JUUL levert aanzienlijk meer nicotine dan vorige generatie e-sigaretten en sigaretten

JUUL levert aanzienlijk meer nicotine aan het bloed per puf dan sigaretten of vorige generatie e-sigaretten (e-sigaretten) en schaadt de functie van de bloedvaten vergelijkbaar met sigarettenrook, volgens een nieuwe studie door onderzoekers van UC San Francisco.

De studie, die op 4 januari 2019 online verschijnt in Tobacco Regulatory Science, ontdekte dat nicotineconcentraties vijf tot acht keer hoger waren bij knaagdieren die werden blootgesteld aan JUUL versus andere tabaksproducten. Het werk ondersteunt ook een eerdere ontdekking door dezelfde onderzoekers van schade aan bloedvaten door korte blootstelling aan zowel directe als tweedehands rook van sigaretten, kleine sigaren en brandbare marihuana, en aan aerosol van IQOS “warmte-niet-verbrand” tabaksproducten.

JUUL en eerdere generatie e-cigs worden gepromoot als zijnde minder gevaarlijk dan sigaretten. Sinds 2016 is er een dramatische toename van het gebruik van e-sigaretten bij jongeren, waarbij JUUL-apparaten bijzonder effectief zijn bij het werven van tieners om te beginnen met het gebruik van nicotine. Een recent onderzoek wees uit dat 27,5 procent van de middelbare scholieren en 10,5 procent van de achtste klassers momenteel e-cigs gebruiken, waarbij meer dan de helft van beide groepen JUUL als voorkeurskeuze gebruiken.

Een voorbehoud van deze studie is dat het de impact van gelijke aantallen pufjes van alle producten heeft gemeten, terwijl volwassen voormalige sigarettenrokers hun vapen-sessie kunnen stoppen wanneer ze het niveau van nicotine bereiken dat ze normaal innemen, zei senior auteur Matthew Springer, PhD, professor van cardiologie aan UCSF en lid van het UCSF Center for Tobacco Research and Education.

“Echter, adolescente niet-rokers die niet bekend zijn met de effecten van nicotine hebben meer kans om last te krijgen van deze effecten. “Het gemak van het teveel consumeren van nicotine met JUUL maakt dit waarschijnlijk, vooral in het licht van meldingen van tieners die op JUUL blijven steken tot het punt van snelle verslaving en gedragsmatige gevolgen.”

Net als bij e-cigs van eerdere generaties bestaat de vloeistof in JUUL-peulen uit plantaardige glycerine en propyleenglycol, samen met smaken en nicotine. Hoewel de freebase-nicotine die in eerdere generaties werd gebruikt, de hoeveelheid comfortabel inhaleert, heeft JUUL aangezuurde nicotinezouten geïntroduceerd, die gemakkelijker te inhaleren zijn en de nicotine in aanzienlijk hogere concentraties afleveren.

In het Tobacco Regulatory Science-onderzoek werden acht ratten blootgesteld aan 10 cycli van twee seconden inhalatie gedurende een periode van vijf minuten, met een van de vier verschillende substanties: JUUL, een e-sigaret met freebase nicotine e-vloeistof, sigaretten of schone lucht . De onderzoekers verzamelden bloedmonsters 20 minuten na blootstelling en maten de impact van bloedvaten via een proces dat bekend staat als flow-gemedieerde dilatatie. Deze benadering, die een gevalideerde meting is van de cardiovasculaire gezondheid van mensen, heeft aangetoond dat knaagdieren farmacologische en biofysische effecten opleveren die vergelijkbaar zijn met die van mensen, aldus Springer.

Uit het onderzoek bleek dat nicotineconcentraties in het bloed in de JUUL-groep (136,4 ng / ml) acht keer hoger waren dan de e-cigs-groep (17,1 ng / ml) en 5,2 keer hoger dan sigaretten (26,1 ng / ml).

Link