De Nederlandse overheidbalk2.jpg (42734 bytes)

 


De Ďmachtí raakt haar geheimen kwijt - Kees van der Pijl en Karel van Wolferen

De roep van vooraanstaande getuigen en deskundigen, om de waarheid rond grote historische gebeurtenissen is een nieuw fenomeen. OfficiŽle verklaringen en onderzoeken worden inmiddels massaal niet meer vertrouwd.

Lees verder


Lobbywatch

Tussen de 5.000 en 25.000 professionele lobbyisten lopen door de Haagse wandelgangen. Het merendeel daarvan vertegenwoordigt commerciŽle belangen. ControversiŽle lobbypraktijken waarover in de media wordt bericht of die door maatschappelijke organisaties zijn onderzocht, maken de invloed van lobbyisten in Den Haag steeds zichtbaarder. Omdat lobbyen praktisch ongereguleerd is, weten we niet wie er lobbyen, waarover, hoe vaak of op welke manier.

www.lobbywatch.nl


Boodschap aan de elite - Ole DammegŚrd


Bloed op de berg trailer

'Blood on the Mountain' focuses on the environmental and economic injustice and corporate control in West Virginia and its rippling effect on all American workers. This film will tell the story of a hard-working people who have historically had limited choices and have never benefited fairly from the rich natural resources of their land. The failure to diversify the economy has insured control by outside, unrestricted corporations with the support of politicians kept in their positions by these very same companies.


Demonstratierecht moet op de schop

Het recht om te demonstreren, vastgelegd in de Grondwet en nader uitgewerkt in de Wet openbare manifestaties, is op acht punten aan vernieuwing toe. De vrijheid om te betogen moet op verschillende punten verruimd worden. Daarnaast zouden demonstranten zelf mede de verantwoordelijkheid kunnen dragen voor de openbare orde en moeten er regelingen komen voor nieuwe vormen van demonstraties, zoals tentenkampen. En bovenal: de overheid moet verre blijven van de inhoud van de demonstratie. Dat betoogt de Groningse jurist Berend Roorda in zijn proefschrift, waarin hij het Nederlandse demonstratierecht vergelijkt met dat van Duitsland en Engeland. Zijn aanbevelingen worden inmiddels besproken op het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Roorda promoveert 15 september aan de Rijksuniversiteit Groningen.


The Best Democracy Money Can Buy (trailer)

Follow gonzo investigative reporter Greg Palast (BBC, Rolling Stone) as he busts the new Ku Klux Klan Ė the billionaire bandits that are behind a scheme to purge one million voters of color in November. With the help of Willie Nelson, Rosario Dawson, and detectives Ice-T and Richard Belzer, Palast tracks down the secret billionaires behind Donald Trump. His investigation goes from the Artic where Palast is clued in to the heist by a foul-mouthed Eskimo, then on to a speed boat to a high class event in the Hamptons, and finally a jump on the ballot rustler known as ďThe Vulture.Ē


Taserschok verstoort hersenfunctie en heeft gevolgen voor het politieverhoor

Meer dan twee miljoen burgers hebben een schok ontvangen van een Taser, ťťn van de favoriete minder dodelijke wapens gebruikt door de politie in de Verenigde Staten. Maar wat doet zoín 50.000 volt shock met de hersenen? Ondanks de brede invoering van de rechtshandhaving - Taserwapens worden nu gebruikt in 17.000 politie-afdelingen - is weinig bekend over de invloed van de schok op het cognitief functioneren, of meer in het bijzonder, wat is de invloed van een elektrische schok door een Taser op het vermogen van een persoon om zijn rechten te doen gelden?

Lees verder


 

Julian Assange vertelt over massale spionage door overheden


Minister van Defensie aansprakelijk voor schade Libanonveteraan

De Centrale Raad van Beroep beslist in zijn uitspraak van 14 december 2015 dat de minister van Defensie aansprakelijk is voor de schade van een militair die uitgezonden is geweest naar Libanon. Na de uitzending is bij de militair een PTSS ontstaan. Het is niet gebleken dat aan de militair voldoende voorlichting over mogelijke psychische klachten is gegeven en dat tijdig hulp is aangeboden.

Lees verder


Gemeentelijke tegemoetkomingen ambtenaren onredelijk hoog

Uit onderzoek van het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.), dat de gemeentelijke tegemoetkomingen onderzocht in alle 393 gemeenten, blijkt dat de tegemoetkoming voor ambtenaren in ruim 65 procent van de Nederlandse gemeenten hoger is dan de tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten.

Lees verder


Van Rijn schaft ouderbijdrage jeugdhulp af

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) schaft de ouderbijdrage in de jeugdhulp af per 1 januari 2016. De ouderbijdrage bestaat al jaren en is overgenomen in de Jeugdwet die sinds dit jaar van kracht is. Onderzoek laat zien dat de regeling niet voldoende werkt.

Lees verder


Trailer - the price we pay - documentaire over belastingontwijking


Democratie is niet voor bange mensen, hoor je soms zeggen

Steeds meer mensen voelen zich buiten spel gezet door onze regering. Zowel door de Nederlandse regering als door de Europese politici. Bij naam en functie zijn het onze leiders maar in beleving en gevoel ervaren wij geen leiding en verliezen we steeds meer vertrouwen. Voor de burger zijn er buiten de verkiezingen vrijwel geen mogelijkheden om inbreng te hebben in het gevoerde beleid.

Lees verder


Tegenstrijdige overheden

Column Pauline Laumans

Overheden en regeringen vertonen vaak ambivalent gedrag. Enerzijds zijn ze bezorgd over de toekomst op aarde nadat ze nogal laat een klein beetje wakker zijn geschut door Al Gore met zijn boodschap over de ongemakkelijke waarheid. Anderzijds geeft men vergunningen af aan bedrijven die milieuvervuilende producten maken. Ook mogen bedrijven op radio, tv en tijdschriften en kranten reclame maken voor hun vervuilende of ziekmakende producten.

Lees verder


NVWA jaagt op Ďmedische claimsí

Het verbod op Ďmedische claimsí raakt niet alleen fabrikanten van voedingsmiddelen en -supplementen. Ook zorgprofessionals zoals artsen en diŽtisten riskeren boetes. Zelfs journalisten en burgers moeten op hun tellen passen. Dit is te lezen in het nieuwste nummer van het tijdschrift ORTHO.

ORTHO deed uitgebreid onderzoek naar de wijze waarop de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) het gebruik van medische claims op voeding opspoort en beboet. Een voorbeeld van een medische claim is beweren dat pruimen helpen tegen obstipatie. Aan de hand van rechtbankverslagen en geheime stukken ontstaat een beeld van de aanpak van de NVWA, die te allen tijde zťlf beslist hoe streng de regels worden toegepast. En dat zijn er nogal wat: EU-verordeningen, Warenwet en Geneesmiddelenwet.

Vooral bij overtreding van deze laatste wet lopen de boetes in de tienduizenden euroís. Nu sinds 14 december weer een Europese reguleringsslag is gemaakt, lijkt de kans groot dat de komende tijd zal worden opgeschaald bij de handhaving van de wetgeving. Dat het Ďslachtoffersí niet in de koude kleren gaat zitten, laat zich raden. Aan de hand van casuÔstiek maakt ORTHO de effecten zichtbaar, zodat anderen kunnen leren van mensen die Ďpechí hadden.


Rechtspraak alleen voor de vermogenden?

Is rechtspraak door het kabinet alleen nog maar meer voor mensen met geld??? Voert Kabinet Rutte Het Lullidiaans recht in? Wie kan er straks nog tegen het onrecht op? Wie maakt de wetten? Wie kan er bezwaar maken? Democratie? Noooooit van gehoord. Ik heb nu al walgelijke staaltjes 'recht' gezien, is straks bidden het enige nog wat we kunnen doen? Voorlopig maak ik mij geen zorgen over advocaten inkomens die nog clientele hebben die nog uitgezogen kunnen worden. Dwaling in overvloed- wat kun je nog doen?

Link

Thea


JDTV Afl.38 - De liegende rechter deel 15


Defensie blijft onderzoek straling weigeren

Defensie is niet van plan een onderzoek in te stellen naar mogelijke gezondheidsrisico's door straling van de Hawk-radar. Dat heeft minister Hans Hillen (Defensie) woensdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Lees verder


Is belasting diefstal?

Een vermakelijk radiodebat op BNR tussen belastingadviseur Toine Manders en Leo Stevens, hoogleraar fiscale economie, over de morele kant van belastingheffing. 18 februari 2008 BNR nieuwsradio. Interviewer: Paul van Liempt


Radio - Meer onderzoek naar corruptie onder ambtenaren nodig

Er moet meer onderzoek worden gedaan naar corruptie onder ambtenaren. Dat schrijft de Rijksrecherche in een vandaag verschenen rapport. In internationale onderzoeken scoort Nederland altijd laag als het gaat om omkoping. Maar de recherche vindt dat een groot aantal sectoren van de overheid nooit goed is onderzocht.

Link


19 % BTW over de energiebelasting

Het recht is vťr te zoeken:

1. De energiemaatschappijen ketsen protesten hiertegen af met de (drog)reden dat ze het op deze manier in rekening moeten brengen van de regering. Maar daarmee geven ze eigenlijk toe dat de
energie-belasting iets is dat ze voor een derde partij innen, namelijk de regering; en kosten die voor een derde partij geind worden, moeten buiten de BTW gerekend worden.

2. Subsidie voor rechtshulp om die als rechtszaak te behandelen werd geweigerd.

3. Voordat de advokaat van een partij, die zich graag opwerpt als een organisatie die tegen onrecht strijd ( http://www.klokkenluiderspartij.nl ) ervoor aan het werk gaat, wil die eerst tussen de 110 en de
340 euro's als lidmaatschapscontributie.

4. Stichting Meldpunt Collectief Onrecht http://www.collectiefonrecht.nl neemt die zaak niet in behandeling. Kennelijk beschouwen die het niet als collectief onrecht.

Wie krijgt het voor elkaar om daar een rechtszaak tegen te beginnen ? Er zijn ongeveer 6 miljoen huishoudens in Nederland. Me dunkt dat ieder huishouden wel 1 euro overheeft om 300 euro of veel meer
over de laatste 7 of meer jaren terug te krijgen. Stort 1 euro op mijn bankrekening en ik reserveer het voor een rechtszaak; en zegt het voort. Zie mijn bankgegevens op de pagina: Link  Zet er maar bij "Tegen BTW op energiebelasting" en je (email)adres. Er moeten natuurlijk wel genoeg mensen 1 euro storten voordat ik een advocaat kan betalen om de rechtszaak aan de gang te krijgen.

Update 7 nov. 2010:

En nou las ik pasgeleden dat de regering van plan is om per 2013 of zo de energie-rekening te verhogen met 50 euro per jaar, om op duurzame millieu-vriendelijke manier energie te kunnen gaan opwekken.
Maar daar was die energie-belasting al voor. Dus ze beginnen hetzelfde liedje weer van voren af aan. En zo'n 7 jaar geleden betaalde ik al 50 euro per jaar alleen al aan de BTW over alleen de energie-belasting, en dat is dus inmiddels al nog meer.

Bron: http://www.avoratio.nl/Research/Oplichterij/?topic=Belaste_belasting

In afwachting van Uw reaktie verblijf ik,
Met vriendelijke groet,
Leo Bakker,


TV - BastÝy: een gevangenis zonder tralies

Op het gevangeniseiland BastÝy leren de gevangenen 'vrij' te leven, om te gaan met hun verantwoordelijkheid en voor zichzelf en elkaar te zorgen.

Link


Vingerafdruk in paspoort-welke koers varen we?

Wij jij en ik, met ťťn oog gericht op het verleden en ťťn oog gericht op de toekomst. Constateren dat velen nog niet weten dat zij vingerafdrukken moeten afgeven bij het aanvragen van een paspoort. Als iemand eenmaal voor het loket staat is het echter ‘te laat’ om terug te keren. Dit geld voor die persoon maar dit geld bovendien voor de koers die wij samen varen.

Lees verder

Geert


TV - Afgekochte emissierechten betaald door de overheid

Negen grote bedrijven in Nederland waar onder Tata Steel, DSM en Akzo zijn in het geheim met de overheid overeengekomen om vanaf 2013 zo min mogelijk te betalen voor de uitstoot van CO2. Het principe “de vervuiler dokt” wordt aan de laars gelapt. Van 2013 tot 2023 legt de overheid naar schatting 2 miljard op tafel in het voordeel van de zware industrie.

Lees verder


Radio - Dicht het gat in de begroting met legalisering van drugs

Het volledig legaliseren van cannabis zou, volgens vrijdag gepubliceerd onderzoek van econoom Martijn Boermans, in Nederland jaarlijks 850 miljoenen kunnen besparen. De besparingen zitten in kosten voor politie, gevangenissen en opbrengsten door belastingheffingen op drugs. Maar is de legalisering van verslavende middelen wel een goede manier om het gat in onze schatkist te dichten? Raimond Dufour van de Stichting Drugsbeleid gaat dit nog niet ver genoeg. Hij wil ook legalisatie van harddrugs en gaat de politiek onder druk zetten. Verslavingsdeskundige Keith Bakker maakt zich grote zorgen over deze ontwikkelingen.

Link


Lobbyclubs zorg geven miljard uit!

Ruim een miljard euro aan belastinggeld en zorgpremies gaan jaarlijks op aan lobbyclubs in de zorg. Er zijn zeker 300 lobbyorganisaties die zich bezighouden met het verdedigen van de belangen van een specialisme bij het ministerie van volksgezondheid, schrijft de Volkskrant op basis van onderzoek van de universiteit van Tilburg. Het onderzoek werd gedaan door Tony Lamping, die ook werkzaam is bij zorgverzekeraars Nederland, de lobbyclub voor verzekeraars. Volgens hem zijn er nergens de wereld zoveel belangenverenigingen in de zorg. Vrijwel elk specialisme heeft zijn eigen organisatie.

Lees verder

Geert


Radio - Nederland heeft anti-corruptiewetgeving nodig

Corruptie kost Nederland minstens twaalf miljard per jaar. Een behoorlijk bedrag, en toch treedt Nederland er nauwelijks tegenop. Strenge anticorruptie wetgeving en betere opsporing moet daarin verandering brengen.

LinkNederland loopt graag te koop met zijn democratische bestuursvorm en 'open' regering, maar de laatste jaren krijgt de burger juist steeds minder inzicht in de politieke en bestuurlijke besluitvorming.

Lees verder

DvH


Hof: ID-kaart gratis

Gemeenten moeten de Europese identiteitskaart gratis gaan verstrekken aan burgers, dat heeft het gerechtshof in Den Bosch beslist.

Link


Opkomst en ondergang van de machtspiramide

Tot aan de industriŽle revolutie was er een platte samenleving waarin zelfstandigheid en vakmanschap hand in hand gingen. Door de opkomst van de industrie kregen we de scheiding tussen de handen die het werk uitvoeren en het hoofd dat deze uitvoering aanstuurt. Daarmee ontstond een piramidestructuur, want door schaalvergroting kwamen er steeds meer aansturingslagen tussen de top (hoofd) van de piramide en uitvoering (handen) aan de basis ervan. Deze piramide houdt zichzelf in stand via macht, want iedere hogere laag heeft de geÔnstitutionaliseerde macht om lagere lagen hun wil op te leggen via belonings- en bestraffingsmacht.

Lees verder

Johan Oldekamp


Draait de overheid door?

Aan het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit:

Kruiden zijn natuur-groeisels, natuurprodukten; evenals de mens uit de natuur voort komt en niet uit een laboratorium. Ik zeg het u: Kruiden zijn (vaak zeer) ondersteunend m.b.t. de gezondheid van de mens. Ik zie in mijn zeer nabije omgeving hoe ernstig ziekmakend psychiatrische medicijnen zijn! Waarom krijgt de INDUSTRIE zo'n onvoorstelbaar grote greep op het menselijk voedsel? Dat leidt tot zeer ongewenste situaties en bedreigende ziekten. Wij mensen (burgers) doen daar gelukkig niet aan mee. Hopelijk zet dit de mensen van het ministerie op een nieuwe manier aan het denken. Waar is toch het (hun) gezonde verstand? Laten zij zich slechts door de economie (winstbejag) leiden? (Dit is dus een vraag.) Uiteindelijk (en over niet al te lange tijd) zal die codex alimentarius toch beslist het veld moeten ruimen. Zo niet, dan vinden de mensen zťlf wel begaanbare natuurlijke wegen. Zo gaat dat.

Hartelijke groet aan ELK-ANDER,

Bert M.
Almelo


Radio - Hard politieoptreden bij demonstratie schokt Duitsland

Steeds vaker ziet de Duitse overheid zich geconfronteerd met burgers die haar plannen niet accepteren. Zo is er in Stuttgart al maandenlang een protest gaande tegen een miljardenproject voor een nieuwe treinverbinding. En dat liep de afgelopen dagen ook nog eens uit de hand. Bij hard politie optreden vielen honderden gewonden. Een schok voor veel demonstrerende burgers, die nog nooit zoiets hadden meegemaakt..

Link


Ze hebben maar zoveel macht als wij ze geven

Merkt u ook hoe het systeem functioneert en ons manipuleert? Wanneer het systeem spreekt gaat het alleen maar over de verschillen, over wat ons anders maakt. Nooit praten ze over de overeenkomsten. De politici en de media hebben het alleen maar over hoe wij niet hetzelfde zijn. Zo functioneert de heersende klasse in elke samenleving. Ze verdeelt de bevolking in groepen, groepen die het met elkaar aan de stok krijgen. Ze splijten en hitsen de groepen tegen elkaar op, zodat ze lachend achterover kunnen leunen, ons kunnen overheersen en het geld in hun zakken kunnen steken.

Lees verder

Geert


Concept Gedoogaccoord 2010

Wil je meer weten over de plannen van Burkapapa en kornuiten?


Oa

Systeemkeuzes in de AWBZ

• Omschakeling van handelingsfinanciering naar uitkomstfinanciering voor de AWBZ
De huidige wijze van financiering per handeling in de AWBZ wordt veranderd in financiering
op resultaat. Zo komt de behoefte van de patiŽnt centraal te staan. Dit leidt tot meer innovatie, minder bureaucratie op de werkvloer (zoals minutenregistraties), betere kwaliteit en meer doelmatigheid.

• Wettelijke verankering persoonsgebonden budget
Het persoonsgebonden budget (PGB) biedt cliŽnten een grote keuzevrijheid om de zorg in te richten zoals zij dat willen. Om dit recht onverkort te handhaven wordt de PGBsubsidieregeling opgeheven en worden PGB’s wettelijk verankerd, met in achtneming van bestaande financiŽle kaders.

• Scheiden wonen en zorg
In de AWBZ wordt overgegaan tot het scheiden van wonen en zorg. Hierdoor krijgen
bewoners meer keuzevrijheid. Zorginstellingen zullen zich beter gaan richten op de
woonwensen van cliŽnten. Ter compensatie van de extra woonlasten, wordt de huidige
intramurale eigen bijdrage verlaagd. Bewoners die de woonlasten financieel niet kunnen
dragen, komen in aanmerking voor de huurtoeslag. Voorwaarde voor de invoering is dat de
achterblijvende partner op woonlasten niet financieel achteruit gaat ten opzichte van het
huidige systeem en er voldoende eenpersoonskamers beschikbaar zijn.

• Overhevelen functies dagbesteding en begeleiding naar de wet maatschappelijke
ondersteuning De functies dagbesteding en begeleiding kunnen het best dichtbij de cliŽnt geregeld worden. Zij passen daarom beter binnen de systematiek van de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) dan bij de AWBZ. De gemeente kent deze mensen en hun situatie beter dan de logge zorgkantoren. Daarom worden de functies dagbesteding en begeleiding overgeheveld van de AWBZ naar de Wmo.

• Aansturing AWBZ
Binnen de AWBZ vindt een aantal hervormingen plaats. Verzorging, verpleging, intramurale
geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg blijven onderdeel van de AWBZ.
Momenteel wordt gewerkt met zorgkantoren per regio. Hun taken en de risico’s zullen door
de zorgverzekeraars worden overgenomen. Dit zorgt er voor dat patiŽnten qua medische zorg nog maar met ťťn loket te maken hebben. Het zorgt voor doelmatigheidsprikkels doordat zorgverzekeraars de instellingen zullen controleren op efficiency en kwaliteitsverbetering.

Download PDF

Ron

Het de door de media genoemde herkeuringen van Wajongers kan ik niet terugvinden in dit akkoord.


Nederland veruit grootste donateur VN-fonds UNFPA

De organisatie UNFPA leunt voor zijn donaties al jaren voor een zeer groot deel op Nederland.

Lees verder

Wij doen het goed als gekke gerritje in de wereld!

Jan


Radio - Wij zijn het volk: gebruik de Wet Openbaar Bestuur

Gisteren werd in Den Haag de de eerste 'Right To Know Day' in Nederland georganiseerd. Een dag om het belang van openbaarheid van beleid te benadrukken. De Nederlandse Vereniging van Journalisten en Brenno de Winter hebben het initiatief genomen.Er wordt op de 'Recht om te Weten-dag' zowel een ‘meest transparante ambtenaar 2010? als ‘obstructor 2010? aangewezen.

Link


Ruimen geiten had voorkomen kunnen worden

Het ruimen van geitenhouderijen in Noord-Brabant was niet nodig geweest als de overheid op tijd strenge maatregelen had genomen om Q-koorts te bestrijden.

Lees verder

Marjan


TV - Agenten gekort op salaris bij te weinig boetes

Met verbijstering is er gereageerd op de uitgelekte plannen van het politiekorps Rotterdam Rijnmond om agenten te korten op hun salaris als ze niet genoeg boetes uitschrijven. Het was al zo dat het aantal uit te schrijven bonnen per jaar vast lag, maar een boetesysteem voor de politiemensen zelf was daar nooit aan gekoppeld.

Link


'Hare Majesteit' Koninging Beatrix weet het........niet ? !

Of mag het niet zeggen....?!

Totaal verkeerd ingefluisterd; het moge duidelijk zijn.

Lees verder

Ditta


Radio - Advocaat Inez Weski over de deplorabele staat van de rechtstaat

Het rommelt in de rechtstaat Nederland. In alle geledingen wordt moord en brand geschreeuwd over met name geldgebrek en werkdruk. Bij de politie, bij het openbaar ministerie en ook, opmerkelijk genoeg, bij de rechterlijke macht. Inez Weski, advocaat te Rotterdam reageert op de geplande bezuinigingen en de ontwikkelingen in de rechtstaat.

Link


Everything is OK in Amsterdam


Radio - Jeugdzorg neemt bijna zonder screening iedereen aan

Schrijftster Patricia Vlasman schreef het boek 'In Alles Eenzaam' over een overwerkte jeugdzorgmedewerker die alle grenzen overgaat door haar client Rachid, een jongen die verdacht wordt van het voorbereiden van een terroristische actie, te helpen. Vlasman baseerde het verhaal van haar debuutroman op haar eigen ervaringen bij de Jeugdreclassering. Het boek is een aanklacht tegen de problemen bij Jeugdzorg. In Dit Is De Dag legt ze uit waarom het daar al jaren misgaat.

Link


TV - Zembla - Luchtkasteel Twente

Of het nu gaat om de Noord-Zuidlijn, de Betuwelijn, de HSL of de Blauwe Stad: bestuurders zijn keer op keer veel te optimistisch over de kosten en de opbrengsten. Ook Twente mag zich binnenkort in dit rijtje scharen, volgens de tegenstanders van het plan voor luchthaven Twente. Maar provincie en gemeente hebben besloten het voormalige militaire vliegveld om te toveren in een commerciŽle burgerluchthaven. Maar waar gaat Twente de benodigde miljoenen passagiers vandaan halen en welke ondernemer wil zich hier aan wagen? De luchtvaartdeskundigen zijn eensgezind: die luchthaven zal niet rendabel zijn en zal de samenleving vele miljoenen gaan kosten. Toch moet ie er komen, omdat de politiek het wil. Het verhaal over de komst van een vliegveld waar niemand op zit te wachten.

Link


Defensie stelde militairen bloot aan straling Hawk raketten

Duizenden militairen zijn in de afgelopen decennia blootgesteld aan een kankerverwekkende straling. Dit doordat Defensie heeft gesjoemeld met de veiligheidsmarges van het HAWK-radarsysteem. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie WHO meldt dat kortstondige blootstelling aan de ‘gepulste hoog-frequente elektromagnetische velden’ gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Lees verder | Link 2


BelgiŽ - Hawk-raketten

Zes jaar nadat toenmalig minister van Defensie Jean-Pol Poncelet (in september 1998) een onderzoek beval, bleek begin deze maand dat van de 4 500 Belgische militairen die aan de radarstralen van de Hawk-raketten werden blootgesteld, er 375 aan kanker zijn overleden. Het onderzoek naar de gezondheidstoestand van de overlevende beroepsmilitairen die de Hawk-raketten bedienden, is ondertussen nog steeds niet afgerond. De legerleiding meldde weliswaar dat 1 800 mensen reeds geantwoord hebben op een vragenlijst, maar dat de analyse van de antwoorden nog niet is uitgevoerd wegens ... personeelsgebrek !

Link


Amber Kesseler

Als de overheid net zoveel doet voor deze slachtoffers als voor ME/CVS patienten, dan komt de hulp niet op tijd.

--

Defensie heeft al vaker moeite gehad met de waarheid, Fred Spijkers was daar het slachtoffer van:

Spijkers werkte als bedrijfsmaatschappelijk werker bij het ministerie van Defensie. Toen de mijnexpert Rob Ovaa in 1984 bij een ongeluk met een Nederlandse AP-23 mijn omkwam, kreeg Spijkers opdracht de weduwe, Marjolein Ovaa, te vertellen dat haar man door eigen nalatigheid was omgekomen.

Spijkers vermoedde echter dat mijnen van dat type ondeugdelijk waren omdat er al eerder een dodelijk ongeluk mee was gebeurd waarbij zes dienstplichtigen waren omgekomen. Tijdens het gesprek met de weduwe op 14 september 1984 maakte Spijkers duidelijk dat hij was gestuurd en niet achter zijn boodschap stond. Vervolgens begon hij een onderzoek.

Spijkers ontdekte dat de ondeugdelijkheid van de door Eurometaal geproduceerde mijnen van dit type al sinds 1970 bekend was. Hierop liet zijn chef door de Marine Inlichtingendienst (Marid) en Landmacht Inlichtingendienst (Lamid) een onderzoek uitvoeren naar Spijkers.

Op 13 mei 1986 gaf de Lamid Spijkers de kwalificatie "politiek crimineel" mee. Het jaar daarop werd Spijkers psychiatrisch onderzocht. Hij werd als paranoÔde en schizofreen omschreven, en kwam in de WAO terecht. In 1989 werd Spijkers door twee militairen beschoten; het duo kwam er met een disciplinaire straf vanaf. Per 1 september 1998 werd betaling van zijn inkomen en zijn pensioenvoorziening gestaakt.

Lees verder


One Mainframe To Rule Them All


Al genoeg kaarsen en water in huis..?

Heeft u ook uw wenkbrauwen opgetrokken de afgelopen weken bij het horen van radiospotjes van de overheid waarin wordt gevraagd of u wel voldoende water en kaarsen in huis heeft met het oog op eventuele calamiteiten? Er wordt mooi niet bij verteld wat die calamiteiten dan wel mogen inhouden. De overheid is namelijk wel heel erg voorzichtig met het geven van informatie over wat ons mogelijk te gebeuren staat.

Lees verder

Geert


TV - Nederland spaart voor niets

Pensioenen zijn in nood doordat de rente laag is. Maar ook uw eigen spaarrekening loopt gevaar. De rente schommelt rond de twee procent, maar de overheid gaat er nog steeds van uit dat u vier procent rendement maakt.

Lees verder


TV - De erosie van het gezag

Hij hield na de strandrellen eer aan zichzelf en nam ontslag. De Rotterdamse korpschef Meijboom heeft oom agent zien verworden tot de kop van jut van maatschappelijk ongerief.

Bekijk de uitzending


TV - 06/05

De speelfilm 06/05 is een reconstructie van de moord op Pim Fortuyn op 6 mei 2002. Fortuyn wordt niet nagespeeld door een acteur. In plaats daarvan werd bestaand journalistiek beeldmateriaal gebruikt.

Bekijk de uitzending


Minder werken, toch hetzelfde loon? Dat kan alleen maar bij de overheid


Rioolheffing in tien jaar verdubbeld

Gemeenten innen in 2010 naar verwachting twee keer zo veel rioolbelasting als in 2000. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Lees verder


Manipulatie van onderzoeksrapporten

"Het is eigenlijk een vorm van liegen". Hoe komt het dat grote infrastructurele werken als de Betuweroute of de Noord-Zuidlijn altijd veel duurder worden dan begroot? En hoe is het mogelijk dat de uiteindelijke baten tegenvallen? Volgens universitair hoofddocent vervoer Jan Anne Annema van de TU Delft willen wethouders of ministers deze projecten zo graag realiseren uit prestige-overwegingen, dat ze onderzoeken manipuleren.

Lees verder


IGZ mag OM passeren bij boetes uitdelen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kan bestuurlijke boetes en lasten onder dwangsom opleggen aan zorgaanbieders zonder tussenkomst van het Openbaar Ministerie.

Link


Vuilnisbelt als dank voor gaswinning in Noorden

Noord-Nederland is geen cent wijzer geworden van de gaswinning die de afgelopen vijftig jaar plaatsvond in de provincie Groningen.

Link


Aids Fonds ondertekent Verklaring van Wenen

25.000 deelnemers aan de Internationale Aids Conferentie in Wenen protesteren tegen verspilde miljarden bij wereldwijde vervolging van drugsgebruikers.

Link


In de cel door een moddervlek

De eeuwenoude vingerafdruk rukt steeds verder op: binnenkort staat hij ook in ons paspoort. Maar niemand weet hoe betrouwbaar toepassing van de identificatie-methode eigenlijk is.

Link

Vingersporen als bewijs, we geloven er in zoals mensen vroeger geloofden dat aderlatingen door bloedzuigers een succesvolle remedie tegen ziektes waren.” Het zijn harde woorden van David Faigman, vooraanstaand hoogleraar bewijs in strafzaken van het Hastings College of Law van de University of California. Hij sprak de vergelijking zeven jaar geleden uit in The New Yorker, dat een groot artikel wijdde aan de wetenschappelijke bewijswaarde van vingerafdrukken.

Link

Hoe groot die was? Nul. Hoewel het opsporingsmiddel al meer dan honderd jaar met succes wordt ingezet, is er nooit degelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking ervan. En dat is nog steeds zo, laat Faigman per mail weten. „Schrijft u dat maar op.”

Link

Ron Slaats


TV - JSF - de zoveelste miskoop?

De PvdA is na de nodige aarzelingen nu onomwonden tegen, vooral vanwege de geluidsoverlast en het steeds afschrikwekkender prijskaartje. Maar ook in Amerika is er twijfel over het toestel. De JSF moet een hele reeks toestellen vervangen en ongeveer alles kunnen: luchtgevechten, bombarderen, grondtroepen steunen. Kan de JSF dat wel?

Link


Radio - Prijs voor wanbeheer Oosterschelde

De Oosterschelde: een uitgestrekt natuurgebied in de Zeeuwse Delta. Het is een natuurmonument, een nationaal park, een Natura 2000-gebied. Maar toch gaat in grote gebieden van de Westerschelde veel van de natuurwaarde door diverse activiteiten verloren. De Nederlandse overheid is rentmeester van de natuur in de Oosterschelde, maar is mede verantwoordelijk voor de grootschalige natuurvernietiging in ons nationale park. Wanneer neemt zij haar verantwoordelijkheid en stopt zij met het wanbeheer van dit slechtst beheerde natuurmonument van Nederland?

Download MP3


Radio - Afvalverwerker Sita laaiend op gemeentes, die weigeren plastic in te zamelen

Afvalverwerkingsbedrijf Sita is laaiend op gemeentes en provincies, die weigeren plastic in te zamelen en het liever achteraf scheiden. Wat Sita betreft zetten zij de structuur voor het inzamelen van plastic verpakkingsaflval bij het grof vuil Adriaan Visser, voorzitter van de raad van bestuur van Sita,

Download MP3


Kanttekeningen bij brief over MKZ

De Stichting Onderzoek MKZ Crisis Kootwijkerbroek zet kanttekeningen bij de brief van minister Verburg (Landbouw) aan de Kamer over haar rapport. In haar brief schreef de bewindsvrouw donderdag dat de viruskweek op het bepalende monster uit Kootwijkerbroek dat in 2001 werd onderzocht op MKZ, niet gemengd was. De stichting stelde vast dat in het laboratoriumdossier bij de enige keer dat de bepalende viruskweek positief was, de monsternummers 26 en 29 werden gecombineerd.

Link

Gerrit


Complottheorie

Mensen die op onderzoek uit gaan naar de werkelijke inrichting van de wereld van geld en macht, wordt vaak verweten bezig te zijn met complottheorieŽn. Maar is dat wel zo?

Link

Ellen


De Demmink Doofpot


Radio - Mr. Oostvaardersplassen spreekt vrijuit

Het was dit jaar weer hommeles met het enige stukje oernatuur van Nederland. Bijna 700 dieren in de Oostvaardersplassen stierven deze winter door voedselgebrek. Bijvoeren riepen Tweede Kamerleden. Gewoon met rust laten riep het Kabinet. Wat volgde was een geŽmotioneerd spoeddebat in de Tweede Kamer. En de verantwoordelijke Staatsbosbeheer werd buitenspel gezet, tot ontsteltenis van ecoloog Frans Vera, geestelijk vader van ťťn van de jongste natuurgebieden van Nederland. Voor het eerst sinds de bijvoerdiscussie spreekt Vera zich uit.

Download MP3


Radio - Overheid moet investeren in wonen in dorp

De Nederlander wil het liefst in een dorp wonen, maar de overheid bouwt alleen maar in de stad. Dat blijkt uit een onderzoek van de NVB, de Vereniging voor Ontwikkelaars & Bouwondernemers. Volgens de NVB is het verschil tussen ambities van de overheid en woonwens van de burger nog nooit zo groot geweest als nu. Burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst en voorzitter van de P10, de vereniging van de tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland reageert:

Download MP3


Zoetermeer nam onacceptabele risico's met gezondheid inwoners

Inwoners van Zoetermeer zijn jarenlang blootgesteld aan het kankerverwekkende ethyleenoxide.

Link


Kritiek op chippen van containers

Oud-VVD-raadslid Remco Kouwenhoven uit Groningen heeft kritiek op het chippen van afvalcontainers. Hij heeft een brief geschreven aan de gemeente. De gemeente laat de grijze en groene containers voorzien van een chip. Op die manier kunnen illegale containers worden opgespoord. Kouwenhoven is bang dat er misbruik wordt gemaakt van de gegevens en dat de privacy in het geding is. Hij wil weten of de gemeente ook gaat kijken wanneer mensen op vakantie gaan en of ze samenwonen.


Radio - Splitsingswet onder vuur

Het Hof noemt de wet die energiebedrijven verplicht om zich op te splitsen (in een commercieel productiebedrijf en een publiek netwerkbedrijf) in strijd met het Europees recht. Gevreesd wordt voor de gevolgen van die uitspraak nu Nuon en Essent al gesplitst en deels verkocht zijn. Deze twee grote energiebedrijven zouden met megaclaims bij de staat aankloppen. En loopt Nederland nu niet het risico om alsnog de publieke netwerkbedrijven te verliezen? Voorvechter van de splitsing Laurens Jan Brinkhorst en onderzoeksjournalist Noud KŲper geven hun mening.

Download MP3


De Demmink Doofpot


Ontsnappen aan belastingplicht

Naar aanleiding van Deel 2 van de videopresentatie ‘Het Hele Verhaal’ heb ik veel vragen gekregen hoe te ontsnappen aan de belastingplicht en de ziektekostenverzekeringsplicht. Graag geef ik in dit artikel bruikbare tips over hoe dit te realiseren. Deze tips zijn alleen bedoeld voor mensen die weten dat het huidige geldsysteem (snel) gaat verdwijnen, dat verzekeringen inclusief pensioenopbouw weggegooid geld is en dat de overheid er niet is voor de burger.

Link

Johan Oldenkamp


Belangenverstrengeling en geld = euthanasie

In een land, Nederland, waar door egoÔsme en kapitalisme (lees industrie en farma) de mens niet meer belangrijk is, medische missers elke dag voorkomen, zwijgplicht heerst, bewust foute medische dossiers worden gemaakt, waar complementaire zorg officieel niet bestaat met onnodige invaliditeit als gevolg, waar vaccins op mensen wordt getest enz.,,enz, waar tuchtcolleges corrupt zijn, waar officieren van justitie hun werk niet doen volgens de wet, waar artsen in de politiek bij (willen) dienen, komt euthanasie de foute reguliere artsen wel uit. Kortom: mensenrechten worden volop geschonden. Ik heb alle respect voor Sophie HANKES die dit vuil bewerkt (zie sin-nlpuntorg). Lafheid dient gestraft te worden. Vroeg of laat. Dit heeft NIETS met religie te maken; alleen met kennis, bewustzijn, van het leven houden en respect. Diegene die hierboven een korte reactie heeft geschreven, weet dit heel goed. Google legt inderdaad ALLES bloot; het enige voordeel van deze gigant.

Link

Ditta


Is Nederland een rechtsstaat of niet ?

Wanneeer gaat de doofpot van medische foute dossiers open ?

Link

Ditta


Politici en succesvolle beurshandelaren vertonen opmerkelijke overeenkomsten met criminele psychopaten

Het enige verschil is dat carriŤremakers zich meestal aan de wet houden. Psychologen van de Caledonian Universiteit in Glasgow zijn tot deze conclusie gekomen na een driejarig onderzoek.

Link

--

De wetenschap bevestigt weer eens de vermoedens van velen die niet slapen


Bilderbergers bepalen wel degelijk het beleid voor het komende jaar

Ex-Secretaris-Generaal van de NAVO bekent. De tekst van het 'interview' van VRT-medewerker Koen Fillet en voormalig Secretaris-Generaal van de NAVO (NATO) Willy Claes.

Link


Peter R de Vries confronteert Balkenende


Artsen en familieleden behoren NIET in de 1e en 2e Kamer !

Totale belangenverstrengeling. Ons dekt ons.

Link

NO 68 op de lijst van de 2e kamerverkiezingen VVD hoort daar niet !

Ditta


Openbaarheid van overheidsinformatie in Nederland onder de maat

Waar het gaat om informatieverstrekking treedt de Nederlandse overheid burgerrechten met voeten, zegt Aline Klingenberg, verbonden aan de vakgroep Bestuursrecht en Bestuurskunde van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG. Er wordt onvoldoende informatie toegankelijk gemaakt en waar die informatie wel beschikbaar is, blokkeren overheden deze vaak. De zaak is zo belangrijk dat aanpassing van de grondwet nodig is, vindt Klingenberg. Voor het functioneren van een democratie is openbare toegankelijkheid van overheidsinformatie essentieel. Mogelijkheden daartoe zijn er volop, stelt Klingenberg, vooral het internet leent zich ervoor. Maar gemeenten en provincies benutten deze onvoldoende.

Link


De Bilderberg-conferenties

De laatste tijd lijkt de mediastilte rondom de Bilderberg groep doorbroken te worden door het vasthoudende karakter van met name internetblogs en websites. Het aantal treffers in een zoekmachine op het woord –bilderberg- loopt in de duizenden. Met dit artikel is het geenszins de bedoeling om hetzij een volledig feitenrelaas van deze historische gebeurtenis te geven, noch in te gaan op allerlei speculaties van het doel van de jaarlijkse Bilderbergconferentie.

Maar omdat de bijeenkomst van de elite uit de politieke wereld, de wetenschap en het bedrijfsleven er steeds minder in slaagt om de aandacht van de media voor dit jaarlijkse gebeuren te censureren, is het goed er kort bij stil te staan.

De conferentie, die dit jaar van 3-6 juni gehouden wordt in het nabij Barcelona gelegen Sitges, vond voor het eerst plaats in 1954 in het Bilberghotel in Wageningen. Hieraan heeft de groepering ook zijn naam te danken. Medeoprichter was prins Bernhard, samen met Jozef Reitinger en David Rockefeller. Het koningshuis heeft, bij monde van de Rijksvoorlichtingsdienst altijd de betrokkenheid met de Bilderberggroep ontkend en op navolgbare wijze de jaarlijkse aanwezigheid van prins Bernhard en later ook koningin Beatrix, soms vergezeld door een der prinsen, uit de media weten te houden.

Omdat er vraagtekens gezet kunnen (en moeten) worden over het democratisch gehalte van een geheime bijeenkomst van zoveel belangrijke mensen op een Bilderbergconferentie, verdienen de pogingen van undercover actievoerders om locatie, tijdstip en namen van deelnemersnaar buiten te brengen, diep respect. Om die reden zal dit artikel ook via een persbericht aan alle media in Nederland gezonden worden met de vriendelijke vraag of men ÚÚk aandacht wil schenken aan de aanstaande bijeenkomst in Spanje, cq. of de betreffende redactie wil aangeven, waarom men over zo’n belangrijk evenement niet wil berichten.

Dat geeft U, waarde lezer(es), de mogelijkheid om in uw favoriete krant na te gaan of en wat er bericht wordt. En als U ons wilt tippen, als er in Uw krant niks over bericht wordt, kunnen wij werken aan een lijstje van kranten, die hun lezers niet willen informeren als zoveel belangrijke wetenschappers, politici en topdirecteuren bijeenkomen met een geheime agenda.

Luuk van Dinter, voorzitter van het Platform De Hoogste Tijd.


We Are Change @ Bilderberg Spain 2010 - Cops aggression

Bilderberg meeting in Sitges Spain, filmed on June 3 2010 by We Are Change Belgium & Belfort Group Citizens In Action Belgium..


Politici unaniem over vereenvoudiging indicatiestelling

Mensen met een beperking die van verschillende voorzieningen gebruik maken moeten nu nog van het ene loket naar het andere. Maar als het aan het CDA, PvdA, SGP, GroenLinks, SP en VVD ligt is dat binnenkort verleden tijd. Dit was de belangrijkste conclusie tijdens het politiek debat dat in aanloop naar de landelijke verkiezingen georganiseerd werd op de Supportbeurs. Het debat, met centraal thema participatie voor mensen met een functiebeperking‚?? werd georganiseerd door De Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad), MEE Nederland en VNU Exhibitions Europe.

Eigen regie belangrijk
Naar aanleiding van de stelling over het voeren van eigen regie werd duidelijk dat hierbij vaak (professionele) ondersteuning noodzakelijk is. Ook nu waren de politieke meningen opvallend eensgezind. De manier waarop hier echter invulling aan gegeven moet worden, daarover verschilden de meningen wel. Jolande Sap van GroenLinks benadrukte dat het belangrijk is dat de bestaande landelijke expertise behouden blijft, een mening die veel bijval kreeg vanuit het publiek.

Na de verkiezingen zal het er echter wel op aan komen hoe de gemaakte beloftes van de politieke partijen waargemaakt worden. Zowel het publiek als de CG-Raad spraken de politici hier op aan. Het debat, onder leiding van Ria Bremer, werd gevoerd aan de hand van vier stellingen. Deelnemende politici waren Eddy van Hijum (CDA), Jette Klijnsma (PvdA), Brigitte van der Burg (VVD), Henk van Gerven (SP), Jolande SAP (GroenLinks) en Bas van der Vlies (SGP).

www.supportexpo.nl


TV - Vrienden van Nederland

waarin verder wordt gekeken dan onze landsgrenzen. Bevriende machthebbers worden geportretteerd. Vrienden die zo hun eigen idee hebben over het naleven van de democratische beginselen: Poetin, Berlusconi, Karzai en Blatter. Een onderzoek of Nederland er verstandig aan doet deze mensen aan de borst te koesteren. Afl.: Karzai. Centraal staat Hamid Karzai, onze hoop op betere tijden in Afghanistan.

Link


Verlos ons van het CDA

Het CDA heeft in de afgelopen 4 kabinetsperiodes gezorgd voor een dramatische achteruitgang op het gebied van dierenwelzijn, natuur en milieu en heeft daarnaast tal van voorgestelde verbeteringen gesaboteerd. Een nieuwe regeringsperiode met het CDA zou desastreuze gevolgen hebben voor het in samenhang bestrijden van de crises op het gebied van diergezondheid, volksgezondheid, biodiversiteit, voedselverdeling, waterschaarste, fosfaat en mest.

http://www.verlosonsvanhetcda.nl/


CDA wil Sea Shepherd om zeep helpen

Demissionair CDA-minister Eurlings wil versneld wetgeving doorvoeren om schepen de Nederlandse nationaliteit te kunnen afnemen. De minister lijkt het hiermee vooral gemunt te hebben op milieuorganisatie Sea Shepherd. De Partij voor de Dieren vindt de uitspraken van de demissionaire minister zeer ongepast en ziet hierin wederom een gebrek aan ruggengraat bij het kabinet, dat zich niet sterk durft te maken tegen de walvisjacht en daarmee tegen Japan.

Link


Schokkend dat niemand ’stop’ zei

Maar de ordners van de Nederlandse strafzaak maken nůg iets duidelijk. Het recht dat burgers moet beschermen tegen de uitwassen van de wereldhandel is gebaseerd op het territoir van staten. Het is vaak letterlijk aan grenzen gebonden. Dus kampen overheden met het probleem: welke staat moet een overtreder vervolgen?

Link


'Borst, Hoogervorst & Klink'.....en 'vriendjes'......

Hebben goed hun zakken gevuld over de rug van de inwoners van NL (alle nationaliteiten !) maar van zorg hebben ze geen verstand ! Laat staan dat ze de Europese Regelwetgeving respecterenn in het belang van het vrije verkeer ziek of gezond. Achter de tralies horen ze, alle 3 en snel graag !

Link

Nota bene : Correctie info over voeding gezondheid en milieu kunt u vinden op:

vitalworld.org, leefbewust.com, iocob.nl en sin-nl.org. en meer niet !

Ditta


TV - KRO Reporter international - Berlusconi

Vierluik Vrienden van Nederland, waarin verder wordt gekeken dan onze landsgrenzen. Bevriende machthebbers worden geportretteerd. Vrienden die zo hun eigen idee hebben over het naleven van de democratische beginselen: Poetin, Berlusconi, Karzai en Blatter. Een onderzoek of Nederland er verstandig aan doet deze mensen aan de borst te koesteren. Afl.: Berlusconi. Minister-president van ItaliŽ, Silvio Berlusconi, zit met het Europese CDA in ťťn fractie.

Link


Rijbewijs maximaal 36 euro

Gemeenten mogen voor rijbewijzen niet meer dan 36 euro vragen. Dat hebben minister Eurlings (VenW) en staatssecretaris Bijleveld (BZK) besloten. Nu lopen de kosten die gemeenten in rekening brengen voor een rijbewijs uiteen van 23 tot 65 euro. Voor de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties waren die verschillen tussen gemeenten aanleiding voor een onderzoek naar een maximaal tarief. De VNG, de NvvB en de ANWB waren bij dit onderzoek betrokken. Onderzoeksbureau Deloitte concludeert dat de meeste gemeenten het tarief dat zij in rekening brengen, niet kunnen onderbouwen. Deloitte adviseert een maximumprijs van 36 euro. Eurlings en Bijleveld nemen het advies van Deloitte over. Er is wetgeving in voorbereiding waarin het maximumtarief voor een rijbewijs wordt vastgesteld.


Vincent Icke over elekronische dossiers (video)

Op de 'Stoel van Steinz' zit Hoogleraar Sterrenkunde Vincent Icke. Hij legt een verband tussen de actualiteit en een gebeurtenis uit het culturele verleden. Vanavond gaat hij het hebben over de 'staatsterreur' van Rouvoet en Klink. In zijn verhaal legt hij uit, met behulp van het verhaal van Gulliver, hoe het volk stukje bij beetje wordt vastgezet door het elektronisch registratie systeem dat zich als een web over hen heen wordt gesponnen. Met een paar draadjes kun je je nog lostrekken en is geen bezwaar, maar vele maken een grote. Nu ligt de reus Gulliver daar... vastgezet door talloze draadjes en kan zich niet meer losmaken. Het is de lilliputters (ministers) gelukt om langzaam aan de slapende reus klein te krijgen. Het filmpje laat niet zien wat er gebeurt als Gulliver (het volk) er genoeg van heeft en zich ineens met veel kracht losrukt uit het web...

Link

Jan van Vlerken


KRO Reporter international / Poetin

Afl.: Poetin. De Nederlandse regering heeft zich in de afgelopen jaren onvoldoende kritisch opgesteld tegenover de Russische president Poetin, de huidige premier van Rusland. Dit om de belangen van Nederlandse energiebedrijven, zoals Shell in Rusland, niet in gevaar te brengen. Dat zeggen verschillende sprekers in deze documentaire. Het gebrek aan steun voor het maatschappelijk middenveld van de Nederlandse regering is huiveringwekkend. En dat is geen recent fenomeen, maar iets van de lange termijn. Ze hebben besloten: 'We doen alles om de Nederlandse energiebedrijven te steunen en dat is het enige waar we om geven. We hebben lak aan de moorden in de straten', aldus Robert Amsterdam.

Link


Misdaden tegen dieren in EU landen - RoemeniŽ

Dit is een EU land in de 21e ste eeuw, en we durven dit beschaving te noemen...

Wil je klagen, dan zijn dit de email adressen van een achterlijke cultuur:

elenaoana.antonescu@europarl.europa.eu; elena.basescu@europarl.europa.eu; george.becali@europarl.europa.eu; sebastianvalentin.bodu@europarl.europa.eu; victor.bostinaru@europarl.europa.eu; cristiansilviu.busoi@europarl.europa.eu;
corina.cretu@europarl.europa.eu; georgesabin.cutas@europarl.europa.eu; ; ; catalin-sorin.ivan@europarl.europa.eu; petru.luhan@europarl.europa.eu; monica.macovei@europarl.europa.eu; ramonanicole.manescu@europarl.europa.eu;;
iosif.matula@europarl.europa.eu; ; rares-lucian.niculescu@europarl.europa.eu; ioanmircea.pascu@europarl.europa.eu; rovana.plumb@europarl.europa.eu; cristiandan.preda@europarl.europa.eu; dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eu;
adrian.severin@europarl.europa.eu; csaba.sogor@europarl.europa.eu;
theodordumitru.stolojan@europarl.europa.eu;claudiuciprian.tanasescu@europarl.europa.eu; silviaadriana.ticau@europarl.europa.eu; laszlo.tokes@europarl.europa.eu; man; tudorcorneliu.vadim@europarl.europa.eu; adinaioana.valean@europarl.europa.eu;
renate.weber@europarl.europa.eu; iuliu.winkler@europarl.europa.eu

Rose Mertens


Oud-raadsheer dr.mr. W. Wedzinga doet boekje open

Filmpje over het slecht functioneren van de rechterlijke macht en het Openbaar ministerie.

Link

Rob Greuter


Vrijwillige AOW is ultieme woekerpolis

Nu verlenging van de AOW een hot item is in de verkiezingsstrijd, is het tijd dat ook de vrijwillige AOW ter discussie wordt gesteld. Dat zegt financieel planner Wilfred Mooij. "Als er ťťn verzekering zonde van het geld is dan is het wel de vrijwillige inkoop van AOW rechtstreeks bij de overheid", aldus Mooij. "Vrijwillig banksparen levert voor een 45-jarige man maar liefst 4 keer zoveel geld op als een vrijwillige AOW verzekering bij de Nederlandse overheid."

De AOW is een volksverzekering, alle Nederlandse ingezetenen dragen er verplicht aan bij naar draagkracht. Dat geldt niet voor Nederlanders die zich in het buitenland vestigen. Voor elk jaar in het buitenland, tussen hun 15 en 65 jaar, leveren zij 2 procent in van hun totale AOW. Dat gat kunnen zij echter vullen door bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) gemiste jaren bij te kopen.

Een alleenstaande man van 45 jaar betaalt bij de SVB voor 1 jaar AOW rechten, oftewel 2 procent van de totale opbouw, een eenmalig bedrag van 4.797 euro. Hiervoor krijgt hij dan vanaf zijn 65e verjaardag jaarlijks ongeveer 250 euro, oftewel 2 procent, extra AOW.

Als deze meneer nu 4.797 euro op een lijfrente bankspaarrekening stort en dit tegen het huidige tarief van 4,8 procent 20 jaar op deposito zet, dan groeit dit bedrag aan tot 12.727 euro. Hier zijn verder geen kosten aan verbonden en dit bedrag is volledig gegarandeerd.

Tegen de lage rentestand van vandaag levert 12.727 euro een levenslange uitkering op van zo'n 1000 euro per jaar. Maar liefst vier keer zo veel als wat de Sociale Verzekeringsbank biedt.

Mocht de alleenstaande AOW gerechtigde voor het bereiken van de 65-jarige leeftijd overlijden, dan blijkt de investering bij de SVB 100 procent weggegooid geld maar bij banksparen vererft het saldo van de rekening naar de erfgenamen. Daarnaast is het zeer de vraag of de AOW straks vanaf 65 jaar wordt uitgekeerd, dit zal vermoedelijk 67 jaar worden. Ook onzeker is welke overige maatregelen de regering straks nog zal nemen om de AOW financierbaar te houden. Daarentegen is de AOW toezegging wel geÔndexeerd en een bankspaarrekening niet.

Wifred Mooij: "Verzekeraars en financiŽle dienstverleners hebben tegenwoordig terecht een verregaande zorgplicht. De Autoriteit FinanciŽle Markten houdt hier namens de overheid toezicht op. Het past de Nederlandse Staat niet om als boven iedere verdenking staande partij op deze onzorgvuldige wijze een volksverzekering aan te bieden waarvan het overgrote deel van de inleg verdwijnt. Ongetwijfeld is hier geen enkele sprake van kwade trouw, maar de Sociale Verzekeringsbank dient per direct te stoppen met het aanbieden van vrijwillige inkoop van AOW."


Verspilling in Reguliere Gezondheidszorg in NL van 1 miljard ?

1. De Eerste Kamer heeft het Electronisch Patienten dossier afgekeurd : 600 milj ?
2. Klink en het griepvaccin - sprookje : 300 miljoen ?
3. ......
4.......

En de virtuele nepgezondheidseconomie waar niemand je vertelt hoe je herstelt, wordt door diezelfde verspillers in de lucht gehouden. Consulenten, adviseurs, managers.......Is het afschuwelijk of niet ? U weet in ieder geval 'voor wie ' u WERKT ! Oppassen: ze gaan nu weer een onderzoek naar polypillen doen om 'hart-en bloedvaten te verminderen.

Gelukkig is Frankrijk net een onafhankelijk onderzoek gestart naar het verband tussen gezond eten en welvaartsziekten.......Overigens is daar op tijd gestopt met het electronisch patientendossier....al een paar jaar geleden. Misschien toch intelligenter hoe meer naar het Zuiden ?

Ditta


Nederlandse democratie vertoond verontrustende tekorten

Bovenstaande nieuwe partijen hebben zeer verontrustende ervaringen opgedaan tijdens het voldoen aan alle procedures ten behoeve van het meedoen aan de verkiezingen. Zij hebben een gesprek met Minister Hirsch Ballin aangevraagd en bieden bijgaande rapportage aan over de kafkaiaanse toestanden rondom het verwerven van de ondersteuningsverklaringen ten behoeve van de verkiezingen en nog een aantal andere zaken die aandacht verdienen.

Zij willen met de Minister in gesprek over de volgende zaken:

∑ Tegenwerking, weigering en zelfs bedreiging van indieners van steunverklaringen en het vaak onzorgvuldig omgaan met privacygegevens, evenals het niet neutraal zijn van  gemeentemedewerkers in functie.

∑ Ontmoedigingsbeleid onder meer door lange wachttijden voor het laten ondertekenen en stempelen door de gemeente. Soms buitensporig lang, in de orde van 1,5 uur tot de volgende dag terugkomen. Ook waren de loketten weinig open.

∑ In Limburg: beÔnvloeding maar ook dreigementen door ambtenaren in de trant van dat inwoners anders geen leven meer in de desbetreffende gemeente zouden hebben. Een loketambtenaar die weigerde te ondertekenen omdat het een andere partij dan PVV betrof.

∑ Een chaos door onduidelijke richtlijnen en ambtenaren die het niet weten.

∑ Weigering door het CPB om onze programma’s door te rekenen, zolang we volgens de peilingen (nota bene van particuliere bedrijven) niet een zetel hebben gehaald.

∑ Een omissie in de wetgeving, waardoor een (media)bedrijf een partij kan opzetten en via radio en TV volgt en promoot.

∑ Daarnaast heeft Partij voor de Gerechtigheid niet mee kunnen doen aan de verkiezingen door foutief handelen van de Kamer van Koophandel.

∑ Nieuwe partijen zijn niet automatisch opgenomen in de door de overheid betaalde StemWijzer, men dient deze partijen eerst aan te vinken. Trots op Nederland, ook een nieuwe partij, is wel automatisch aangevinkt.

Dat dit soort zaken mogelijk zijn in een democratisch land als Nederland verontrust ons zeer. Daarom dringen wij met klem aan op een persoonlijk gesprek met de Minister en wij dringen aan op maatregelen.

Wij willen daarnaast ook benadrukken dat wij met een aantal gemeenten ook hele goede ervaringen hebben gehad.

Lea Manders, Voorzitter Partij voor Mens en Spirit
Daisha de Wijs, Voorzitter Heel Nederland
Arjan Gelder, Voorzitter Partij Voor Gerechtigheid

3 doc - moordcomplot Pim Fortuyn

Documentaire. Op 6 mei is het precies acht jaar geleden dat Pim Fortuyn op het Mediapark van Hilversum werd vermoord. Nederland stond op z'n kop en de geruchtenstroom kwam onmiddellijk op gang. Hadden politieke tegenstanders hier iets mee te maken? Handelde Volkert van der G. wel alleen? En had de moord voorkomen kunnen worden? BNN Dossier reconstrueert de gebeurtenissen en biedt de kijker de mogelijkheid om tot nieuwe opmerkelijke conclusies te komen over de moord op Fortuyn.

Link


Voor wie is 'men' nu eigenlijk bang ?

Ik denk dat mensen die dit soort zaken bedenken (het plaatsen van bodyscans) in een kompleet onlogische wereld leven. Zij zijn bang voor zichzelf. Vliegen op zich is al gevaarlijk en de volgende bommenontploffer 'fietst' straks gewoon mee in het 'peloton van de Tour de FRANCE....OFZO...

Ziekelijk gewoon..

Ditta

Link

ps: ik moest laatst mijn laarzen uittrekken, mijn riem afdoen..... vroeg of ik misschien 'betaald' zou kunnen worden door 'Bilderberg' voor een volledige striptease......werd niet erg gewaardeerd. HOE serieus moet je nu eigenlijk al die 'totalitaire controllors' nog nemen ?


Open brief aan de kiezer

Woensdag 16 april 2008 kopte dagblad de Telegraaf: "Vitamine weg uit groenten"  "Akkers door injecteren mest vol chemicaliŽn. Vitaminen en mineralen gehalte in groenten drastisch gedaald"

Is dit waar of is dit een broodje aap verhaal?

Maandag 12 april 2010 kopte Dagblad van het Noorden: "Zorg bezwijkt bijna". "Het aantal chronische ziektes neemt fors toe. Gezond gedrag moet worden gestimuleerd" Wat is er aan de hand met onze gezondheid? Moeten wij ons zorgen maken?

Vitamine weg uit groenten

Factoren die bijdragen aan het verlies van voedingswaarde van ons voedsel zijn:

- Door het gebruik van kunstmest groeien de gewassen sneller en weliger, maar de kwaliteit gaat er op achteruit en de grond wordt uitgeput.
- Door het gebruik van pesticiden raakt de aarde vervuild met chemische stoffen. Veel van de kleine organismen gaan dood en de mineralen en sporenelementen in de grond kunnen niet meer worden gebruikt voor de gewassen.
- Door opslag en transport van fruit en groente gaat het grootste deel van de vitaminen verloren.

Onderzoeken geven aan dat het gehalte vitaminen en mineralen in groente en fruit drastisch is gedaald ten opzichte van zo'n vijftig jaar geleden. Het is duidelijk dat onze huidige vruchten en groenten niet langer als volwaardige voeding kan worden aangemerkt.

Wat zit in ons voedsel wat er niet in hoort? De chemische industrie fabriceert grote hoeveelheden kleurstoffen, conserveermiddelen, verdikkingsmiddelen, zoetstoffen etc. De aanwezigheid van deze stoffen in ons voedsel blijken, na onderzoek, schadelijk te zijn voor onze gezondheid.

Wat wij kunnen doen is ons lichaam helpen bij het ontgiften door onze maaltijden aan te vullen met hogere doseringen voedingssupplementen. Dus niet alleen om de tekorten in de voeding aan te vullen maar ook om de gifstoffen in ons lichaam te neutraliseren.

Zorg bezwijkt bijna

Uit de wetenschappelijke literatuur blijkt dat u voor een gemiddelde ( matige ) gezondheid voldoende heeft aan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Voor een optimale gezondheid, efficiŽntie en preventie tegen ziekten zult u op een hogere dosering vitaminen en mineralen moeten overstappen. Als gezondheid wordt uitgedrukt in termen van welzijn, dan kan deficiŽntie als gebrek aan efficiŽntie worden beschouwd. De mate van welzijn kan aan de hand van deficiŽntieverschijnselen en bloedproeven worden bepaald.

Uit resultaten van onderzoeken, uitgevoerd in de jaren '90 door Institute for Optimum Nutrition, blijkt dat de gemiddelde persoon 28 deficiŽntieverschijnselen heeft en dat na zes maanden na het toedienen van extra vitaminen en mineralen het gemiddelde aantal deficiŽntieverschijnselen naar vier daalt. DeficiŽntieverschijnselen zijn de hoofdoorzaak van vele chronische ziekten.

Voeding met weinig vitaminen en mineralen, chemische toevoegingen, gezondheidsschade ten gevolge van straling, uitlaatgassen, etc. veroorzaakt deficiŽntie van de patiŽnt.

Waarom wordt er geen onderzoek gedaan naar de deficiŽntieverschijnselen van de patiŽnt?

Geen inloopcentra zijn nodig, maar bloedonderzoek van de patiŽnt is nodig. Welke schadelijke stoffen bevinden zich in het bloed en welke vitaminen, mineralen en sporenelementen ontbreken in het bloed van de patiŽnt?

Als CAM artsen of therapeuten constateren dat een patiŽnt ernstige deficiŽntieverschijnselen heeft, zullen zij de patiŽnt adviseren om extra voedingssupplementen in te nemen, ongeacht welke therapie zij hanteren.

In het toonaangevend magazine: Journal of Medical Association van 2002 deel 287 staat: "Het dagelijks innemen van vitaminen( in het bijzonder vitamine B,C,D en E)verkleint de risico's op een aantal chronische en ernstige ziekten".  Ook British Medical Journal van 09-04-1998 geeft in een artikel aan: "Eet goed en neem een multivitamine".

Een aanvulling met voedingssupplementen, om de tekorten op te heffen, is een vereiste. Mensen blijven gezonder dus de zorgvraag wordt minder!

Conclusie

Het was Kabinetsbeleid om de huidige vitaminevrijheid sterk te beperken.

Nu, in aanloop naar de nieuwe Tweede Kamer verkiezingen, heb ik alle politieke partijen van de Tweede Kamer benaderd of zij onze huidige vitaminevrijheid en CAM willen behouden. Vanaf begin maart tot heden heb ik met alle fracties via mail en telefoon geprobeerd te achterhalen wat hun standpunt is in deze.

Van de regeringspartijen CDA, CU en PvdA is geen antwoord ontvangen.
Een medewerker van de PVV zegt dat PVV wel vůůr is, maar dit niet wil bevestigen.

Groep Verdonk, geen antwoord.
De SGP, geen antwoord.
De SP heeft gereageerd, maar is tegen.

VVD, GroenLinks, D66 en PvdD zijn vůůr onze huidige vitaminevrijheid en CAM.

De schriftelijke bevestiging van deze partijen ziet u op de website: www.uitdaging.net  Klik op: Stemwijzer verkiezingen 2010 en klik dan op: Stem Wel of Niet

Ik wens u, op 9 juni, gezonde wijsheid toe

Arie van der Veer


Hoeveel mensen vertrouwen politici of overheid?

In de Verenigde Staten is een onderzoek naar dat vertrouwen gedaan. Daar kwam uit dat onder andere 1/3 deel hun eigen regering zien als een belangrijke bedreiging voor hun vrijheid. Acht van de tien personen vertrouwen de regering niet voor het oplossen van hun problemen. Vreemd is dat bij een dergelijk laag vertrouwen die regering er nog steeds is! Maar ja, is dat in Nederland niet precies hetzelfde?

Link

Geert


Vuurwerkramp in Enschede en illegale mijnen

Bij de vuurwerkramp in Enschede zijn indertijd niet alleen rotjes en voetzoekers in de lucht gevlogen, maar ook militaire explosieven. Twee militaire experts, die kort na de explosie op het rampterrein arriveerden, hebben in de ravage ontstekingsmechanismen zien liggen (vermoedelijk van landmijnen) en dat ook hun superieuren gerapporteerd. Ze werden prompt weggestuurd met de instructie om over hun vondst te zwijgen. In de weken na de ramp zijn ze diverse malen anoniem met de dood bedreigd. Dat schrijft de onderzoeksjournalist Alexander Nijeboer in Nieuwe Revu van deze week.

Link

Axel


TV - Soldaat voor Ambon

De geheime missie van Erik Hazelhoff Roelfzema. De bekendste oorlogsheld van Nederland poogde in 1950 de Ambonezen een handje te helpen in hun strijd tegen de machtige IndonesiŽrs. Het laatste televisie-interview van Erik Hazelhoff-Roelfzema, de oorlogsheld die in 2007 op 90-jarige leeftijd overleed. De makers van de documentaire spraken de beroemde Soldaat van Oranje op HawaÔ tien weken voor zijn dood. Hazelhoff geeft opening van zaken over een geheime missie die hij in 1950 ondernam naar de Molukken. De voormalige Engelandvaarder vloog met een klein watervliegtuigje richting Ambon. Hij wilde er bewijs vinden van de Indonesische invasie van het eiland en zo de kwestie in de Verenigde Naties beÔnvloeden. Hazelhoff vond dat de Ambonezen recht hadden op een eigen land. Op 25 april a.s. is het precies 60 jaar geleden dat de onafhankelijke Vrije Molukse Republiek werd uitgeroepen. De leiders zaten toen al in ballingschap. Erik Hazelhoff Roelfzema is voor Nederlanders synoniem met Soldaat van Oranje. Hij staat symbool voor het verzet in oorlogstijd. Zijn staat van dienst is legendarisch: Engelandvaarder, geheim agent, RAF-piloot, adjudant van Koningin Wilhelmina en bovenal Soldaat van Oranje.

Link


Niets geleerd van vuurwerkramp Enschede? Staatssecretaris dendert door

De brandweerkorpsen in Nederland krijgen van Staatssecretaris Ank Bijleveld van het ministerie van BZK de vrijheid om te bezuinigen op de bezetting van een brandweerauto. Redden van burgers ťn blussen worden in de eerste belangrijke minuten daardoor onmogelijk. Zij neemt hiermee het citaat van de Koningin uit de troonrede over het vergroten van de zelfredzaamheid van burgers en bedrijven wel heel erg letterlijk.

Ondanks herhaalde waarschuwingen van de werkvloer, gesteund door een brede meerderheid in de Tweede Kamer, lijkt zij te zwichten voor lokale bestuurders. Zij vindt dat de brandweer in Almere en de rest van het land, de mogelijkheid moet hebben om naar branden met 4 in plaats van 6 brandweerlieden uit te rukken of met nog minder, zoals in de bezuinigingsplannen van de regio Rotterdam Rijnmond, waar directeur Berghuijs plannen heeft voor een eenheid met maar 2 mensen.

Inmiddels nemen steeds meer brandweerkorpsen in Nederland een voorschot op deze bestuurlijke 'vrijheid' en is het grote 'prijsschieten' op de Brandweer in Nederland begonnen.
-'Veiligheid Voorop?' in Rotterdam Rijnmond: twee man in een dienstauto of op een motor naar een automatische brandmelding, terwijl elke brandmelding serieus is tot het tegendeel bewezen is. Dan 5 kazernes dicht en 170 Vrijwilligers en 60 (?) beroeps naar huis! Veiligheid Achterop!
- Met 4 man naar alle alarmmeldingen, ongeacht de aard, in o.a. Almere, Apeldoorn en Alkmaar.
- Een commerciŽle onderneming (Falck/AVD) staat als marktkoopman op landelijk podium te venten met private diensten als aantrekkelijke en volwaardige vervanging voor de lokale brandweer.

De gezamenlijke vakorganisaties zijn verbijsterd over het spelen met de veiligheid van burgers en brandweerlieden. Een kwestie van tijd totdat de eerste stuitende taferelen met wachtende brandweerlieden voor een brandend huis of bedrijf zich zullen voordoen. Net zoals tijdens een dodelijke marteling te Pernis en agenten voor de deur van het huis moesten wachten op versterking.

In heel Nederland is sprake van een standaardbezetting van 6 brandweerlieden op de 1ste tankautospuit, de eerste eenheid die uitrukt bij een brand of ongeval. De eerste slagkracht om brand te blussen, uitbreiding te voorkomen en slachtoffers te redden. Het gehele opleiding- en leerstelsel, de inzettechniek en tactiek is hierop gebaseerd. Bovendien zijn alle brandpreventieve voorzieningen in Nederland afgestemd op de inzet van dit team dat binnen 8 - 10 minuten ter plaatse moet zijn.

Het is dus slechts een kwestie van tijd tot we weer keihard met onze neus op de feiten worden gedrukt. Net zoals op zaterdag 13 mei 2000 in Enschede, waarbij de brandweer met drie onderbezette eenheden (slechts 8 van de noodzakelijke 14 brandweermensen) verscheen bij een brand in vuurwerkfabriek en op het cruciale moment geen invulling kon geven aan een adequate brand-bestrijding. De commissie Oosting heeft dat benoemd maar verbond er geen consequenties aan. Een gewaarschuwde maatschappij telt voor twee!


Wat verdient een kamerlid ?

Van verdienen kun je eigenlijk niet spreken. De Wet noemt de vergoeding voor een kamerlid immers een “schadeloosstelling”. Het Haagse pluche is dus kennelijk riskant.

Link

Ditta

ps: geld wat de laatste 10 jaar volledig over de balk is gegooid. NIETS hebben ze uitgevoerd en '3 weken geleden' kwamen 'ze' erachter dat er een wereldwijde gewilde crisis is.....Vindt U het gek dat ik NOOIT meer stem. Ik heb nog niet zo'n onnozele politiek meegemaakt als in mijn EIGEN LAND. Zelfs Italie doet het nog beter.


You are a Terrorist


Radio - OM onderzocht schietincident Afghanistan

Wat heeft het OM nu wel en niet onderzocht? Worden de conclusies die de regering trekt gestaafd door dit OM-onderzoek? Zijn alle vragen die gerezen zijn over de gevangenenexecutie van 7 augustus 2002 nu opgehelderd? En wat vertellen de schaduw-analyses die Argos aan de hand van 3-D-animaties door een forensisch expert in Canada liet maken over het exacte tijdstip waarop de lijken werden gefotografeerd door Nederlandse militairen?

Link


SP: 'Controleer vingerafdruk in paspoort'

Gemeentehuizen moeten standaard controleren of de vingerafdrukken in paspoorten wel kloppen. Dat zegt SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak maandag in "Dit is de Dag" (radio 1). Gebeurt dat niet, dan kunnen er verkeerde of slecht leesbare afdrukken in het paspoort komen, waardoor burgers in de problemen komen.

Link

Maaike


Zo Jan Peter, hoe voelt het om te liegen?

Ramsey Nasr is boos op minister-president Jan Peter Balkenende en schreef daarover een sonnet in het NRC Handelsblad. Hij wind zich erover op dat...

Geert


Peter R. de Vries over gebruik Amber Alert


Raad voor rechtspraak - De zaak Westenberg


NOS radio 1 over rechter Hans Westenberg


Burgerinitiatief onbekend en onbemind

Uit onderzoek onder 145 gemeenten blijkt dat 60% over een Verordening Burgerinitiatief beschikt. Hiermee kunnen burgers onderwerpen voorstellen die op de agenda van de gemeenteraad worden geplaatst. In bijna de helft van de gemeenten is hier geen gebruik van gemaakt in de afgelopen twee jaar. Dit concludeert het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) dat onderzoek deed naar burgerparticipatie op lokaal niveau. Met het onderzoek wil het IPP kwantitatieve informatie verzamelen over wat de Nederlandse gemeenten doen om burgerparticipatie te faciliteren.

Andere bevindingen uit het onderzoek zijn dat de gemeenteraad nog vaak een onduidelijke rol heeft bij burgerparticipatie. Over de rolverdeling tussen college en raad wat betreft burgerparticipatie worden nauwelijks afspraken gemaakt. Iets minder dan de helft van de gemeenten uit het onderzoek (45,5%) heeft een participatienota en 48% van de gemeenten onderneemt (nog) geen speciale activiteiten om moeilijk bereikbare doelgroepen tot participatie te stimuleren. In ruim 40% van de gemeenten zijn ambtenaren aangesteld om zich specifiek bezig te houden met burgerparticipatie.

Het onderzoek is gedaan aan de hand van een digitale enqu(ee)te naar de gemeentesecretarissen van alle Nederlandse gemeenten. De enqu(ee)te heeft een respons van 32% gekregen; 145 gemeenten hebben de enqu(ee)te volledig ingevuld. De gemeenten die aan het onderzoek hebben meegedaan vormen een goede afspiegeling van alle Nederlandse gemeenten wat betreft de verdeling over provincies en inwonertal.

Het IPP doet een oproep aan de nieuwe gemeenteraden om het onderwerp burgerparticipatie op te nemen in de coalitieakkoorden. Het IPP heeft hierover een open brief geschreven met acht bouwstenen voor een beter burgerparticipatiebeleid: "Vertrouwen in de burger".

Alle gegevens, aanbevelingen en conclusies uit het onderzoek zijn samengevat in het rapport 'Burgerparticipatie in de lokale politiek'. Het rapport is te vinden op www.publiek-politiek.nl/bp2010/onderzoek. Ook het pamflet is daar te downloaden. De informatie uit de interviews met gemeenteambtenaren komt in de zomer van 2010 beschikbaar.


Rapport over Zalm blijft geheim - ons dekt ons

Minister De Jager wil ons en de Tweede Kamer graag dom houden mbt de rol van Zalm bij het DSB debacle. Transparantie is er alleen wanneer het zo uitkomt blijkbaar ....uiteraard weer een CDA minister, Christelijke Democratische Arrogantie ten top. Normen en waarden als het je zo uitkomt.

Link


Geen voorrangszorg voor ambtenaren en politici

SP-Kamerlid Henk van Gerven vraagt minister Klink om in te grijpen bij zorgverzekeraar IZA. Deze verzekeraar biedt voor 450.000 ambtenaren en politici een basisverzekering voor ziektekosten aan waarin dure pillen wťl worden vergoed, die via andere verzekeraars niet worden vergoed. Van Gerven: "Deze zorgpolis leidt tot tweedeling. De Vereniging Nederlandse Gemeenten VNG heeft gunstige voorwaarden bedongen voor haar werknemers en politici. De particuliere voorrangszorg is hier weer terug."

Om kosten te besparen krijgen verzekerden steeds vaker alleen nog goedkope medicijnen vergoed. Ook moeten ze vaak wisselen van medicijnen omdat verzekeraars steeds weer andere contracten met goedkopere leveranciers sluiten. Dit stuit op veel weerstand bij patiŽnten, die hun vertrouwde medicijnen kwijt raken.

Ondanks alle kritiek staat, in de Tweede Kamer, de SP alleen in haar strijd tegen dit zogenaamde preferentiebeleid. Nog altijd is het kabinet niet bereid om de hoge geneesmiddelenprijzen van de fabrikanten door prijsmaatregelen aan banden te leggen. Van Gerven: "Chronisch zieken en gehandicapten zijn niet zo machtig als de VNG, hierdoor vissen zij achter het net. Deze IZA polis is immers niet toegankelijk voor andere Nederlanders."

Van Gerven is verbaasd dat de beleidsmakers in Den Haag voor zichzelf een royale polis bedingen terwijl gewone patiŽnten het met minder moeten doen. Henk van Gerven: "Ik zou dan zeggen: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet."


No ID


Video - Micha heeft Balkenende in het vizier

Is de broer van deze CDA leider echt betrokken bij de aanleg van olieleidingen in Afghanistan [Link].
Zou wel kunnen verklaren waarom de CDA top zo graag wilde blijven.....

De broer is inderdaad in dienst bij dit bedrijf (link). Hetzelfde bedrijf is blijkbaar ook betrokken bij de aanleg van olieleidingen in Irak (link). Krijg nu wel een vermoeden waarom Balkenende zo close met olie(dom)boer Bush was......Ik kan echter geen link vinden tussen Teramis en Afghanistan  (link)


Wie spuugt zit in de DNA-databank

Dankzij de ‘spuugkit’ kan een boze reiziger in een databank belanden, tussen zware criminelen. Maar de conducteur is geen rechercheur en spugen geen zwaar misdrijf.

Link


Helma Neppťrus flipt: "We betalen dubbel, gewoon diefstal"


Balkenende grootste jokkebrok bij kabinetscrisis

Uit een eerste politieke peiling van mediabedrijf Clansman onder 5000 deelnemers, blijkt dat voormalig premier Balkenende wordt gezien als de grootste jokkebrok van het voormalig kabinet. Clansman inventariseert met de campagne 'Koppen Rollen' ook meningen van personen die niet- tot matig geÔnteresseerd zijn in de politiek. Via de campagne, die gisteren van start is gegaan, denkt het bedrijf binnen 2-4 weken van 100.000 kiesgerechtigden een mening te inventariseren. De resultaten zijn live te bekijken op http://koppenrollen.clansgames.nl/stats/

Volgens het bedrijf zijn politieke peilingen vaak gebaseerd op de meningen van mensen die veel interesse hebben in de Nederlandse politiek, terwijl personen die minder geÔnteresseerd zijn vaak een doorslaggevende rol hebben bij verkiezingen. Jeroen Ligthart, directeur: "Via deze campagne bereiken we de gemiddelde Nederlander en daarmee dus ook de gemiddelde kiezer, omdat we de deelnemers via een ludieke actie uitdagen en daarna pas de vragen stellen. Aan andere politieke peilingen nemen vaak mensen deel die veel interesse hebben in politieke onderwerpen. Wij bereiken met deze campagne ook een andere doelgroep. Deze personen, die waarschijnlijk minder geÔnteresseerd zijn in de politieke situatie, hebben wel een doorslaggevende stem bij de verkiezingen. Daarom is het ook zo interessant om te weten hoe zij denken over de politici en aangelegen kwesties. Deze peiling wordt mogelijk gemaakt door een beperkt aantal sponsoren. Indien deze manier van inventariseren van politieke meningen een toevoeging is op de bestaande politieke peilingen, zullen we dergelijke acties regelmatig gaan uitvoeren en vrij ter beschikking stellen aan uitgevers van nieuwsmedia."

Bij Koppen Rollen geven de deelnemers onder andere aan welke partij niet terug moet keren in het kabinet en wie de grootste politieke 'jokkebrok' is. De resultaten van de deelnemers zijn live terug te vinden op de website http://koppenrollen.clansgames.nl/stats/


Mosheb - Vrijheid van meningsuiting

Rapper Mosheb veroordeeld voor bedreigen Wilders.


Rechts dreigt in Senaat vrij parkeren gehandicapten te blokkeren

Een voorstel om gehandicapten voortaan het recht te geven in elke gemeente hun auto zonder kosten op openbare parkeerplaatsen te mogen zetten, dreigt in de Eerste Kamer te worden afgeschoten. Het CDA, in de Tweede Kamer nog vůůr het voorstel, lijkt in de Eerste Kamer een draai te maken en gehandicapten het gratis parkeren alsnog te ontzeggen. SP-senator Sineke ten Horn vindt het CDA schijnheilig: "Veel CDA’ers zitten prominent in gehandicaptenorganisaties, maar nu laten ze diezelfde gehandicapten lelijk in de kou staan. Ben benieuwd hoe ze dat gaan uitleggen in verkiezingstijd!’’


David Cameron: The next age of government

The leader of Britain's Conservative Party says we're entering a new era -- where governments themselves have less power (and less money) and people empowered by technology have more. Tapping into new ideas on behavioral economics, he explores how these trends could be turned into smarter policy.


Bad boy Micha en de politiestaat


Aangifte tegen wethouder Assies van Tynaarlo

Negentien bewoners van de Hoofdweg in Paterswolde hebben aangifte gedaan tegen wethouder Harm Assies van verkeer van de gemeente Tynaarlo.

De bewoners klagen al lange tijd over de hoge betonrand van een nieuw aangelegd fietspad. Daardoor zouden hun inritten zijn geblokkeerd. Wethouder Assies wil echter niets weten van aanpassing van de situatie. De bewoners beschuldigen de wethouder van het uitlokken van verkeersdelicten.

Volgens een bewoonster heeft de politie gezegd dat een aangifte tegen de wethouder door de gemeente was afgeraden. De gemeente Tynaarlo en de politie ontkennen dat er contact is geweest om een aangifte tegen wethouder Assies tegen te houden.


Fraude melding werd bestraft door ambtenaren Haarlemmermeer


Alleen de overheid heeft gelijk (jaja)

Maarten Hajer, directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving van het ministerie van VROM vergelijkt zijn Global-warming-propaganda in Nova met de HPV campagne propaganda: 'Alleen De Wetenschappers van de overheid hebben gelijk'.

Link

Paul


Big Sister

Guusje ter Horst heeft afgelopen vrijdag de Big Brother Award 2009 ontvangen. Minister Ter Horst wint de prijs in de categorie Personen, vanwege haar gevaarlijke gebrek aan nuance in het privacydebat. Mede door haar toedoen stevent Nederland in sneltreinvaart af op een controlemaatschappij, waar veiligheid altijd boven persoonlijke vrijheid gaat. De nieuwe vingerafdrukdatabank die Nederland aanlegt,  wint de prijs in de categorie Overheid. Dit vanwege het risico op identiteitsfraude en omdat een hack van de database potentieel desastreuze gevolgen heeft. Bovendien gaat de Nederlandse overheid hiermee veel verder dan de ons omringende landen.

Link

Geert


Shadow Government

 


Zoek de vrijheid


Paul Hardcastle - 19 Trailer 25th Anniversary

25 Years ago, I recorded the song 19, the idea came about whilst watching a documentary which highlighted the plight of young men and women who fought in Vietnam. In World War 2 the average age of the combat soldier was 26, in Vietnam he was 19 these words really made me stop and think. When I first approached Chrysalis Records with the Demo of 19 most people there didn't believe it would get any attention as there would be no interest from the media, and I quote the public dont want to hear a song about war.

Two people thought otherwise, the promotions guy Ken Grunbaum, and Simon Fuller who was working for the Company at the time. I gave the record company an ultimatum, either release 19 as my first record or I would not sign with them. As luck would have it they agreed, and within three weeks 19 was at the top of the charts in 13 different countries and Simon became my Manager, he later went on to name his company after the song. At the time it all seemed a long way from home as Vietnam was an American war, but now it seems history is repeating itself. Its now the 25th anniversary since the release of 19, only this time the documentary I am watching is about the British soldiers who would be serving in Afghanistan. I hear the words I looked at my Men, The average age was 19, my god Im taking boys to war, It was unbelievable, almost the same words that gave me the original idea to record 19, this was all sounding too familiar.

I had it in my mind to do a remix for the 25th anniversary of the original track but after hearing that, I felt it would almost be an insult not to mention the British and others, who have lost their lives in recent years whilst doing their duty so I rewrote the song completely.

This time the song is written from the perspective of how I would see things if I was in the position of a young Soldier being sent off to war. What's interesting is the fact that a few years earlier I was approached by the BBC to remake 19 to be included in their TV programme Power to the People which highlighted the fact that there were no British hospitals for soldiers returning from duty.

At the time I declined, but having listened to the Soldiers and even high ranking army officials from several TV documentaries, it appears that there are many who are unsure that the way we are going about things is the right way. Some even believe this can easily become another Vietnam scenario which would be a catastrophe for all involved, I'm not here to preach or impose my opinion on anyone and like with the original record I leave you to make up your own minds.

I am no anti government crusader, but take a look at the video trailer , the similarities between Vietnam and Afghanistan are quite alarming to say the least. Luckily for me, In America I Have been fortuneate to have sold more records over the last decade than when 19 was at it's peak so this is something that I don't need to do, But on the othere hand It's something I feel I Should do, This is the last time I will ever revisit this song so I hope you like and understand what really are THE FINAL ever versions of "19".

Paul Hardcastle - Feb 2010


Everything is OK!!! (The Netherlands)


Reizen met de OV-Chipkaart 75-80 % Duurder dan reizen met de Strippenkaart!

Reizen met de OV Chipkaart pakt ook in Den Haag en omgeving vaak duurder uit dan met de strippenkaart. Vooral langere ritten zijn prijzig. Twee strippen van een normale 45-strippenkaart kosten precies 1 euro, maar met de chipkaart kost tramritje binnen de centrumzone: €1,75. Snel uitgerekend: 75 procent duurder!

Link

...Maar die 1-3 haltes kan je ook gewoon lopen of fietsen...

Bovendien klagen veel passagiers die gebruik maken van het openbaar vervoer in Den Haag over een irritante harde computer-stem die bij elke halte de mensen opschrikt door alsmaar te roepen 'Vergeet Niet uit te Chippen met uw Chipkaart!... Vergeet Niet uit te Chippen met uw Chipkaart!... Vergeet Niet uit te Chippen...'

Ook wordt de OV-Chipkaart vanaf 11 februari ineens ook verplicht in een aantal trams, bussen en randstadrail-trams in de regio's Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag terwijl die niet in verbinding staan met Rotterdam en er in dezelfde regios en zones wel met andere trams, bussen en randstad-rail-trams wel gewoon met de strippenkaart gereist kan worden... Dit maakt het reizen nog lastiger. Zie Link 1 | Link 2

OV-Chipkaart in strijd met privacy, ůůk al als verlengstuk voor justitiedoeleinden opgeŽist! Vervoersbedrijven mogen pasfoto’s, en de digitale opslag daarvan, niet in hun administratie opslaan, tenzij de klant daar vooraf uitdrukkelijk toestemming voor heeft verleend. Geen pasfoto’s opslaan voorkomt dat ze voor commerciŽle toepassingen kunnen worden gebruikt, ingezet kunnen worden voor gezichtsherkennende camerasystemen of worden opgeŽist door justitie...Maar In juni 2008 vorderde het Openbaar Ministerie (OM) van Trans Link Systems (TLS) de namen, adressen, woonplaats en pasfoto’s van alle reizigers die met een persoonsgebonden OV-chipkaart op een bepaald tijdstip op bepaalde metrostations in Rotterdam waren geweest. Het bedrijf weigerde maar was gedwongen de informatie toch te leveren en is vervolgens naar de rechter gestapt. De rechter bepaalde, op grond van de Wet Bescherming Persoonsgegevens dat de afbeeldingen van de gezichten aan Trans Link Systems moesten worden teruggeven en niet gebruikt mochten worden in het stafrechtelijk onderzoek.

Lees hier verder: Link

De OV-Chipkaart maakt het er dus niet Aantrekkelijker, Aangenamer of Voordeliger op om te reizen met het Openbaar Vervoer... en dat helpt dus ook totaal niet bij het reduceren van het File-probleem.

De Petitie 'De Strippenkaart Moet Blijven' kan nog steeds online getekend worden: Link

Paul


Vrouw mag eigen woning niet slopen

Ansje Bodewes uit Sappemeer is woedend op de gemeente omdat er een nieuw gebouwencomplex naast haar karakteristieke huis zal worden gebouwd.


NOS Headlines - Aan de schandpaal

Sinds 2002 kan je hem krijgen: de Big Brother Award. Maar het is geen prijs om trots op te zijn, want met de award wil de organisatie Bits of Freedom aandacht vestigen op de grootste privacyschending van dat jaar.


TV - Officieren van Justitie in de fout

Zembla onderzocht hoeveel zaken de afgelopen jaren fout zijn gegaan. Worden falende officieren wel gestraft? Of gaan ze gewoon door met hun carriŤre?

Link


TV - De Ombudsman

Gemeente Hengelo weigert aansprakelijkheid sloopschade. De woning van Ralph en Claudia Blijlevens uit Hengelo raakt beschadigd wanneer de gemeente een oud ziekenhuis dat er pal naast staat, laat slopen. Toch weigert de gemeente Hengelo de aansprakelijkheid voor de schade op zich te nemen. De familie Blijlevens moet zich maar bij de sloper melden. De Ombudsman vindt, net als de Vereniging Eigen Huis, dat burgers die schade ondervinden van werkzaamheden in opdracht van de gemeente, niet op die manier afgescheept kunnen worden en gaat verhaal halen

Link


Overheid en politie te vertrouwen ?

Wetswijziging bewaren van Kenteken-gegevens laat zien dat we overheid en politie niet kunnen vertrouwen met het Kilometerheffings-kastje!

Het nieuws-bericht vorige week dat de Ministers Hirsch Ballin (Justitie, CDA) en Ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) een wetswijziging willen doorvoeren waardoor de politie kentekens die met camera’s zijn vastgelegd tien dagen kunnen bewaren 'om verdachten van strafbare feiten op te sporen'... (Ze reageren daarmee op een kritisch rapport van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) omdat de politiekorpsen Rotterdam-Rijnmond en IJsselland in strijd met de wet ALLE registreerde kentekens, ook van automobilisten die niet in politiebestanden voorkomen, 120 respectievelijk 10 dagen bewaren...)

Bron: link

Laat zien dat de politie zich dus niet eens aan de wet houdt en dat Ministers erg snel wetswijzigingen doorvoeren als dat de politie zo uitkomt... en wij er dus absoluut niet op kunnen vertrouwen dat het BigBrother Sateliet-GPS-kasje (Kilometerheffing) in de auto niet constant onze weg zal registreren en opslaan!

Paul


Willem Middelkoop: De overheid bedondert u


GPTV: politie introduceert TAG als nieuw opsporingsmedia

In 2,5 maand tijd werden in Leeuwarden 3 supermarkten overvallen door jonge daders. Ze zijn niet ouder dan 20 jaar en mogelijk afkomstig uit Leeuwarden. Politie Frysl‚n zet nu nieuwe media in om de overvallers op te sporen. Hiermee hoopt men de jongeren te bereiken. Jonge mensen herkennen misschien de overvallers of weten wie er bij deze overvallen betrokken zijn. Buurtagenten gaan posters en flyers verspreiden op middelbare scholen, wijkcentra en andere openbare instellingen in de stad. Op deze folders en affiches staat een tag, een barcode die met de camera van een mobiele telefoon ingescand kan worden. Na het scannen kom je op de mobiele website van dadergezocht.nl met informatie over de overvallen. Het idee van de tag werd aangedragen door ťťn van de followers van de twitter van dadergezocht. Het is voor eerst dat een politiekorps in Nederland gebruik maakt van deze techniek.


Ingezonden: Politiek = Misdaad!

Tijdens het door ondergetekende nimmer aflatende piekeren, peinzen en filosoferen over hoe het ooit zo leuke en gezellige Nederland toch terecht kon komen in de huidige diep treurige misŤre is hij, onder andere, tot de bovenstaande conclusie gekomen! Elke rechtgeaarde Nederlander die zich ons land tot de tachtiger jaren herinnert of zich erin verdiept hoe het toen was, zal tranen in de ogen krijgen bij het aanschouwen van het Nederland van de 21 e eeuw!

Link

Geert


Hoezo gezond nadenken?

Ligt het aan mij of slaat men in politiek Den Haag nu echt volledig door? Het was mij natuurlijk reeds bekend dat alles om het verdienen van geld gaat maar Gerda V. laat vandaag weer eens het achterste van haar tong zien. Waar ik dan weer heel erg onpasselijk van word. Minister Verburg (LNV, CDA) „kan zich voorstellen” dat in Nederland dier- of plantensoorten mogen verdwijnen als die elders in Europa makkelijker te beschermen zijn.

Link

Geert


Big D - Big D Schudt Je Wakker


Stickers in plaats van duur noodpakket

Studenten Industrieel Ontwerpen van de TU Delft bedachten een manier om de ‘Denk Vooruit’-campagne waarmee de overheid de Nederlandse burgers zelfredzamer wil maken bij calamiteiten, meer impact te geven.

Link


Overzicht Klacht Indienen in Nederland

Aangezien de informatieverstrekking door de Nederlandse ambtenaren op een dusdanig LAAG niveau is belandt, is het handig dit overzicht bij de hand te hebben en vergeet niet U HEEFT RECHT OP C O R R E C T E INFORMATIE ! De Nederlandse ambtenaren staan NIET boven de wet. Zij zijn er voor U en NIET omgekeerd. U kunt door dit absoluut ontolereerbaar gedrag in de grootste problemen komen en mag dan uw RECHT zien te halen wat minimaal 10 jaar duurt en let wel....op UW EIGEN KOSTEN.

Link

DvH


Beatrix en Verburg genomineerd voor het domme bontje

Koningin Beatrix en Minister Gerda Verburg zijn beiden genomineerd voor het 'Domme Bontje', een verkiezing van Bekende 'Dierenbeulen' die Echt Bont dragen...georganiseerd door Dierenrechtenorganisatie 'Bont Voor Dieren'.

Link

Paul


Een motie van wantrouwen indienen tegen het huidige kabinet

Er wordt door een aantal (vooral christelijke) partijen constant (valselijk, en ik leg zo uit waarom) gehamerd op het feit dat het toenmalige kabinet heeft in gestemd met het ondersteunen van de inval (en daarmee een nieuwe oorlog) in Irak.Later blijkt, dat deze oorlog ILLEGAAL was omdat daar in tegenstelling tot wat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk beweerde GEEN massa vernietiging wapens lagen.De AIVD en de MIVD hadden hele andere informatie en spraken de inlichtingen diensten van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk tegen. Toch, heeft onze toenmalige EN HUIDIGE minister president besloten deze oorlog te gaan steunen. Hij hechtte meer waarde aan de valse buitenlandse informatie dan die van ons eigen land.

Ten eerste noem ik dit een op zegging van vertrouwen in je eigen inlichtingen dienst. Ten tweede is het oneerlijk en onjuist om nu met verwijten en modder te lopen smijten richting het toenmalige kabinet dat zij ook in gestemd hadden met de steun aan de oorlog in Irak. Het toenmalige kabinet accordeerde dit verzoek namelijk op grond van onjuiste/valse informatie die nota bene werd gevoed door o.a. de premier zelf. Hoe kan het zo zijn dat bepaalde personen binnen de oppositie daar nu voor moeten bloeden, terwijl het onderwerp in kwestie (in vele debatten van vanavond) daar eigenlijk niet eens over ging.

Ten derde is het natuurlijk belachelijk dat gisteren een verklaring werd afgelegd namens het kabinet, en dat nu gewoon eventjes word bij gewerkt en geŁpdatet en dat de oppositie en het volk daar maar vrede moet hebben. Mevr. Hamer sprak over een ‘nieuwe start’, maar zo werkt het niet mevr. Hamer. Als ik morgen een geld automaat ram en morgen in de gevangenis zit, kan ik ook niet vragen om een nieuwe start.

Conclusie is, dat het volstrekt duidelijk is dat dit kabinet niet kan regeren. Wat ik constateer is “chaos”. En dat is precies wat het beeld van mijn derde punt aan toont. Het gaat dan nog niet eens om de inhoud van het Irak-rapport.

Het wordt tijd voor het Burger arrest. Balkenende maakt zich druk om zijn pluchť, net als heel PVDA. Deze gedirigeerde rot zooi maakt zich druk om zich zelf. Om puntjes, en mis verstanden buiten het rapport om. We hebben het tot nu toe nog niet eens over de inhoud gehad! Denkt u even aan deze jongen, wanneer u naar de leugens van onze zo genaamde onschuldige, Balkenende luisteren

Afzender: M.Meijer >>>> thunderworld@casema.nl

dit valt onder de vrijheid van mening's uiting artikel 1 van de grondwet >> houd u zich hier wel even aan of manipuleert u deze informatie ook nog ????

zo als u ziet is het vertrouwen in de overheid en tweede kamer fractie niet meer aanwezig onder de Nederlandse bevolking en eisen het af treden van deze regering en tweede kamer fractie s zo dat er inderdaad een nieuwe start gemaakt kan worden alleen dan wel met een nieuwe regering en tweede kamer fractie s is juist een plus punt.ook omdat balkenende de regering het kabinet al meerdere malen heeft laten vallen is dit zeker geen juiste leider >>> nodig is een juiste leider en die missen we !

Nederland schendt VOLOP het Vrij Verkeer van Personen binnen de EU

Waardoor letterlijk levensgevaarlijke situaties ontstaan en mensen hun hebben en houwen verliezen of diep in de schulden raken, buiten hun schuld om !

Link

Dvh


Eboek - Aanklacht tegen de overheid

Te pas en vooral te onpas wordt er in ons land vaak met een beschuldigend vingertje gewezen naar landen waar ze het niet znauw nemen met het respecteren van de mensenrechten. Het is ronduit schijnheilig te noemen wanneer onze minister-president dit onderwerp publiekelijk durft aan te snijden bij een officieel bezoek aan China. De waarheid is namelijk dat de Nederlandse overheid al anderhalve eeuw lang onze fundamentele mensrechten systematisch schendt. Aanklacht tegen de overheid toont maar liefst 33 afzonderlijke voorbeelden van mensenrechtenschendingen in Nederland. Ieder voorbeeld is dermate schokkend dat het feitelijk een aanklacht op zich is. Deze schendingen brengen allemaal direct of indirect grote schade toe aan de gezondheid van alle Nederlanders. Bij een hand met een wijzende vinger wijzen er tevens drie vingers terug naar de wijzer. In dit geval wijzen deze drie vingers ons op 33 onmenselijke misstanden in Nederland. Aanklacht tegen de overheid is het tweede boek van psycholoog Dr. Johan Oldenkamp uitgegeven door Pate, naast zes eerdere boeken van hem bij andere uitgevers. Van zijn hand publiceerde Pateeveneens het onthullende boek Bewustzijnsdynamiek.

Download PDF


60 duizend mensen minder in de AWBZ

Ruim 60 duizend mensen zijn, na het van kracht worden van strengere eisen voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), in de eerste negen maanden van 2009 die zorg kwijtgeraakt.

Link

Besparing over de rug van chronisch zieke mensen: 800 miljoen euro

Kosten angstvaccin H1N1 : +/- 600 miljoen euro

34 miljoen vaccins met een prijs van ongeveer 8-10 euro per stuk: +/- 300 miljoen euro
prikken door 11.000 huisartsen: +/- 100 miljoen euro
kosten landelijke GGD campagne: +/- 200 miljoen euro (schatting)

Dus van het geld van chronisch zieken is een groot deel verdwenen in de zaken van big pharma
en van de mensen die hand- en spandiensten leveren aan de RIVM.

Een kabinet van loze normen en waarden, maar goed dat kennen we intussen.....

Er is maar 1 winnaar in dit verhaal [link], ik noem het bloedgeld.....

De nieuwe strijdkreet voor 2010 van onze overheid: oogjes dicht en snaveltjes toe

Ron (redacteur Fabeltjeskrant)


Commissie Davids - en de arrogantie van de macht

Live verslag van de presentatie van het eindrapport van de Commissie Davids. In dat rapport staan de bevindingen over de rol van Nederland bij de inval door de Amerikanen en Engelsen in Irak in 2003. Specifiek onderzocht de Onderzoekscommissie Irak 'de voorbereiding en de besluitvorming over de politieke steun van Nederland aan de inval in Irak in de periode zomer 2002 tot zomer 2003'. De uitzending kent een aantal elementen. Er is een terugblik te zien op de inval in Irak. Commisisievoorzitter Davids, voormalig president van de Hoge Raad, biedt daarnaast het eindrapport aan minister-president Balkenende aan. En de NOS is live aanwezig bij de aansluitende persconferentie, eveneens door commisievoorzitter Davids. In de studio in Hilversum zijn twee gasten aanwezig voor de duiding van de uitkomsten van het rapport. Rob de Wijk, directeur van het Centrum voor Strategische Studies in Den Haag. De Wijk is deskundige op het gebied van internationale betrekkingen en veiligheidszaken. Arthur Docters van Leeuwen is jurist, voormalig topambtenaar en deskundig op het gebied van integriteits- en veiligheidsvraagstukken. In Den Haag tekent verslaggever Dominique van der Heyde voor de politieke duiding.

Link


Gelukkig is er de Voedselbank !

Kortom: een gevolg van een 'Psychisch Indoctrinatisch Beleid' wat hopelijk een langzame dood gaat afsterven, doordat mensne gaan beseffen dat een foute weg is ingeslagen met alle gevolgen van dien, gevolgen die steeds duidelijker worden. De 'hoogopgeleide' 70-80 ers van nu zijn de oorzaak van bovengenaamd fenomeen. Zij wilden het liefst dat IEDEREEN in dezelfde kleur kleding, in dezelfde houding en met dezelfde uitdrukkingen aan het bedrijfsleven zouden gaan deelnemen. En dat is ze gelukt. Mede is het zo ook gelukt de 'crisis' te veroozaken. Alles is 'gewild' en bestudeerd en VOORAL onderzocht door afhankelijk onderzoek. Gezondheids' zorg' faalt, arbo beleid faalt, HR faalt en gewoon leuk werken met als doel alleen 'je brood' te verdienen,is onmogelijk geworden......want JE MOET mee in de 'stroom' - meer, beter en productiever kortom HET KAPITALISME. Wie momenteel NIET MEEDOET, belandt in de goot en.........bij de voedselbank. Kijk maar eens om u heen: ' wie verdient er nu eigenlijk nog echt zijn brood door te werken ? De meeste banen horen bij 'de GROTE jongens' en worden gefinancierd door 'de beurs' en de rest is gesubsidieerd. A Votre Service.

DVH

Link


Waarschuwing ! Ga pas skiŽn als je met pensioen bent !

Een ongeluk zit in een erg klein hoekje en met de slechte gezondheidszorg in Nederland ( zie iocob.nl en sin-nl.org) riskeert u invalide te worden of te blijven. In een land waar complementaire zorg niet officieel erkend is, is sporten tijdens het werkende leven LEVENSGEVAARLIJK. u RISKEERT uw hele 'hebben en houwen' te verliezen !!!

Link

DVH


Balkenende' dus Nederland blijft 'anti-natuurlijk ?

Wat een gigantische BLUNDER van Nederland. Dat Nederland de totale Europese regelwetgeving niet respecteert, dat wisten we al lang, maar dat Nederland 'de natuur' nog meer wil verzieken is wel heel erg. Lang leve de Europese Commissie die gelukkig nog ONAFHANKELIJK kan reageren. Hoogste tijd dat het oudbollige EUROPARLEMENT op gedoekt wordt. In deze crisistijd blokkeren alleen zij de economische motor van Europa. Overigens een tip voor de VVD en Co: ga eind januari de film 'OCEANS' bekijken........misschien goed om de 'natuurlijke aarde te begrijpen'.

Link

DvH


Haastige spoed…

Alles wat de overheid moet regelen duurt lang. Behalve toen die Nigeriaan met  “vuurwerk” door de Schiphol controle was gekomen, stonden er binnen enkele dagen bodyscans. Goed gedaan, overheid? Nee, natuurlijk niet. Het stelletje incapabele, hersenloze, Haagse hufters  (zo, dat lucht lekker op) heeft het voor elkaar gekregen om 60 stuks VERKEERDE bodyscanapparaten te bestellen. Explosieven zoals meneer de Nigeriaan bij zich had, zijn namelijk helemaal niet te herkennen op die zojuist, gloednieuw, heel snel en verkeerd aangeschafte bodyscans.

Link

Geert


Klink ?

Strooit met miljoenen...maar van gezondheid heeftie nog steeds geen verstand !

Link

DvH

ps: de volgende miljoenen dienen ONMIDDELIJK vrij te komen voor 'onderzoek naar complementair', een gebied waar NL 50 jaar in achter loopt in vergelijking met de overige EU landen (dit alles dankzij jarenlange terreur van zakkenvullende 'anti-kwakkers' hand in hand met de farma en psychische indoctrinatie doorgedrongen tot in het arbobeleid en bij het UW !). Lees meer over achterstandsland op iocob.nl. U verbaasd zich nog over medische missers en foute medische dossiers (bewust fout gemaakt !!): ik niet meer. Deze minister dient zich te verantwoorden voor het EUROPESE HOF VAN DE
RECHTEN VAN DE MENS. Het is de hoogste tijd. Helaas zijn vele Nederlanders nog zeer naief en hebben niet door 'welk vies spel' er gespeeld wordt; zij worden dus nog regelrecht slachtoffer bij een gezondheidsprobleem.


Aan iedereen die niets te verbergen heeft

"Het idee dat "als je niets misdaan hebt, hoef je je nergens zorgen over te maken" gaat ervan uit dat de regering vol zit met goede mensen, die nooit hun machtspositie zullen misbruiken. Zelfs als dat nu waar is, we kunnen niet zeker zijn dat dit ook in de toekomst het geval is. De Staat is ontworpen rondom het idee dat mensen te corruperen zijn en daarom moeten mensen binnen de regering gecontroleerd worden en controleerbaar blijven. Omdat mensen die corrupt zijn, mensen zullen onderdrukken die niets misdaan hebben. Vanaf deze plek wil ik iedereen voor 2010 een goed, gezond, vrolijk, liefdevol maar vooral hernieuwde vrijheid toewensen.

Rick Devente: www.eqgen.nl


'Orsen Wells' BigBrother Politie-Staat...

Sinds afgelopen Oud&Nieuw lopen en fietsen politie-agenten met camera's op hun hoofddeksel (bodycams) en rijden ze rond met een ronddraaiend camera-systeem op het dak van de
politie-auto's... de beelden kunnen in de auto en op het politie-kantoor worden bekeken...

Zie de uitzending van het NOS-journaal:

Link

(vanaf 2.35 min)

Zie ook deze uitzending van TV Rijnmond nieuws...waarin te zien is hoe politie ook met bestelbusjes met een dak vol diverse soorten camera's rondrijdt die de beelden doorstuurd naar een observatiekamer...en politie-agenten deze beelden ook op hun gsm kunnen bekijken:

Link

(vanaf 2.45 min)

Paul


Freek de Jonge over rampeninstructies


Van Privacyparadijs tot controlestaat.

(Roepende in de woestijn) Irma Ellens Maat in gesprek met Bert-Jaap Koops, hoogleraar regulering van technologie (universiteit Tilburg), waarschuwt voor een verdere afkalving van onze privacy.

Link

Geert


Iedereen heeft recht op vrijstelling leerplicht

De overheid verdraait op alle terreinen feiten en verzwijgt ze ook. Een van de goed verborgen gehouden rechten van een burger, een ouder/verzorger, is dat je je kind uit de leerplicht kunt houden en zelf mag opvoeden, zonder inmenging van buitenaf.

Link

Geert


Minister President


Doel overheid is groeien

Ook al wordt het van alle kanten ontkend en beloven politici elke verkiezingsronde weer braaf om de overheid te laten krimpen, hier weer een bewijs hoe het werkelijk zit. Namelijk eerst zorgen, dat de formulieren niet begrepen worden… en dan fijn weer mensen aannemen voor een “formulierenbrigade”.

Link

Geert


Misdaad loont!

Kent u de oude spreuk "Misdaad loont niet" ? Voordat u de tekst hieronder leest, moet u misschien eerst even aan uw dokter vragen of u wel echt gezond bent. Als u zich een beetje opwindt, leest u dan alstublieft NIET verder. Straatrovers, verkrachters en moordenaars krijgen namelijk zogenaamde prepaid-creditcards met een positief saldo. Dit wordt gefinancierd met belastinggeld. Echter: alleen
immigranten komen in aanmerking voor dit belastinggeld per persoon tot 5.500,- euro

Link

Geert


Is minister Klink een kwakzalver?

De minst populaire minister van het huidige kabinet is Ab Klink, onze minister van volksgezondheid. De minister zal er niet wakker van liggen, maar ook ik ben geen fan van Klink. Een minister die moet waken over onze gezondheid, maar zelf graag een sigaar opsteekt? Het is als een milieuminister die in een Hummer naar de bakker om de hoek rijdt. Of de minister van binnenlandse zaken die een agent uitscheldt. Zo’n minister kun je toch niet serieus nemen?

Link

Marjan


Kilometerheffing: let op Big Brother is watching you

[LEZERSBIJDRAGE] Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de ANWB erg van de kilometerheffing gecharmeerd is maar haar leden niet. Wie ik ook spreek, ik ben tot op heden maar weinig automobilisten tegengekomen die vůůr de heffing zijn. Een gesprek op de autoradio ging over het feit dat de belastingdienst de frauderende leaserijder aan het controleren is. Op zich heb ik daar niets tegen. Wat schetst echter mijn verbazing: de belastingdienst maakt daarbij gebruik van de gegevens van de Traject Controles Camera's van Rijkswaterstaat. En nog meer zaken waarover de overheid in het verleden de afspraak heeft gemaakt dat ze niet gebruikt zullen worden voor andere doeleinden om uw en mijn privacy te beschermen. De sprekers beloofden waardig dat alle gegevens direct verwijderd zouden worden. Hier gaat het dus fout. Uw gegevens worden niet verwijderd.

Link


NVJ wil opheldering publicatieverbod

De NVJ steunt het verzoek van journalist Marcel Metze aan de Vaste Kamercommissie voor Verkeer & Waterstaat om volledige opening van zaken te geven omtrent zijn boek over Rijkswaterstaat. Marcel Metze schreef in opdracht van Rijkswaterstaat het boek `Veranderend getij' over de reorganisatie die Rijkswaterstaat sinds 2003. De top van Rijkswaterstaat wilde uiteindelijk het boek niet publiceren tenzij er een andere versie kwam. Van de rechter mocht Metze zijn boek niet zelf uitbrengen. De NVJ heeft zich in hoge mate verbaasd over de onprofessionele wijze waarop het ministerie van Verkeer & Waterstaat met een door henzelf verstrekte onderzoeksopdracht aan een gerenommeerd journalist en historicus is omgegaan. Over de inzet van die opdracht - een onafhankelijke en openhartige studie naar veranderingen bij Rijkswaterstaat, te publiceren in boekvorm - kon geen enkel misverstand bestaan. Door volledige publicatie van de bevindingen te blokkeren laat het ministerie op zijn minst de verdenking op zich dat een overheidsorgaan zaken zou willen verbergen voor een breder publiek, terwijl zij toch juist als missie heeft om zo transparant mogelijk verantwoording af te leggen over het door haar gevoerde beleid. De NVJ onderschrijft dan ook het verzoek van Marcel Metze aan de commissie om volledige opening van zaken te geven.


Klink en Verburg: Schandalig Duo

Ik ben woest echt heel woest op deze twee ministers. Zij deden helemaal niets aan voorlichting om de ernstige verspreiding van de Q-koorts in de openbaarheid te brengen. Was het niet dat Zembla dit aan de kaak had gesteld dan leefden wij nog steeds in een illusie dat alles goed en fijn in orde is. En dat kan zomaar zonder enige consequentie voor het handelen van het schandalige duo.   De frustratie van dierenartsen en GGD die moedeloos worden omdat er niet naar hen geluisterd werd en wordt is ook om woest van te worden. Kan mij hun frustratie zo goed voorstellen. En dan de slachtoffers van de Q-koorts. Ook zij werden helemaal gefrustreerd en voelden zich totaal in de steek gelaten. Geen woord van spijt of aandacht van het schandalig duo.

Link

Geert


Ter Horst voor de rechter

Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) moet binnenkort voor de rechter verschijnen in verband met het schenden van Europese privacyregelgeving.

Link

DvH


Video - Suspect Nation


SP-senator Slager: Reclamebeleid kabinet tegenstrijdig

Mediaminister Plasterk weigert om tv-reclame voor ongezonde voeding rondom kinderprogramma’s aan banden te leggen. Ondertussen geeft gezondheidsminister Klink bakken geld uit aan reclamespotjes tegen ongezond eten. Het moet niet gekker worden, zegt SP-senator Kees Slager.


Rijksdienst heeft zijn langste tijd gehad

De rijksdienst heeft zijn langste tijd gehad. Het einde van de klassieke ministeries is in zicht en op termijn ook de vaste indeling in bestuurslagen als rijk, provincie en gemeente. Dat stelt prof. dr. Mark van Twist die als hoogleraar bestuurskunde op vrijdag 11 december zijn oratie uitspreekt aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij is als directeur verbonden aan adviesbureau Berenschot. In de huidige organisatie is een minister gedwongen om op tijdelijke basis de leiding te nemen van een ambtelijk 'apparaat' dat hem of haar vooral als een passant ziet. Van Twist bepleit een andere aanpak. Hij opteert voor een organisatie waarin een bewindspersoon vanaf diens aantreden wordt ondersteund door een organisatie die zťlf ook een tijdelijke basis kent en die meebeweegt met de maatschappelijke opgaven waarvoor het bestuur zich gesteld ziet. Te denken valt aan programmaministeries op rijksniveau waarin op tijdelijke basis taken en verantwoordelijkheden bij een aparte minister zijn ondergebracht. Essentieel is dat de klassieke organisatiegrenzen binnen de overheidsorganisatie minder hard worden en dat de ambtelijke organisatie zelf langzaam 'vloeibaarder' wordt.


De Burger in de ketens

In nauwe samenwerking met HEC organiseerde de Nationale Ombudsman 27 november jl. het werkcongres ‘De Burger in de ketens’. De overheid wordt steeds complexer en de burger raakt soms verstrikt in de complexe overheidsmachine. Een goede samenwerking tussen de verschillende overheidsorganisaties blijkt in de praktijk soms lastig te zijn. De Nationale Ombudsman heeft als missie de burger te beschermen tegen onbehoorlijk overheidsoptreden en organiseerde daarom de werkconferentie om het gesprek over de samenwerking aan te gaan.  De heer Brenninkmeijer, Nationale Ombudsman, gaf in zijn inleiding aan dat het niet de bedoeling kan zijn dat burgers vastlopen of van het kastje naar de muur worden gestuurd. Vervolgens gaf de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw Bijleveld, een speech waarin ze inging op een aantal oplossingsrichtingen voor burgers die vastlopen tussen de langs elkaar heen werkende overheden. U kunt deze hier downloaden. De heer Grijpink, hoogleraar Keteninformatisering aan de Universiteit Utrecht en raadadviseur van de minister van Justitie gaf zijn visie op de verschillende niveaus waarop ketenproblematiek beschouwd kan worden. Download zijn presentatie. De heer Teisman, hoogleraar Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, maakte vervolgens inzichtelijk in welke spagaat de overheid sinds het begin van de 21e eeuw verkeert. U kunt zijn presentatie downloaden. De wil en ambitie om verdere verbetering in ketensamenwerking te brengen was groot. Uit de workshops die volgden op de inleidingen kwamen tal van concrete vervolgafspraken die er aan bijdragen de burger zo min mogelijk te laten vastlopen.


Stopdemonsterdatabase.nl

Op 17 december a.s. (dus over 2 weken) neemt de regering een beslissing over het bouwen van een enorme schuldendatabank. Deze is dit jaar al twee keer afgekeurd door het CBP omdat het niet voldoet aan de privacy regelgeving. Deze monsterdatabank is gevuld met privacygevoelige informatie van 16 miljoen Nederlanders over hun kredietwaardigheid en wordt toegankelijk voor vele tienduizenden medewerkers op debiteurenafdelingen bij bedrijven en instellingen. Onze gegevens liggens traks dus letterlijk op straat. De regering moet duidelijk worden gemaakt dat de Nederlandse bevolking dit niet wil en niet accepteert.

Link


De grote leugen

Onze huidige maatschappij hangt volledig aan elkaar van leugens. Fundamentele beginselen van de samenleving zijn simpelweg gebaseerd op leugens en de enige manier om het continue liegen te verbergen, is nog veel meer liegen. En zo zijn we beland in de staat waarin wij nu verkeren: eentje waarin bijna niets meer is zoals het lijkt.

Link

Geert


Kabinet akkoord met wet voor bronbescherming

Het kabinet wil in een wet vastleggen dat journalisten hun bronnen mogen beschermen. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een wetsvoorstel waarin het verschoningsrecht voor journalisten, bloggers en andere publicisten wordt geregeld.

Link


Stop de opslag van vingerafdrukken

WET DRUIST IN TEGEN DE GRONDWET EN EUROPEES VERDRAG VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS

Sinds 21 september dit jaar slaat onze regering de vingerafdrukken van alle Nederlanders op, met de bedoeling ze in een centrale database te verzamelen. De beslissing om deze database aan te leggen is geruisloos door de Eerste en Tweede Kamer geloodst. En nu lijkt de Nederlandse burger voor een voldongen feit te staan: wie een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart haalt, is verplicht vingerafdrukken af te geven. Maar wat zijn de risico's, wat is het nut en is dit juridisch toelaatbaar? Wij maken ons hier grote zorgen over!

Het doel van de databank is "veiligheid". Maar deze en vergelijkbare maatregelen, maken Nederland voor iedere burger juist minder veilig. Het opslaan van de vingerafdrukken van alle Nederlanders in ťťn gigantische database leidt tot hoge kosten en is vrijwel niet meer terug te draaien. De verzameldrift ten behoeve van de veiligheid suggereert ook dat wij allemaal als potentiŽle verdachten worden gezien. Het maakt misbruik van deze gegevens bovendien veel makkelijker. Hierdoor verandert de machtsbalans tussen overheid en burgers ingrijpend. En wie weet wie er over 20 jaar aan de macht is?

Daarbij komt dat de overheid met deze database criminaliteit niet beter kan bestrijden. Vingerafdrukken zijn eenvoudig na te maken en het risico op identiteitsfraude is dus groot. Bovendien wordt de database een interessant doelwit voor criminelen, die zo in ťťn slag de beschikking kunnen krijgen over persoonlijke gegevens van alle Nederlanders die vanaf 21 september een nieuw reisdocument aanvragen.

Het verbaast niet dat de aanleg en gebruik van deze vingerafdrukkendatabase op gespannen voet staat met het grondrecht op privacy, zoals vastgelegd in artikel 10 van de Nederlandse Grondwet en artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Ook het College Bescherming  Persoonsgegevens (CBP), verschillende onderzoekers, hoogleraren en deskundigen op het gebied van informatica, rechtspsychologie, computerbeveiliging en zelfs de Europese Toezichthouder voor
Gegevensbescherming hebben zich zeer kritisch uitgelaten over deze ontwikkeling.

De Nederlandse regering wil het doen lijken alsof zij deze database op grond van Europese wetgeving aanlegt. Maar dat is niet het geval. Het doel van de Europese wetgeving is alleen het verifiŽren van de houder van het paspoort of identiteitskaart en de authenticiteit van het document. Wij vinden het onaanvaardbaar dat deze gegevens kunnen worden gebruikt voor een ander doel. Het is nog niet te laat: de centrale database is er nÚg niet.

De centrale database is er nog niet, druist in tegen onze grondrechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Bovendien maakt het Nederland niet perse veiliger. Wij vragen de Nederlandse bevolking daarom om onze regering op te roepen deze wet terug te draaien.

Teken de petitie op: Link


Rob Gongrijp over de totalitaire staat

Geert


Vandaag vieren politici dat zij weer meer macht over u hebben !

En u dus minder vrijheid! Vandaag gaat officieel het Verraad van Lissabon in werking. Dat betekent al direct dat in Brussel veel meer beslissingen genomen kunnen worden waarover de afzonderlijke landen geen veto meer over kunnen uitspreken.

Link

Geert


Fouten bij onderzoek uitkeringsfraude

De gemeente Groningen is vanwege fouten bij onderzoeken naar uitkeringsfraude op de vingers getikt. Het College Bescherming Persoonsgegevens, de waakhond van de privacy, constateerde dat de gemeente teveel fouten maakt bij de opsporing van uitkeringsfraude. In 19 onderzochte dossiers van Stadjers die ten onrecht werden verdacht van fraude, bleek de gemeente in 18 gevallen de fout te zijn in gegaan. De verdachten waren 'heimelijk waargenomen', oftwel: gevolgd of zelfs gefilmd. Maar daar waren ze, hoewel onschuldig, achteraf niet van op de hoogte gebracht. Eerder kwam de Sociale Dienst al in opspraak omdat er gegevens van huisvuilpasjes waren gebruikt bij het onderzoek. GroenLinks in Groningen eist opheldering. Volgens de Sociale Dienst zijn de regels nieuw en zijn er inmiddels maatregelen getroffen, om de fouten in de toekomst te voorkomen.


Politie in Amsterdam Noord

In Nederland valt uitschelden en beledigen onder de Vrije Meningsuiting...tenzij het de politie of 'de koningin' betreft...dan is het ineens strafbaar...Afgelopen zondag 22 november 2009, probeerden een knokploeg een kraakpand te ontruimen. De politie heeft vervolgens de krakers gearresteerd in hun woning. Toen dit gebeurde, probeerde omstanders met de politie te praten. In het gesprek wat zij hadden met de politieagenten zijn echter zeer merkwaardige dingen gezegd door de agenten: 'Het enige recht dat je (in Nederland) hebt is Dood Gaan!':

Als 'wetsdiender' is dat zowiezo een slechte uitspraak. Ik hoop dat u ook eens aandacht besteed aan deze foute kanten van politie-agenten!

Paul


De liegende overheid ontmaskerd

Dit pittige artikel is geschreven door Arend Zeevat; hij toont daarin opnieuw het zwalkend beleid van Ab Klink aan. Maar ook de manier waarop achter de schermen een overheid bezig is een ‘campagne’ voor te bereiden, wordt belicht; alsof er een oorlog gewonnen moet worden. Via een document dat verkregen is via het RIVM, komen we achter de totale opzet en krijgen we een inkijk in de manier waarop onze overheid meent om te moeten gaan met haar burgers..

Link

Geert


Omgaan met indoctrinatie

De overheid besteedt geen tijd en middelen om de wens en het belang van de burger te dienen. Zij doet het tegenovergestelde en spendeert vervolgens eindeloos veel tijd, middelen en geld om dit te verbloemen.

Sen Huwa

Link

Geert


Ab Klink en zijn geheimen voor ons

Als het nou zů ver moet komen in een democratisch bestel, dat je de minister van Volksgezondheid nota bene, moet gaan dagvaarden, om informatie vrij te geven over een ‘medicijn’ dat hij bij maar liefst 80% van de bevolking wil laten inbrengen, dan kun je je afvragen, hoe ver we met z’n allen gedaald zijn.

Link

Geert


Met 15 jaar in de gevangenis

Yasmina (15) zit al drie maanden in een JustitiŽle Jeugdinrichting om haar uit handen van een loverboy te houden. Paradox: zij zit in een gesloten instelling,


SP: Stop de waanzin van dit kastje van Camiel

SP-Kamerlid Emile Roemer wil dat verkeersminister Eurlings zijn plannen voor de filebelasting in de ijskast zet. Roemer: 'Automobilisten krijgen straks torenhoge rekeningen, terwijl zij vaak geen alternatief hebben voor de auto.

Link

--

De zoveelste leugen van de overheid. Dacht je echt dat we 1 cent minder gaan betalen, dat er minder files komen, dat de overheid minder belasting wil binnenhalen. Autoverbruik wordt al bestraft via de absurd hoge accijnzen op benzine. Gezonde alternatieven voor de auto ? Veel lullen over electrische auto's maar niets doen. De invloed van Shell is duidelijk nog te groot. Grootaandeelhouders zijn de Oranjes en daar hoeven we als schapen niets van te verwachten. De Bilderberg clubjes en regenten die het volk weer als gemakkelijke melkkoetjes zijn. Welkom in Bioindustrie Nederland, mensenhouderij volgens het poldermodel. Nog even wachten en de kudde mag haar H1N1 shotje weer halen....

Ron


Wapenbeurzen smeermiddel Nederlandse wapenhandel

Nederlandse defensiebedrijven bieden hun producten aan op wapenbeurzen in landen als China, Pakistan, JordaniŽ, Chili en IndonesiŽ, landen in spanningsregio's en landen met twijfelachtige mensenrechtenreputaties. Op die beurzen zijn vaak ook delegaties aanwezig uit landen waartegen wapenembargo's van kracht zijn, zoals China, Congo, Irak, Liberia, Sierra Leone en Soedan. Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport 'Marktplaatsen voor moordhandel' van de Campagne tegen Wapenhandel. Deelname aan defensiebeurzen wordt door de overheid ondersteund, vooral met officiŽle delegaties met bewindslieden van Defensie en Economische Zaken.

Na de aanslagen van 11 september 2001 zijn de scheidslijnen tussen militair, politioneel en privaat veiligheidsmaterieel verder vervaagd, waardoor beurzen gericht op binnenlandse veiligheid en anti-terrorisme een sterke groei doormaken.
Vooral DSM Dyneema en Ten Cate Advanced Composites, die allerlei soorten bepantsering leveren, zijn vaak aanwezig op wapenbeurzen. Zo is DSM al jarenlang standhouder op twee controversiŽle Chinese politiebeurzen, waar de Chinese politie en veiligheidsdiensten middelen kunnen aanschaffen om, onder meer, politieke oppositie de kop in te drukken.

Opvallend is de personele draaideur tussen politiek, defensie en de defensie-industrie. Het kader van de NIDV, de lobby-organisatie van de defensie-industrie, bestaat grotendeels uit voormalige topmensen van defensie en militairen. Donderdag 19 november vindt in Ahoy in Rotterdam de jaarlijkse defensiebeurs plaats van de NIDV. Naast tientallen Nederlandse bedrijven zullen zes mondiale wapenreuzen vertegenwoordigd zijn.

http://www.stopwapenhandel.org


Klokkenluiders moeten zwijgcultuur doorbreken

Een nieuwe onafhankelijke organisatie moet de klokkenluidersregeling voor de zorg gaan uitvoeren. Dat vindt SP-Kamerlid Renske Leijten.

Link

DvH


Gemeenten voldoen niet aan gemaakte afspraken over DigiD

Gemeenten houden er nog steeds eigen authenticatiemethoden op na die conform vastgestelde afspraken allang vervangen hadden moeten worden door DigiD. De afspraak gemaakt tussen Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen om uiterlijk per 1 juni 2009 andere bestaande elektronische identificatiemiddelen voor burgers te vervangen door DigiD, wordt door 46% van de gemeenten niet nageleefd. Dit blijkt uit het rapport Benchmark Digitale dienstverlening 2009 van Ernst & Young.

Guill van den Boom van Ernst & Young: "Deze afspraak is als resultaatinspanning geformuleerd in het 'Nationaal Uitvoeringsprogramma betere Dienstverlening en e-overheid' (NUP) en is erop gericht de huidige digitale dienstverlening te verbeteren. Het is opvallend dat zo'n grote groep gemeenten nog niet voldoet aan de gemaakte afspraken. Dit is opmerkelijk omdat het NUP een uitwerking is van de visie van het kabinet mede in reactie op de constateringen van de commissie Wallage/Postma met betrekking tot het gebrek aan regie en samenhang. Het gebruik van DigiD moet de toegang tot de overheid voor burgers transparanter en eenvoudiger maken. Het moet voorbij zijn met de diversiteit aan zelfontwikkelde alternatieven voor DigiD."

Zoekmachines gemeentelijke websites
Uit het onderzoek blijkt verder dat de zoekmachines op de sites van de gemeenten niet goed functioneren. Informatie is moeilijk vindbaar en daarnaast heeft 73% van de gemeenten meer dan ťťn zoekmachine. Een zoekmachine voor de totale website en ťťn voor het digitale loket. De resultaten van deze twee zoekmachines zijn totaal verschillend en zodoende verwarrend voor de gebruiker.

Van den Boom: " Een goede zoekmachine is essentieel voor de bruikbaarheid van gemeentelijke websites. Zonder goede zoekmachine worden beschikbare producten en diensten namelijk vaak niet gevonden. Het aantal digitaal aangeboden producten en diensten neemt ieder jaar toe. Het is nu zaak dat gemeenten ook gaan zorgen dat burgers deze producten en diensten kunnen vinden."


Onderzoek overheid niet onafhankelijk


NL - VPRO Thema: Wapens

Wapens zijn afschrikwekkend, imponerend, intimiderend. Tegelijkertijd zijn wapens stoer, aantrekkelijk en geven status. Met een wapen ben je iemand. Maar wat voor iemand eigenlijk? We duiken in de wonderlijke wereld van wapens, wapenhandel en wapenbezit in Nederland. Wie bezitten er wapens? Wat drijft hun? Wat voor mensen zijn lid van een schietvereniging, verzamelen wapens, verkopen wapens? Hoe zit het met de fascinatie voor wapens? Waarom is de vertegenwoordiger van Browning zo gepassioneerd over het ambacht van de wapenmaker? Waarom kijkt Mat Herben zo verlekkerd naar voorbijrazende straaljagers? En wie heeft de grootste wapenverzameling van Nederland? We gaan op zoek naar antwoorden en werpen ook licht op de duistere kant van de zaak. Met aandacht voor de vraag of het waar is dat er steeds meer illegale wapens in omloop zijn die het leven onveiliger maken. En met verwondering over wat jongeren beweegt die wapens mee naar school nemen, naar de disco en zelfs naar het ziekenhuis. Zijn ze echt bereid om die wapens te gebruiken of is het gewoon stoerdoenerij? Waarom spelen wapens in de ene subcultuur een veel grotere rol dan in de andere? En klopt het dat Nederland ondertussen het vijfde wapenexporterende land van de wereld is?

Link


Verbeter de wereld, denk eerst aan jezelf

Oud-minister Vermeend pleit voor mega-investeringen in duurzame energie, maar vergeet te melden dat hij daar zelf belang bij heeft.

Link


Indianenverhaal: DiŽthylstilbestrol

Wees gerust, dit stukje gaat niet over een nieuwe psychedelische drug die ik recentelijk aan mijn assortiment heb toegevoegd. Waar het wel over gaat is DiŽthylstilbestrol, een "medicijn" dat op  aanraden van overheden wereldwijd tussen 1946 en 1974 werd voorgeschreven aan zwangere vrouwen die ťťn of meer miskramen gehad hadden. Ook uw overheid deed vrolijk mee aan het promoten van dit medicijn en dus werden er in ons land naar schatting tussen de 189.000 en 378.000 vrouwen voorzien van dit middel.

Link

Geert


In de serie roomser dan de Paus

Wapenhandel Nederland in strijd met EU-regels

Nederland exporteert wapens naar landen die verwikkeld zijn in een gewapend conflict of waar mensenrechten geschonden worden.

Link

Nederland, het 'braafste jongetje van de klas', het land wat ALLES beter weet......toch een soort van jammer is dat ik die 'mentaliteit' ook meegekregen heb: niet altijd gewaardeerd in andere landen......
want WIJ ZIJN HELEMAAL NIET BETER. Integendeel.

DvH

--

Verbeter de wereld en begin bij jezelf....


Wetenschap, overheid, industrie, twijfel

Bij de inentingscampagne tegen de Mexicaanse griep blijkt opnieuw een diep wantrouwen tegen overheid, wetenschap ťn professionals als huisartsen. Dat verlies aan vertrouwen in vakmensen is een "rampzalige ontwikkeling" die alleen met de grootst mogelijke moeite nog gekeerd kan worden.

Link

GdJ

--

Geheime afspraken maken met fabrikanten zodat ze niet aansprakelijk zijn voor bijwerkingen van vaccins, gebrek aan transparantie en het systematische ontkennen van relaties tussen vaccins en het overlijden van kinderen zullen zeker niet meehelpen. De tijd van pappen en nat houden is helaas voorbij. En men vergeet dat er ook onder wetenschapper heel veel meningsverschillen zijn en de nodige belangenverstrengelingen. En een oud gezegde luidt: Wiens brood men eet wiens woord men spreekt

Ron


Een, twee, drie – en gekraakt is de website vd overheid !

Persoonsgegevens van burgers zijn niet veilig op overheidssites. Een beetje hacker legt er met het intikken van enkele codes moeiteloos de hand op. De weg naar identiteitsfraude ligt open.

Link

Persoonsgegevens, medicijnen, vaccinaties noem maar op, bij de overheid is alles veilig.

Geert


Sociale zekerheid voortaan zelf regelen'

Werknemers moeten zelf verantwoordelijk worden voor hun sociale zekerheid. De overheid kan dat mogelijk maken met een inkomensverzekering.

Link

Allemaal aan de VENTE A REMERE in Nederland.......wat daar niet bestaat.....hopeloos, wat een land

DVH


Laat ik maar eens niks zeggen

Zijn mogelijke vertrek naar Brussel is zogenaamd een 'Haags gezelsschapspel'. En dat is lang niet het enige onderwerp waarover premier Balkenende niks wil zeggen. Jan Peter de Zwijger heeft een uitgebreid arsenaal aan uitvluchten en smoezen om niets te zeggen.

Link


Hoe duur kan het worden

Een voorbeeld van hoe de overheid zorgt dat ons geld over de balk wordt gesmeten. Leuk? Schokkend? Grappig? Met dank aan www.vrijspreker.nl

Geert


SP opent meldpunt bureaucratie in de zorg

De SP heeft een meldpunt geopend waar werkers in de zorg bureaucratie en onzinnige registratiedrift kunnen melden. SP-Kamerlid Renske Leijten: "Volgens minister Klink zijn de administratieve lasten in de zorg met 32% verminderd. Dat is onzin. Artsen, verpleegkundigen en verzorgenden krijgen steeds meer te maken met bureaucratie."


Vingerafdruk in het geding

De staat kan processen verwachten over de centrale opslag van vingerafdrukken. Een aantal organisaties vindt de databases te kwetsbaar en vreest misbruik.

Link


Beveiligingsmaatregelen zorgen vaak voor vals gevoel van veiligheid

Nationale overheden gebruiken beveiligingsapparatuur waarvan de werkzaamheid wetenschappelijk onvoldoende is bewezen. Dat stelt een internationale groep van gedragswetenschappers in een recente publicatie in the Open Access Journal of Forensic Psychology. Onder hen Bruno Verschuere en Prof. Geert Crombez van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de UGent. De auteurs halen onder andere voorbeelden aan van apparatuur en software die gericht is op het opsporen van fysiologische stresssignalen. De veronderstelde relatie tussen stress en bedrog staat in de wetenschap al jaren ter discussie. Toch wordt deze apparatuur vaak door overheden gebruikt, bijvoorbeeld op vliegvelden en bij sociale diensten. Ook van andere soorten tests, zoals een verbale leugentest die de federale politie gebruikt, is de effectiviteit niet bewezen.

Dit kan leiden tot een vals gevoel van veiligheid. De wetenschappers willen de studies over de werkzaamheid van beveiligingsapparatuur beter onderbouwd zien. Gedragswetenschappelijk onderzoek moet hierbij volgens hen de basis vormen, niet de technologische factoren zoals nu vaak het geval is. Overheden vertrouwen volgens de wetenschappers ten onrechte op commerciŽle aanbieders die hun claims baseren op niet-openbare onderzoeksresultaten of getuigenissen. Dit druist in tegen de wetenschappelijke principes van transparantie en controleerbaarheid. De auteurs pleiten dan ook voor openbaarheid van het onderzoek naar beveiligingsmethoden en -apparatuur, zodat wetenschappelijke discussie over de resultaten mogelijk is. Dat de macht van de commerciŽle aanbieders ver kan reiken illustreert een recent voorval met The International Journal of Speech, Language and Law. Het tijdschrift trok onlangs een publicatie in waarin de effectiviteit van software voor spraakanalyse ter discussie werd gesteld. Dit gebeurde onder druk van de producent van deze software, die dreigde met juridische stappen wegens smaad.


Body count - born dead

Tip: Jan van Vlerken


Big D - Big D Schudt Je Wakker

Onderstaand een mooi initiatief vanuit ons eigen land, hopelijk dringt het een beetje door tot de massa.

Geert


Nederland is geen soevereine staat meer

Vergeet dat je een burger bent van het land waar je van houdt. Zij die regeren over dat land zijn marionetten, die 's lands belangen verkwanselen voor eigenbelang.

Link

Fernand Haesbrouck


Wie zwijgt wordt beloond!

Weer zo'n mooi voorbeeld dat zwijgen loont. Zowel Zalm als De Nederlandse bank waren al jaren op de hoogte van de problemen bij DSB en deden helemaal niets. De Grave die dan wel zijn werk doet en lastige vragen stelt wordt door ome Dick de tent uit gegooid.

En maar vreemd vinden dat "de kudde" de verzekeraars en banken wantrouwen, kijken wat er komend jaar weer uit deze financieŽle beerput komt en waar de belastingsbetaler of grotere spaarders voor op mogen draaien.

Het Sodom en gomorra poldermodel waar Bos en Zalm zo trots op zijn....

Als je maar een witte boord draagt dan kom je toch met veel zaken weg....

Link

Ron


65blijft65

Een beschaafd land gunt zijn ouderen hun welverdiende rust. Daarom werd ooit afgesproken: ben je 65 dan hoef je niet meer te werken, en krijg je van staatswege een pensioen (AOW). De regering wil nu de AOW-leeftijd verhogen van 65 naar 67. Vanwege de crisis, zeggen ze. Maar deze maatregel is ongewenst, onzinnig en onnodig.  De crisis waar we nu mee te maken hebben is veroorzaakt door fouten in het systeem, verkeerde beslissingen door politici en zakkenvullers aan de top. De rekening wordt echter bij ons gelegd. Het is nu de tijd om te protesteren.

Teken de petitie op: Link


Staatssecretaris Albayrak opent website Tuchtrecht.nl

Staatssecretaris Albayrak heeft vandaag in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de website Tuchtrecht.nl geopend. Deze website maakt uitspraken van tuchtcolleges toegankelijk voor het publiek en voor de eigen beroepsgroep.

Het kabinet wil dat tuchtrechtelijke uitspraken eenvoudig toegankelijk zijn voor het publiek en heeft daarom besloten dat alle uitspraken op ťťn centrale website geplaatst moeten worden. Veel tuchtcolleges publiceerden hun uitspraken tot voor kort alleen via vakbladen. Vanaf 14 oktober kan iedereen de uitspraken terugvinden op Tuchtrecht.nl. De website is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Justitie, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Raad voor de rechtspraak.

Tuchtcolleges kunnen hun uitspraken zelfstandig publiceren, waardoor deze op ťťn plek, zeven dagen per week, voor iedereen beschikbaar en doorzoekbaar zijn. Alle tuchtrechtelijke uitspraken krijgen, net als het geval is bij rechtelijke uitspraken, een uniek Landelijk Jurisprudentie Nummer (LJN-nummer).

Staatssecretaris Albayrak: "Deze toegankelijke publicatie van uitspraken zorgt voor harmonisatie van tuchtrecht. Colleges kunnen op eenvoudig wijze kennis nemen en leren van elkaars uitspraken. Daarnaast heeft het een zekere normerende werking. Het bevordert het vertrouwen van burgers en versterkt de positie van potentiŽle klagers. Kortom, iedereen profiteert".

De tuchtcolleges voor de advocatuur, de gerechtsdeurwaarders, de medische beroepen, de notarissen, de diergeneeskundigen, het productschap Pluimvee en Eieren en het productschap Vee en Vlees publiceren hun uitspraken inmiddels op Tuchtrecht.nl. Volgend jaar volgen meer tuchtcolleges, waaronder die van de accountants, de octrooigemachtigden, de akkerbouwproductschappen en de bloembollentelers.


TV-programma CQC wist aan de vingerafdrukken van Minister Hirsch Balin te komen en bewijst dat de Beveiliging van de Tweede Kamer niets voorstelt!

N.a.v. de nieuwe paspoortwet, die het afstaan van vingerafdrukken verplicht voor opslag in het paspoort en een speciale Centrale Database voor Politie en Justitie...Liet een Reporter van het Veronica TV-Programma 'CQC' zien hoe hij ongevraagd heel gemakkelijk aan de vingerafdrukken wist te komen van Minister Hirsch Balin van Justitie en Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap!

Link

Vrijdagavond (22.30 uur, Veronica) liet de Reporter van het Tv-programma 'CQC' zien hoe lek de beveiliging van de Tweede Kamer wel niet is.. De onthullende beelden tonen aan dat de beveiliging in de Tweede Kamer helemaal niets voorstelt en dat alle kabinetsleden gevaar lopen. Reporter Jelte bewijst dat een bezoekerspas heel gemakkelijk doorgegeven kan worden aan willekeurige mensen en dat dus iedereen zonder gecheckt te worden overal in de Tweede Kamer kan komen.. zelf op de publieke tribunes. Het gebouw van de Tweede Kamer staat open voor iedereen die een pasje van iemand leent. Een keer kan toeval zijn, maar Jelte loodst maar liefst vier verschillende mensen de publieke tribune op. Als klap op de vuurpijl weet CQC met het grootste gemak ook nog twee voorwerpen van metaal de Tweede Kamer in te smokkelen. Daarmee toont CQC aan dat ook wapens heel gemakkelijk naar binnen kunnen worden gesmokkeld. Toch best vreemd dat de strengst beveiligde persoon van Nederland, Geert Wilders, zo’n makkelijk doelwit kan worden in het hart van de democratie.  De tweede Kamer is bij monde van GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent geschrokken van de beelden.

Kijk op www.cqc.nl voor de eerste beelden: Link

Vriendelijke Groet,

Paul


Geen 'spuitje voor bijstand'

De SP is verbijsterd dat de raad heeft ingestemd met het plan van wethouder Ossel (PvdA) om de hoogte van een bijstandsuitkering te laten afhangen van het gedwongen innemen van medicijnen of ondergaan van een behandeling door een uitkeringsgerechtigde. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "Gaat de wethouder soms van artsen vragen hun beroepsgeheim op te geven of moet de gemeente voortaan bloedtesten afnemen bij cliŽnten? Dit plan is totaal onuitvoerbaar en onethisch. Onbegrijpelijk dat een meerderheid van de raad dat niet ziet."

Link

Rob Greuter


Wegens overplaatsing zoeken wij voor onze BV Nederland

Bedrijfsleider met VOC-mentaliteit (m/v)

Link

Geert


Smeekbede van een burger

Ik ben Peter Vereecke. Ik was gedurende 25 jaar actief in de (gemeente) politiek, waarvan een legislatuur als burgemeester. Ik kan me dus goed inleven in jullie situatie, goedbedoeld druk bezig zijn met de politiek en ondertussen dreigen uit het oog te verliezen wat er werkelijk leeft en gebeurt.

Link

Geert


Het overheidsvergrootglas

Om maar gelijk met de (reeds opengetrapte) deur in huis te vallen: de overheid is eigenlijk maar in 1 ding echt goed: fouten maken. Vroegtijdig verkeerde conclusies trekken vanuit een brei aan gegevens om vervolgens zonder gÍne met de vingers in de oren de gecreŽerde waarheid van de daken schreeuwen als onderbouwing voor de favoriete bezigheid van de overheid (naast het beperken van vrijheid): geld uit
de zakken kloppen.

Link

Geert


Zembla - De ramp C2000

Bij de rellen op het strand van Hoek van Holland konden politiemensen de meldkamer niet bereiken. Ambulancebroeders reden met gewonden naar verkeerde ziekenhuizen door gebrek aan contact bij de crash van Turkish Airlines. Het communicatiesysteem C2000, waarmee brandweer, politie en ambulance moeten werken, faalt keer op keer. Het is al meer dan tien jaar in ontwikkeling en heeft de overheid al miljoenen meer gekost dan beraamd. Minister ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft onlangs het zoveelste onderzoek naar de problemen met C2000 aangekondigd. Zembla deed haar eigen onderzoek.

Link


JDTV - De Affaire Joris Demmink


JDTV Afl.38 - De corrupte rechter


Misbruik van gegevens wordt straks een eitje

De overheid verzamelt zoveel mogelijk gegevens. Er is nauwelijks iemand die protesteert. Toch is uw privacy straks in handen van veel verschillende partijen.

Link


Vingerafdruk in paspoort

Nieuwe paspoorten en identiteitskaarten worden met ingang van maandag voorzien van vingerafdrukken. De maatregel moet fraude met reisdocumenten tegengaan.

Link

--

Je ziet dat Big Brother stap voor stap het net sluit. We zijn net eenden die zich vastlopen in een eendenkooi. En de meerderheid slaapt gewoon door.... geen wakker Nederland maar een slapend Nederland.

Ron


Vadertje staat of politie staat ?

Beste mensen,

Als Nederlander bent u misschien opgevoed met het idee dat vadertje staat het beste met u voorheeft.  Dit is evenwel een grove misvatting. De geschiedenis en de realiteit maakt dat we hier niet op mogen vertrouwen. Wie weet wat voor een regering we straks zullen krijgen. Er is niets zo gevaarlijk voor u en uw vrijheid als een almachtige staat. Blijf van onze vingerafdrukken af! Tot nu toe is het alleen toegestaan verdachten van een strafbaar feit te dwingen vingerafdrukken af te nemen. Laten we ons niet laten criminaliseren. We hebben onze burgerrechten - letterlijk de rechten van die we als burger tegen de staat kunnen inroepen - moeten bevechten. We kunnen ons die mensenrechten niet laten afnemen door een paspoortwet die er met leugens doorgedrukt is.We moeten weer de bres op. Nu. Niet als het al te laat is. Als je ook zo je bedenkingen hebt tegen deze wet, teken dan svp. de petitie en alarmeer al uw contacten.

Joost van Bennekom
LinkOpslaan van vingerafdrukken van onschuldige burgers in database

Wat er mis is met het opslaan van de vingerafdrukken van onschuldige burgers in een database? Nieuw paspoort met vingerafdrukken onveilig? Vanaf eind september moeten alle Nederlanders voor een paspoort hun vingerafdrukken afstaan. Wat zijn de gevolgen van de nieuwe Paspoortwet? Hoe veilig is het nieuwe paspoort eigenlijk? Hoogleraar computerbeveiliging Jacobs en de Europese toezichthouder voor datagegevens komen tot onthutsende conclusies.

Bekijk de uitzending

Link

Petitie van VRIJBIT tegen opslag van vingerafdrukken in database die bedoeld waren voor nieuwe paspoort.

Link

Paul


Boerenprotest Zuidoordpolder - RTV Rijnmond

Boeren zijn tegen de plannen van de provincie Zuid-Holland om het gebied onder water te zetten ten gunste van de natuur. Ook zijn er plannen een zoetwaterkanaal aan te leggen om de zalm weer in de Rijn te krijgen.


Gestolen goed gedijt niet

Er is weer een nieuwe kliklijn. Deze keer voor fraudeurs van uitkeringen.  In wat voor samenleving leven wij? De overheid gaat hier twee keer in de fout. Ten eerste kun je je namelijk  afvragen wat er zo netjes is aan uitkeringen wanneer het geld hiervoor onder dwang wordt afgenomen van anderen. Het verdelen van gestolen geld, geeft vrijwel altijd fraude. Wanneer je begint met fraude, kweek je fraude.Voorts wordt met deze kliklijn een ouderwetse – naar Oost-Duits model – onderlinge sfeer van wantrouwen gecreŽerd. Er is maar ťťn partij die je kunt vertrouwen en dat is de overheid. Een soort verdeel- en heers-politiek.

Link

Geert


Kabinet: bewaartermijn internetgegevens zes maanden

Aanbieders van openbare telecommunicatienetwerken of -diensten worden straks verplicht om internetgegevens zes maanden te bewaren in plaats van de eerder door het kabinet vastgestelde termijn van twaalf maanden. Politie en justitie kunnen de gegevens gebruiken voor opsporing en vervolging van ernstige misdrijven. De bewaartermijn voor gegevens rond telefonie over een vast of mobiel netwerk blijft twaalf maanden. De ministerraad heeft op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie, mede namens staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken, ingestemd met een daartoe strekkende wetswijziging.

Tijdens de behandeling in de Eerste Kamer van de Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens in juli van dit jaar is het voorstel gedaan om de bewaartermijn van gegevens over telefonie en internet te splitsen. Zo kan meer rekening worden gehouden met de bedrijfsvoering en investeringslasten van de aanbieders van internetdiensten.

Met de nieuwe regeling blijft het kabinet binnen de grenzen van de Europese richtlijn dataretentie die voorschrijft dat de te bewaren gegevens ten minste zes maanden en ten hoogste twee jaar opgeslagen moeten worden vanaf de datum van de communicatie. Bij de bewaarplicht gaat het niet om de inhoud van de communicatie, maar om de telefonie- en internetgegevens over de contacten en het belgedrag van personen. De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.


NOS nieuws uitzending over de afvaloven

NOS nieuws uitzending over de afvaloven die nu in Harlingen gebouwd wordt.


Postbus 51 verdwijnt bij grote reorganisatie Binnenlandse Zaken

Nederlander verdwaalt in overheidsland

Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat een grote reorganisatie doorvoeren bij de overheidsinstanties die zich bezighouden met communicatie met de Nederlandse burgers. Doel van de reorganisatie is meer controle te krijgen op de projecten, zowel financieel als wat betreft de inhoud en de voortgang, en de dienstverlening aan de burger te verbeteren. Dit meldt Ambtenaar.blog.nl. Door de reorganisatie verdwijnt onder andere de oude vertrouwde Postbus 51, het overheidsloket dat kort na de Tweede Wereldoorlog werd opengesteld.

De afgelopen jaren heeft de overheid steeds weer nieuwe websites en telefoonnummers geopend om de communicatie met de burger te verbeteren. Terwijl aan de ene kant de kosten van de verschillende projecten gierend uit de hand liepen, is de dienstverlening richting burger niet verbeterd. De investeringen in mislukte e-overheidsprojecten lopen volgens een eerste schatting boven de honderden miljoenen euro.

De Nederlander moet nu in zijn contacten met de overheid zijn weg zoeken in een doolhof van tientallen loketten, websites en telefoonnummers. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat verantwoordelijk is voor de landelijke websites en telefoonnummers die bestemd zijn voor burgers, wil dat er ťťn website komt waar de burger terecht kan met al zijn contacten met de overheid. Om dit te kunnen realiseren is er een grote reorganisatie nodig bij de betrokken overheidsinstanties. Daarnaast heeft de reorganisatie gevolgen voor de gelieerde ict- en consultancyprojecten.


De Nederlandse CocaÔne Fabriek

Conny Braam was afgelopen vrijdag te gast in Paul en Witteman om het over haar nieuwe romans te hebben De Handelsreiziger. Het boek gaat over de bloeiende Nederlandse CocaÔne Fabriek te Amsterdam tijdens de Eerste wereldoorlog. Het boek is nog al spraakmakend en onthullend gezien Conny Braam met veel feiten komt na grondig onderzoek die haar uiteindelijk op het spoor van de cocaÔne handel heeft bracht voor de vechtende soldaten in de loopgraven. De fabriek was opgericht in1900 door de koloniale bank. Het koningshuis was mede eigenaar van de koloniale bank. De aandeelhouders van de CocaÔne Fabriek waren geheim. Dat was een cultuur bank voor koffie en thee importeerden maar dus ook cocaÔne bladeren. Vanuit Bolivia zouden ze de Cocaplanten op java hebben geplant met groot succes. Vervolgens werden deze naar naar de Nederlandse CocaÔne Fabriek getransporteerd. Er was een bloeiend markt opgegroeid tijdens de Eerste Wereld oorlog,met grote winsten. De fabriek onderging twee grote verbouwingen in 1915 en 1916 waardoor de productie verdubbelde. Nederland had een monopoly in de cocaÔne handel. Alleen Nederland kon de CocaÔne fabriceren. Grote hoeveelheden gingen naar Engeland om in een farmaceutische firma tabletten van te maken en verkochten deze in flesjes. Ook werden deze ook gewoon verkocht aan de burgers als geschenk voor familie in de loopgraven. In die tijd werd cocaÔne wel eens gebruikt in de medici maar niet zo veel. De soldaten kregen de cocaÔne zodat ze meer overmoed kregen,geen honger meer en nog beter konden vechten en op het Duitse vuurzee in renden. De ideale soldaat. Na de oorlog was er in 1920 de opium wet ingevoerd tegen het leveren van CocaÔne vanwege de opgroeiende verslaving maar de fabriek produceren vrolijk door. Wel grappig dat Conny Braam op het eind zegt : Er was toen in die tijd geen grote criminele organisaties en het was lastig te produceren. Nou ja eentje dan. Dus zo neutraal was Nederland nou ook weer niet. Op zich is dit niks nieuws en nog ouder dan de weg naar Rome. Het was vanuit vroeger al gebruikelijk de soldaten te doseren met drugs of andere middelen. Ook na de Eerste Golf oorlog hebben piloten toegegeven drug te hebben genomen voor de lange vluchten die soms wel 38 uur non-stop duurde.

Deel 1
Deel 2


De (schijnheilige) overheid en onze privacy

Onze "zorgzame" overheid wil zogenaamd de burger beschermen tegen privacy schendingen op het gevaarlijke internet:

Link

--

Wel frappant van een overheid die zelf zo onbehoorlijk omgaat met de privacy van diezelfde burger. De normen en waarden gelden blijkbaar alleen als het de overheid zo uitkomt.....Misschien dat de Nederlandse media eens wat meer aandacht kunnen besteden aan dit soort belangrijke zaken ipv die varkensgriep hoax. Vadertje Staat wordt steeds meer dictatortje Staat. Met 933.000 hits op mijn naam ( Link ) houd ik die speurneuzen van de overheid wel even zoet, zet mijn naam op uw site/forum en we maken ze helemaal tureluurs.....ik zit intussen al hoger qua hits dan Beatrix herself ( Link ) en ik ben (nog) geeneens lid van de Bilderberg groep :)

VVD-EuroparlementariŽr Jeanine Hennis-Plasschaert i wil het oordeel van de Europese Commissie over de nieuwe Nederlandse paspoortwet. In die wet, waarmee de Eerste Kamer onlangs heeft ingestemd, staat dat er een centrale opslag komt van biometerische gegevens en dat die gebruikt kunnen worden bij opsporing van misdrijven.  Binnen de EU zijn alleen afspraken gemaakt over het gebruik van vingerafdrukken en gelaatscans voor bestrijding van identiteitsfraude. Hennis vindt het ,,ontzettend ver gaan'' om de gegevens ook op te slaan in een centrale database. ,,Hiermee wordt iedere Nederlander een potentiŽle verdachte.'' De VVD-politica wil van de Europese Commissie weten wat ze van de paspoortwet vindt in het kader van privacybescherming. Ook wil ze weten of de commissie de wet in overeenstemming vindt met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Bron: Europa-nu.nl

Ron

PS: de Belgische overheid kan er ook wat van... hoezo privacy in gevaar op internet? De overheid is nog altijd de grootste digitale gluurder ( Link )


Stoerdoenerij Bussemaker kost belastingbetaler 48 miljoen

“Omdat staatssecretaris Bussemaker vorig jaar heeft verzuimd om Meavita te redden, zijn de reddingskosten voor de thuiszorggigant inmiddels verdubbeld.” Dit zegt SP-Kamerlid Renske Leijten. “Linksom of rechtsom moet de overheid toch bijspringen. Maar door treuzelen en stoere politiek van de staatssecretaris kan de belastingbetaler straks opdraaien voor de extra kosten. Daarnaast is er nog steeds grote onzekerheid voor het personeel en de mensen die zorg nodig hebben.”


Blinde boer vecht voor bestaan

De blinde Henk van der Sar was jarenlang zelfstandig boer in de Noordoostpolder. Door ziekte onder zijn vee moest hij z’n boerenbedrijf met zwaar verlies verkopen. Nu kwijnt hij weg in een huurwoning in Zwolle. Vele instanties bemoeien zich met hem, maar niemand helpt. Van der Sar ontvangt al bijna vijf jaar geen uitkering. Hij is afgesloten van gas, water en elektriciteit en dreigt door de woningbouwvereniging op straat gezet te worden. In Netwerk een portret van een blinde boer die vermalen wordt tussen overheidsinstanties en hulpverleners.

Link


Holland Doc: De kleine oorlog van boer Kok

Het verhaal van een kleine boer en zijn twee zonen. Met man en macht verzetten zij zich tegen de stad die hun land wil annexeren en tegen de kafkaŽske landbouwbureaucratie. Sinds 1995 volgen de makers deze familie in hun dappere strijd met steeds onverwachte wendingen. Het land van Herman Kok ligt aan de rand van Amersfoort. Ingesloten door nieuwbouwwijken en voorbestemd om te worden opgeslokt. Het van oorsprong boerendorp Hoogland werd in de jaren tachtig door Amersfoort geannexeerd. Boeren werden uitgekocht, maar Herman Kok weet van geen wijken. Hij groeide er op en wil er, net als zijn vader, zijn laatste adem uitblazen. Als pionier van de biologisch-dynamische veeteelt leeft boer Kok in harmonie met zijn vee en met zijn land. Hij houdt van zijn koeien en van zijn grasmat, die al 35 jaar oud is. Behalve gras groeit er van alles: bloemen, kruiden en klavers.

Link


Kamervragen - Lange Frans & Baas B

Kamervragen (F. Frederiks, B. Zeilstra)

Jaren lang liep ik mee met de massa
Onwetend en blind ik was een met de massa
Shit ik heb geen zin meer om m'n bek te houden
Want we worden met z'n allen voor de gek gehouden

Ik heb kamervragen
Kamervragen
Ik heb kamervragen

Mediapark 6 mei 2002
Volkert van de G. opgebekt door de ME
Niet alleen maar schitsofreen en gehersenspoeld
Z'n bloed is koel, geen gevoel en hij kent zijn doel
Prap pap pap pap pap pap de minuut was kil
Vraag het Filemon, vraag het Ruud de Wild
Tweede derde vierde schutters om te helpen
Kennedy en Lee Harvey Oswald was hetzelfde

Sluipschutters op het dak, klaar voor die sniper
Had dat we te maken met die Joint strikefighter
Hoe kwam Mat Herben aan de macht? Hij was niet hooggelijst
Omdat een vliegtuigspotter niet naar vogels kijkt
En hij de laatste was het plan tegen te houden
Om een mede Nederlands gevechtsvliegtuig te bouwen
En ik maak het niet te bont ik wil geen mens of dier kwetsen
Maar de moord op Pim Fortuyn had niets te maken met die nertsen!

Ik las Een man tegen de staat van Fred Spijkers
Uw overheid gaat over lijken
AP 23 malafide landmijnen
Niet in de media ik laat je via Frans kijken
Open je ogen en volg de sporen met me mee
naar de zogenaamde vuurwerkramp in Enschede
Een woonwijk weg en de lippen blijven op elkaar
Minister van defensie lagen uw mijnen daar?

Wie is er ooit gestraf voor de bouwfraude?
Zoals ik het zie is alles terug bij het oude
Waarom rappen we voor voedsel in de HMH?
Omdat de rijen van de voedselbank de hoek om gaan
En als er iemand in de kamer fucking ballen had gehad
zaten Erik en Peter nu niet vast in Irak
Bush wordt gebaft, tong in z'n billen
Ik ben klaar voor een coup, dit is niet wat we willen

Mensen wordt wakker en open je ogen
Niet alles wat ze vertellen mag je geloven
Check de feiten en blijf niet dromen
Zodat het volk aan de waarheid kan komen

Ik heb kamervragen
Kamervragen
Ik heb kamervragen
Kamervragen
Ik heb kamervragen
Kamervragen
Ik heb kamervragen
Kamervragen
Ik heb kamervragen
Kamervragen
Ik heb kamervragen
Kamervragen
Ik heb kamervragen

En B dit komt niet meer goed want ik eet geen truffels
Je kunt veel van me verwachten maar geen vriendelijke knuffels
Ik zei nee tegen de oorlog, nee tegen de grondwet, nee tegen de euro en toch komt het
Het volk schreeuwt naar een dove en corrupte top
Els Borst waar is m'n biertje in de coffeeshop
Wat weet minister Remkes af van buitenaards leven
Het is tijd dat de kamer antwoorden gaat geven

Ik heb kamervragen

Songteksten - Lange Frans en Baas B


EuroparlementariŽr wijt opsporingsfunctie vingerafdruk in paspoort aan Nederlandse regering

EuroparlementariŽr Kathelijne Buitenweg van GroenLinks, schijnt nieuw licht op de rol van het kabinet inzake de invoering van de 'Europese' wet die in nieuwe paspoorten uw vingerafdruk vastlegt.


Netwerk: Nieuwe digitale paspoort is extreem fraude gevoelig.


Onderzoek onder alle militairen die ziek werden van PX-10

Na lang aandringen van de SP komt er een debat in de Tweede Kamer over de voortgang van het onderzoek naar gezondheidsklachten van oud-defensiepersoneel dat ziek werd door het werken met het schoonmaakmiddel PX-10. Staatssecretaris De Vries zei dit deze week toe.

Link


De zaak Fred Spijkers

Spijkers werkte als bedrijfsmaatschappelijk werker bij het ministerie van Defensie. Toen de mijnexpert Rob Ovaa in 1984 bij een ongeluk met een Nederlandse AP-23 mijn omkwam, kreeg Spijkers opdracht de weduwe, Marjolein Ovaa, te vertellen dat haar man door eigen nalatigheid was omgekomen.

Spijkers vermoedde echter dat mijnen van dat type ondeugdelijk waren omdat er al eerder een dodelijk ongeluk mee was gebeurd waarbij zes dienstplichtigen waren omgekomen. Tijdens het gesprek met de weduwe op 14 september 1984 maakte Spijkers duidelijk dat hij was gestuurd en niet achter zijn boodschap stond. Vervolgens begon hij een onderzoek.

Spijkers ontdekte dat de ondeugdelijkheid van de door Eurometaal geproduceerde mijnen van dit type al sinds 1970 bekend was. Hierop liet zijn chef door de Marine Inlichtingendienst (Marid) en Landmacht Inlichtingendienst (Lamid) een onderzoek uitvoeren naar Spijkers.

Op 13 mei 1986 gaf de Lamid Spijkers de kwalificatie "politiek crimineel" mee. Het jaar daarop werd Spijkers psychiatrisch onderzocht. Hij werd als paranoÔde en schizofreen omschreven, en kwam in de WAO terecht. In 1989 werd Spijkers door twee militairen beschoten; het duo kwam er met een disciplinaire straf vanaf. Per 1 september 1998 werd betaling van zijn inkomen en zijn pensioenvoorziening gestaakt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Fred_Spijkers
http://www.novatv.nl/page/detail/uitzendingen/5862
http://www.katholieknieuwsblad.nl/dossier_spijkers.htm
http://www.youtube.com/watch?v=AvrtOG-juvg&hl=nl

 


Het gesloten familie rechtsysteem - waar niemand je kinderen kan horen krijsen

Nederland telt 2.500.000 kinderen, op een bevolking van 16.000.000 mensen (bron CBS).
In Januari 2005, Minister Donner citeerde een cijfer van 300.000 kinderen die hun vader niet meer kunnen zien na een echtscheiding. Wat Donner niet mee telt zijn de 265.000 kinderen die geboren zijn tijdens samenwonen, LAT relaties en overige relaties die daarna hun vader niet meer mogen zien. Een kind op de vijf is vaderloos in Nederland. Meer dan 565.000 kinderen in een land van 2.500.000 kinderen. Er zijn meer dan 60.000 kinderen die hun moeder niet meer mag zien na een scheiding in Nederland. Moeders die dus in de positie van veel vaders zijn beland. Meer dan 565.000 kinderen zonder toegang tot zijn vader en grootouders in Nederland. Dit aantal staat gelijk aan het totaal aantal inwoners van drie grote Nederlandse steden. Familierechters gaan al jaren massaal buiten de wet om. "Hoofdverblijfplaats" staat niet in het wetboek, maar wel in vele gerechtelijke uitspraken. In plaats van het onrecht tegen de kinderen en hun families op te lossen, Minister Donner wilt nu "Hoofdverblijfplaats" in het wetboek laten zetten.
Een kind per maand gaat onnodig dood door "familiedrama's" - vaak simpelweg omdat de Kinder'bescherming' niet naar de vader wil luisteren. Savannah, Tolpert, Nulde enz. Hoeveel kinderen leven er NU in gevaarlijke situaties omdat de kinder'bescherming' zegt dat waarheidsvinding niet hun taak is? Er zijn meer dan 2.000.000 mensen in Nederland die missen een familielid door het falende familierechtsysteem.

Link


Rechtbankverslaggever, "ik werk eigenlijk voor de overheid"

Chris Klomp. 37 jaar oud. Rechtbankverslaggever. Kleine ergernis: het verstoorde beeld van de rechtspraak in Nederland, in stand gehouden door hier en daar wat al te hijgerige media en een wisselend clubje onwetende politici. Soms moet je in het leven een keer open kaart spelen. Wat dat betreft moet ik de vele klokkenluiders en critici van de rechtspraak en de overheid gelijk geven. Zij mogen dan op de normale mens paranoÔde over komen, maar ze hebben gewoon volstrekt gelijk. Hulde voor de volhouders. U bent niet gek. De op internet veelgehoorde theorie dat de MainStreamMedia (MSM) corrupt zijn, klopt als een bus !Omdat ik nu toch helemaal eerlijk ben en dientengevolge morgen waarschijnlijk geen baan heb, zal ik hier uit de doeken doen hoe het werkt binnen de MSM.

Lees verder/ bron: Link


Netwerk - mislukte ruilverkaveling

Pros uit Boer zoekt vrouw belazerd na ruilverkaveling. Pros Veldman uit Laag-Zuthem, bekend van het programma Boer zoekt vrouw is wat de liefde betreft voorzien. Maar terwijl de camera's de ontluikende liefde tussen Pros en Jolanda filmde, speelde op de achtergrond een drama op de boerderij. Veldman staat met zijn boerenbedrijf aan de rand van de afgrond door een mislukte ruilverkaveling. Bij de ruilverkaveling leverde hij vruchtbare grond in. Met asbest vervuilde grond kreeg hij daarvoor terug.

Bekijk uitzending


Aanklacht tegen de overheid

De mensenrechten worden in Nederland massaal en systematisch geschonden. Al bijna anderhalve eeuw draagt de Nederlandse overheid hier de volledige verantwoordelijkheid voor, zonder overigens ook maar iets te doen aan het in ere herstellen van deze fundamentele rechten van de mens. Om de volle omvang van de structurele mensenrechtenschendingen in Nederland te kunnen tonen, zal dit inleidende hoofdstuk eerst enkele hoofdzaken uitleggen. De schendingen van de fundamentele rechten van alle Nederlanders hebben betrekking op onze gezondheid, om preciezer te zijn op onze volksgezondheidszorg. Ten aanzien van deze zorg zal hieronder worden beschreven hoe het precies staat met de volledigheid, onafhankelijkheid en keuzevrijheid aangaande onze volksgezondheidszorg. Om de resultaten van dit objectieve onderzoek naar de volksgezondheidszorg in Nederland te kunnen geven, is het eerst nodig helder te maken wat gezondheid precies is. Gezondheid is namelijk veel breder dan de afwezigheid van ziekte. Iemands gezondheid kunnen we beschouwen als een punt op een lijn tussen enerzijds doodziek en anderzijds kerngezond.

Download boek


Pauw & Witteman

Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer presenteert vandaag zijn jaarverslag en komt hierover praten.

Bekijk uitzending

--

Weer mooi voorbeeld van hoe burgers door de overheid worden gemangeld en zich dan via de landsadvocaat onttrekken aan hun verantwoordelijkheid. Je snapt meteen waarom ministers na hun ministerschap in besturen van multinationals komen, ze weten hoe ze onder hun verantwoordelijkheid  kunnen uitkomen......

Ron


Jan en Alleman - fragment: De Kinderrechter

Jan en alleman' heet de documentaire van regisseur Theo Uittenbogaard. In deze 30 minuten durende film treffen Marijnissen en Uittenbogaard mensen die vertellen wat er mis gaat en hoe het beter kan. We maken kennis met een boze VMBO-docent, die botst op bureaucratie en daarom geen aanschouwelijk onderwijs kan geven; met een arbeidsongeschikte tegelzetter, die zijn vrouw elke maand nutteloze sollicitatiebrieven moet laten schrijven; met een strijdbare kinderrechter die hopeloos wordt van het falende jeugdbeleid; met een politieagent die de wijk in wil maar 12 formulieren moet invullen na het aanhouden van een chauffeur met 10 bier op, en met een echtgenoot die zijn demente echtgenote liefdevol behandeld weet in een kleinschalig verpleegtehuis.

Met 'Jan en alleman' geeft Jan Marijnissen een opmerkelijk vervolg op eerdere boeken die hij schreef over de gevolgen van neoliberaal beleid en het manifest dat hij samen met anderen maakte over de 'uitverkoop van de beschaving'. De documentaire zal vanaf 2 november voor iedereen via Internet te bekijken zijn en verder op lokale en regionale zenders te zien zijn.

Theo Uittenbogaard maakte diverse films en documentaires als 'Van Texel tot Tiengemeten' en, samen met Geert Mak, 'De Zomer van 1823'.


Gladio - Getuigenis | Lucien Dislaire

Begin jaren '90 maakte de Britse zender BBC een driedelige documentaire over Gladio in West-Europa, ook BelgiŽ kwam hierin uitgebreid aan bod. Het ging in de reeks over de Bende van Nijvel en de aanslag op de kazerne in Vielsalm. In documentaire vertelt een zekere Lucian Dislaire hetzelfde verhaal dat hij jaren voordien aan Renť Haquin had bekendgemaakt.

 


Kafka in de Polder

De boerenfamilie Frans Vossebelt en Riet de Swart. genieten al jarenlang van hun boerenbestaan in Elst totdat de rust verstoord wordt door de komst van nieuwe buren. Deze laten -zonder bouwvergunning- een huis verbouwen en gaan er wonen terwijl het pand geen woonbestemming heeft. Dit heeft gevolgen voor de milieuwetgeving rond de stallen en de mestput van het echtpaar. Vossebelt en De Swart benaderen de gemeente om op te treden tegen de buren. Wat een simpel verzoek lijkt, loopt uit op een slepend conflict tussen het boerenbedrijf en de gemeente.


Aandacht mishandeling Molukkers


De verboden radio uitzending

Deel 2


Het mysterie van de vuurwerkramp

http://www.youtube.com/user/puppetmaster47362


Overheid nog altijd een wanbetaler


Rinus Beusenberg: Fraude en corruptie volgens ambtenaar


Onderzoek onder alle militairen die ziek werden van PX-10

Na lang aandringen van de SP komt er een debat in de Tweede Kamer over de voortgang van het onderzoek naar gezondheidsklachten van oud-defensiepersoneel dat ziek werd door het werken met het schoonmaakmiddel PX-10. Staatssecretaris De Vries zei dit deze week toe.

Link


Stagnatie startende ondernemers deels veroorzaakt door overheid

Starten met behoud van uitkering dikwijls zinloos en risicovol

De stagnatie van het aantal mensen dat start als ZZP'er is voor een deel ook te wijten aan het oerwoud van regel die de overheid hanteert. Dat concludeert ZZP Nederland op haar website www.zzp-nederland.nl naar aanleiding van het rapport dat het CBS onlangs publiceerde. In het rapport van het CBS is sprake van een stagnerende groei, zelfs een afname van ťťn procent. Hoewel de recessie ook duidelijk bepalend is zijn er meer oorzaken. Met name mensen die voorheen starten met behoud van een uitkering durven de stap nauwelijks te nemen.

ZZP'ers die in het verleden die stap wel gemaakt hebben zijn geconfronteerd met fikse claims om hun uitkering terug te betalen, terwijl men zich hiervan niet bewust was. Bij ZZP Nederland kwamen de laatste maanden veel telefoontjes binnen van ZZP'ers die totaal onverwacht een terugbetaling moesten doen aan het UWV. Johan Marrink van ZZP Nederland is belangenbehartiger van 8000 ZZP'ers. "De overheid en met name het UWV maakt een klopjacht op mensen die gestart zijn met behoud van een uitkering. Werklozen met goede bedoelingen worden achteraf als fraudeur te boek gesteld omdat de voorlichting erg onduidelijk was" aldus Marrink.

Veel ZZP'ers werden achteraf getroffen door een fikse claim. ZZP'ers geven bij de Belastingdienst zoveel mogelijk uren op om het urencriterium te halen, dus ook voorbereidingsuren, boekhouden, marketing en netwerken. Het UWV ziet dat als betaalde inkomsten en claimt die uren terug. Dat zou heel simpel kunnen worden opgelost als het verdiende bedrag van de uitkering wordt afgetrokken.

ZZP Nederland pleit al lange tijd voor een glijdende schaal voor de zelfstandigenaftrek. Marrink: "op dit moment is het een alles of niet-kwestie. Bij 1225 gewerkte uren heeft men recht op zelfstandigenaftrek, MKB winstvrijstelling en startersaftrek. Bij 1224 gewerkte uren helemaal niets. ZZP Nederland vindt dat niet alleen onrechtvaardig, maar ook demotiverend. Veel starters beginnen als parttime zelfstandige en verliezen direct al hun sociale rechten en door deze harde opstelling worden ook nog eens de belastingvoordelen afgenomen.


Lange Frans & Baas B - Het land van


True Stories: The Shock Doctrine

The Shock Doctrine is the latest documentary from acclaimed director Michael Winterbottom, co-directed by Mat Whitecross. Based on Naomi Klein's bestselling book, The Shock Doctrine argues that America's 'free market' policies have come to dominate the world through the exploitation of disaster-shocked people and countries. Both the film and the book argue that governments all over the world exploit natural disasters, economic crises and wars to push through radical free market policies. Klein calls this 'disaster capitalism' and in her view, disaster capitalism is as effective as psychiatric shock therapy at wiping our collective memory. The film concludes that the result is often catastrophic for ordinary people and hugely beneficial to big corporations. The documentary also adds to Klein's thesis - which was written before the recent market turmoil - and includes an analysis of how the financial world got into its current troubled state.

Part 2
Part 3
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6
Part 7
Part 8


Kosovo - Stolen

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6 

 

 


View My Stats