FDA sluit 44 websites die vapen cartridges met THC verkochten

De Amerikaanse Food and Drug Administration en de Drug Enforcement Administration (DEA) hebben vandaag aangekondigd dat ze 44 websites in beslag hebben genomen die reclame maken voor de verkoop van illegale vapen cartridges met tetrahydrocannabinol (THC), de primaire psychoactieve component van de cannabisplant. De actie, die deel uitmaakt van Operation Vapor Lock, weerspiegelt de lopende werkzaamheden van federale, provinciale en lokale autoriteiten om de toeleveringsketen van vapenproducten die zijn geassocieerd met recent longletsel te onderzoeken.

De online netwerken, waarvan sommige werden geïdentificeerd op basis van interviews met patiënten en families, maakten reclame voor THC-vapende cartridges in verschillende merknamen naast afbeeldingen en verklaringen over THC-niveaus of andere informatie die duidelijk aangeeft dat de te koop aangeboden items onder federaal worden beschouwd wet. Tot op heden is geen van de producten die op de 44 websites worden geadverteerd, gekoppeld aan gevallen van longletsel. Desalniettemin hebben de FDA en DEA actie ondernomen om deze sites in beslag te nemen, die reclame maakten voor THC-producten voor verkoop via internet, in duidelijke overtreding van de federale wetgeving.

De inbeslagname van de websites komt wanneer de FDA, de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en andere staats- en lokale gezondheidspartners werken aan het onderzoeken van longletsels en sterfgevallen in verband met het gebruik van verdampingsproducten. FDA, CDC en nationale gezondheidsinstanties hebben vooruitgang geboekt bij het identificeren van zorgwekkende stoffen; er zijn echter veel verschillende stoffen en productbronnen die nog worden onderzocht en er kan meer dan één oorzaak zijn. De nieuwste nationale en nationale patiëntrapporten en productsteekproeven suggereren dat THC-bevattende vapenproducten, met name uit informele bronnen zoals vrienden, familie of persoonlijke of online dealers, aan de meeste gevallen zijn gekoppeld en een belangrijke rol spelen bij de incidenten .

“We moeten de oorzaken van vapengerelateerd longletsel volledig begrijpen,” zei FDA-commissaris Stephen M. Hahn, MD. “Bovendien is het een federale misdaad om online reclame te maken voor de verkoop van illegale THC-vapencapsules, en door deze websites vandaag te gebruiken, we kunnen ons concentreren op andere online en persoonlijke bronnen van illegale en potentieel gevaarlijke vapenproducten. Naarmate meer informatie aan het licht komt in dit complexe en evoluerende onderzoek, blijven we ons inzetten voor verdere passende acties met onze federale, provinciale en lokale partners. “

“In de nasleep van recente verwondingen en sterfgevallen veroorzaakt door verdampingsproducten, sturen deze aanvallen een bericht naar iedereen die wil profiteren van deze gevaarlijke trend,” zei waarnemend DEA-beheerder Uttam Dhillon. “DEA zal blijven samenwerken met de FDA en andere federale, provinciale en lokale partners om al onze autoriteiten te gebruiken om iedereen na te streven die onze wetten schendt en Amerikanen in gevaar brengt.”