De ware betekenis van Kerstmis

December 2023

De mens is van nature behoudend. Het valt hem moeilijk om tradities, zijn geloof en ideologieën op te geven. Maar toch zou ik je willen verzoeken om Kerstmis eens met andere ogen te gaan bekijken. Vergeet eventjes wat de kerken je hebben verteld. Vergeet het commerciële aspect van Kerstmis.

‘De christus is een weerspiegeling van de wijsheid van je Schepper’

De spirituele betekenis van Kerstmis is voor de meeste mensen verloren gegaan. Ze zien niet in wat de bedoeling was van de geboorte van het christusbeginsel, omdat ze vastzitten aan het dogma van hun kerk en hun geloof.

Kerstmis moet niet gezien worden als een op zichzelf staande gebeurtenis, enige dagen rond de 25ste december die men vergeet wanneer het nieuwe jaar zijn intrede doet. De periode ‘Kerstmis’ is belangrijk vanwege de astrologische invloeden die op aarde inwerken, de trillingen van de hogere wezens, niet alleen in ons zonnestelsel maar ook uit zonnestelsels die zich verder bevinden, die op aarde neerdalen om de invloed van het christusprincipe te doen herleven.

Dit is de tijd waarin iedereen bewust er naar zou moeten streven om na te denken wat dit christusprincipe werkelijk betekent. Om jou er aan te herinneren waarom het christusprincipe of -licht naar de aarde werd gezonden en te zien in welke mate je er naar leeft. Kerstmis is dus bedoeld als een jaarlijkse herinnering aan ons allen om af te wegen welke spirituele vorderingen je in het afgelopen jaar hebt gemaakt, om je bewustzijn te onderzoeken, je manier van leven te beschouwen en je voor te bereiden op het nieuwe jaar.

Kerstmis, de Kerst-mis is de verjaardag van de geboorte van het christusprincipe (het christuslicht of -energie) en ik vraag je daarom de ware betekenis van Kerstmis te doen herleven. In deze periode kun je bepalen hoe je de rest van je leven zult doorbrengen. Al is het maar voor een paar dagen eventjes dat christus-bewustzijn beleven door je uiterlijke gedrag te veranderen, ben je de christus-bewustzijn gaan begrijpen. Dit verandert niet alleen je eigen leven, maar ook de aarde waarop je leeft. Wat je met Kerstmis voelt, zou geen uitzondering  moeten zijn maar regel. Dat gevoel van goede wil jegens de mensen zou er niet alleen met Kerstmis moeten zijn, het zou er altijd moeten zijn. Als Kerstmis nadert, bezin jezelf en kijk (vooral) in jezelf!

Beschouw de periode ‘Kerst’ als een ‘wake-up call’!

Hans Zevenboom