schietschutters hebben niveaus van meer dan 10 mg / dL of zelfs 25 mg / dL.

Zelfs openlucht-reeksen in de open lucht kunnen zelfs een probleem zijn. Als u slechts twee dagen per maand op een dergelijk bereik doorbrengt, kan het loodgehalte in het bloed verviervoudigen en deze in de gevarenzone duwen. Wat als u zelf geen vuurwapens gebruikt, maar in een huis woont met iemand die dat wel doet? De loodniveaus kunnen zo hoog zijn dat de Centers for Disease Control and Prevention degenen die naar schietbanen gaan, adviseert om “maatregelen te nemen om blootstelling aan huis te voorkomen, zoals douchen en schone kleren aantrekken na het fotograferen … door schone kleren in een aparte bak op te bergen. van besmette kleding, het wassen van niet-wegwerpbare beschermende kleding… en het achterlaten van schoenen die op de schietbaan worden gedragen, ”naast andere acties. Zelfs als dat allemaal niet van toepassing is en uw bloedspiegels lager zijn dan 10 mg / dL, zijn er nog steeds aanwijzingen voor een verhoogd risico op handtrillingen, hoge bloeddruk, nierbeschadiging en andere problemen, zoals u kunt zien om 1:44 in mijn video. Maar wat als u, zoals de meeste mensen, een loodgehalte in het bloed van 1 mg / dL heeft?

“Bloedloodspiegels in het bereik dat momenteel als aanvaardbaar wordt beschouwd, zijn geassocieerd met een verhoogde prevalentie van jicht”, een pijnlijke artritis. Onderzoekers ontdekten zelfs dat bloedspiegels zo laag als ongeveer 1,2 mg / dL, wat dicht bij het huidige Amerikaanse gemiddelde ligt, geassocieerd kunnen worden met een verhoogde prevalentie van jicht. Dit betekent dus dat “zeer lage niveaus van lood nog steeds in verband kunnen worden gebracht met gezondheidsrisico’s”, wat suggereert dat “er niet zoiets bestaat als een‘ veilig ’niveau van blootstelling aan lood.”

Waar komt de leiding zelfs vandaan? Lood circuleert slechts ongeveer een maand in het lichaam, dus als u lood in uw bloedbaan heeft, is dat van enige voortdurende blootstelling. De meeste volwassenen eten echter geen afbladderende verfschilfers en auto’s worden niet meer aangedreven door loodhoudend gas. Er zijn specifieke voedingsmiddelen, supplementen en cosmetica die zijn verontreinigd met lood (en ik heb video’s over al die onderwerpen), maar voor de meeste volwassenen is de bron van voortdurende blootstelling aan lood afkomstig van ons eigen skelet. Ik zei net dat lood maar ongeveer een maand in het lichaam circuleert. Nou, waar gaat het daarna heen? Het kan in onze botten terechtkomen. “Meer dan 90% van het totale loodgehalte in het lichaam bevindt zich in het bot, waar de halfwaardetijd decennia lang is”, niet slechts een maand. Dus de helft of meer van het lood in ons bloed vertegenwoordigt lood van eerdere blootstellingen die net uit onze botten lekken en terug in onze bloedbaan terechtkomen, en deze ‘geleidelijke afgifte van lood uit het bot dient als een aanhoudende bron van toxiciteit lang na het stoppen van externe blootstelling ”, dat wil zeggen, lang nadat de loodhoudende benzine uit de pompen was gehaald voor degenen onder ons die er vóór de jaren tachtig waren.

Dus het antwoord op waar de lead vandaan komt, is als Pogo’s We hebben de vijand ontmoet en hij is ons of die klassieke horrorfilmscène waar de oproep van binnenuit komt.

De hoeveelheid lood in onze botten kan daadwerkelijk worden gemeten, en onderzoek toont aan dat hogere niveaus worden geassocieerd met enkele van onze belangrijkste doodsoorzaken en invaliditeit, van tandbederf en miskramen tot cognitieve achteruitgang en cataract. “Veel van het lood dat tegenwoordig bij volwassenen wordt aangetroffen, is decennia geleden afgezet. De regelgeving die in de jaren zeventig van kracht werd, was dus te laat ”voor velen van ons, maar het gaat nu in ieder geval de goede kant op. De “dramatische maatschappelijke afnames” van lood in bloed in de Verenigde Staten sinds de jaren zeventig zijn in verband gebracht met een stijging van vier tot vijf punten van het gemiddelde IQ van Amerikaanse volwassenen. Gezien het feit dat een “bijzonder provocerende vraag is of het hele land hersenschade heeft opgelopen vóór de afname van het lood in het bloed in 1980. Was ‘de beste generatie’ echt de generatie met hersenbeschadigingen? ”

Bron: Nutritionfacts.org

https://www.youtube.com/watch?v=uGfnbq_c0m8