De strijd tegen vervuiling van voedsel door chemicaliën

Tegen het einde van de industriële revolutie was de Amerikaanse voedselvoorziening besmet met fraude, vervalsingen en legioenen van nieuwe en niet-geteste chemicaliën, die de gezondheid van consumenten gevaarlijk bedreigden. Gebaseerd op het boek van Deborah Blum, vertelt The Poison Squad het verhaal van regeringschemicus Dr. Harvey Wiley die vastbesloten was om deze gevaarlijke stoffen van de eettafels te bannen, en de machtige voedselproducenten en hun bondgenoten op zich nam. Wiley begon aan een reeks gewaagde en controversiële processen tegen 12 proefpersonen die bekend zouden worden als de ‘Poison Squad’. Na Wiley’s ongebruikelijke experimenten en onvermoeibare pleitbezorging, brengt de film het pad in kaart van de vergeten man die de basis legde voor Amerikaanse consumenten beschermingswetten, en uiteindelijk de oprichting van de FDA.