Gary Taubes – De zaak tegen suiker

Gary Taubes is een onderzoeksjournalist op het gebied van wetenschap en gezondheid en mede-oprichter van het non-profit Nutrition Science Initiative (NuSI.org). Hij is de auteur van The Case Against Sugar (2016), Why We Get Fat and What to Do About It (2011) en Good Calories, Bad Calories (2007), gepubliceerd als The Diet Delusion in het VK.

Taubes is de ontvanger van een Robert Wood Johnson Foundation Investigator Award in Health Policy Research en heeft talloze andere prijzen gewonnen voor zijn journalistiek. Deze omvatten de International Health Reporting Award van de Pan American Health Organisation en de National Association of Science Writers Science in Society Journalism Award, die hij won in 1996, 1999 en 2001. (Hij is de eerste gedrukte journalist die deze prijs drie keer won. )