Column Pauline Laumans – Ego bevrediging 3

In deze tijd waarin het coronavirus aan zijn opmars bezig is zien we bij sommige mensen dat ze hun tijd besteden aan het nadenken hoe ze het voor anderen beter en leuker kunnen maken met name voor ouderen en zorgpersoneel.

Er is ook een groep mensen die juist nu op het criminele pad gaan. Ze doen bijvoorbeeld boodschappen voor de zwakkeren in de samenleven maar halen met het bankpasje de rekening van die hulpbehoevende leeg.

Ook gaan de illegale verkopers van drugs weer op “handelspad”. Dat de maatschappij niet zo staat te wachten op drugsverslaafden of drugsgebruikers blijkt wel aan de aflevering van Boerzoektvrouw van 15 maart 2020.

Anderzijds zijn er de mensen die alleen maar met zichzelf en hun gezin bezig zijn en in de winkels gaan hamsteren of gewoon doorgaan met samenscholingen omdat het leven met lol maken zoals zij het gewend zijn volgens hen gewoon doorgang moet kunnen vinden.

Dat ze daarmee bijdragen aan leed voor anderen komt niet in hen op. Zo kunnen ouders met kinderen of ouderen hun producten niet meer in de supermarkten kopen omdat de schappen leeg zijn.

Nog maar te zwijgen over de groeiende groep van mensen die afhankelijk zijn van de voedselbanken, waar bijna geen producten meer binnenkomen.

En wat zien we straks in de afvalcontainers of op de vuilnisbelten? De historie heeft laten zien dat er na zo een crisisperiode waarin veel gehamsterd is uiteindelijk een groot deel van de gekochte producten op de vuilnisbelt belanden.

De ware persoon komt naar boven. Dat zie je ook aan de aantallen mensen die niet weten hoe ze naast (thuis) werken ook nog voor de thuiszittende kinderen moeten zorgen en hen les moeten geven. Zit er geen veerkracht en creativiteit meer in de mens om out of the box te denken en handelen? Lopen we allemaal elkaar na?  Dat terwijl we pas een week in een crisissituatie zitten.

Met meer aardsheid en dagelijks enkele keren gronden zullen velen misschien nu kunnen gaan ervaren dat er diep van binnen een wezen zit dat anders is dan hun cognitieve persoon die ze een beetje menen te kennen.

Het gaat om het weer contact maken met je wezen wat je uiteindelijk in staat stelt te communiceren met de energie om je heen (kwantum fysica in de praktijk) waardoor je heel gemakkelijk bij creativiteit en veerkracht uit kunt komen.

P.S. veerkracht is iets anders dan weerbaarheid

Pauline Laumans

https://www.libertasinvivo.com/