Peter Mayfield – de jeugd helen met de natuur en verbinding

Peter Mayfield is de oprichter en uitvoerend directeur van Gateway Mountain Center in Californië, een innovatief programma om jongeren te helpen leren, genezen en bloeien.

Als tiener die in Californië opgroeide, werd Peter een volleerd bergbeklimmer en groeide hij uit tot een van ‘s werelds beste bergbeklimmers, en werd hij leider van de Yosemite Mountaineering School. Yosemite staat bekend als een rotsklim mekka en biedt klimmers enkele van de moeilijkste beklimmingen ter wereld.

Hij heeft genoten van een 40-jarige carrière die mensen begeleidde in bergervaringen en het ontwikkelen van ondernemende ondernemingen. Hij is de oprichter van City Rock, de eerste full-service klimschool ter wereld.

Tegenwoordig is hij gepassioneerd over het veranderen van het zorgsysteem voor jongeren die lijden aan ernstige emotionele stoornissen en complex trauma. Gateway’s programma, ‘Whole Hearts, Minds and Bodies’, is het eerste natuurgebaseerde therapeutische programma in Californië dat full-service partnercontracten sluit met de gedragsgezondheidsafdelingen van County en certificering als een MediCal-leverancier. Dit betekent dat Californië zijn op de natuur gebaseerde therapeutische programma’s heeft erkend als een medisch voordeel.