Toekomstige artsen zullen genen die hartaanvallen veroorzaken uitschakelen

Door de verlenging van de BHF subsidie ​​kunnen professor Evans en twee nieuwe onderzoekers de verschillende mechanismen onderzoeken die atherosclerose veroorzaken. Dit is een ziekte die wordt gekenmerkt door de ophoping van cholesterolrijk vetachtig materiaal in de slagaders die leidt tot angina, een hartaanval en beroerte.

Het team heeft een gen in de binnenste laag van de slagaders van het hart (het endotheel) geïdentificeerd dat belangrijk is bij het bevorderen van de ontwikkeling van CVD. Professor Evans zei: “We zullen een medicijn identificeren om een ​​gen te targeten dat bijdraagt ​​aan de opbouw van vetmateriaal in de slagaders.

“Door dit gen uit te schakelen, worden de slagaders in het hart minder” lek “, wordt voorkomen dat cholesterol zich ophoopt en blokkades veroorzaken die zich voordoen als hartaanvallen en beroertes.” In het zeer samenwerkingsproject zullen wetenschappers van de IICD van de Universiteit van Sheffield en genspecialisten van de afdeling Neurowetenschappen samenwerken met nationale en interne onderzoekscollega’s.

Bron: Universiteit van Sheffield