FDA en industrie beëindigen verkoop van PFAS gebruikt in voedselverpakkingen

Vandaag kondigde de Amerikaanse Food and Drug Administration aan dat vetwerende materialen die per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) bevatten, niet langer worden verkocht voor gebruik in voedselverpakkingen in de VS. Dit betekent dat dit de belangrijkste bron van blootstelling via de voeding aan PFAS uit voedselverpakkingen is. zoals fastfoodverpakkingen, popcornzakjes in de magnetron, kartonnen afhaalverpakkingen en zakjes voor huisdierenvoedsel worden geëlimineerd.

PFAS zijn een diverse groep van duizenden chemicaliën die bestand zijn tegen vet, olie, water en hitte. De FDA heeft bepaalde PFAS goedgekeurd voor beperkt gebruik in kookgerei, voedselverpakkingen en voedselverwerkingsapparatuur. Blootstelling aan sommige soorten PFAS is in verband gebracht met ernstige gevolgen voor de gezondheid. De FDA helpt de voedselvoorziening veilig te stellen door het gebruik van chemicaliën als voedselingrediënten en stoffen die in contact komen met voedsel te evalueren, bijvoorbeeld door voedselverpakking, opslag of andere handelingen, om ervoor te zorgen dat dit gebruik veilig is.

De aankondiging van vandaag markeert de vervulling van een vrijwillige toezegging van fabrikanten om in de VS geen stoffen die met voedsel in contact komen te verkopen die bepaalde PFAS bevatten die bedoeld zijn voor gebruik als vetafstotende middelen. met en in eten. Het onderstreept een belangrijke mijlpaal in de bescherming van Amerikaanse consumenten tegen potentieel schadelijke chemicaliën die met voedsel in contact komen.