Een constructief debat over klimaatverandering

A Climate Conversation verwerpt het klimaat van extremisme ten gunste van een constructief debat over klimaatverandering. Bedacht en geproduceerd door geofysicus Walter Johnson en filmmaker Colton Moyer, biedt A Climate Conversation kijkers een welkome kans om een consensus te bereiken op basis van gedeelde waarden van milieubescherming en humanitair mededogen.

Aan de film werken wetenschappers en economen mee die veel expertise hebben op het gebied van klimaatverandering. Naast Johnson zijn Ken Gregory, directeur van de Friends of Science, Gregory Wrightstone, uitvoerend directeur van de CO2 Coalition en een expert-reviewer voor het Intergovernmental Panel on Climate Change van de Verenigde Naties, en Ronald Stein, oprichter van PTS Advance en auteur van vier boeken over de economie van schone energie, in de film te zien.

De film wordt gemodereerd door radiopresentatrice Kim Monson van The Kim Monson Show. In duidelijk Engels stelt Kim de meest elementaire vragen die de kern vormen van het klimaatdebat:

Is de opwarming van de aarde een bedreiging voor het welzijn van de mens en zal het waarschijnlijk leiden tot catastrofale gevolgen voor de mensheid?

Is de opwarmingstrend die we nu meemaken ongekend in de wereldgeschiedenis en de menselijke geschiedenis, en veroorzaakt het nu al orkanen en bosbranden die onze manier van leven bedreigen?

Wat zijn de kosten om Net Zero te bereiken in de Verenigde Staten?

Wat is de beschikbaarheid van natuurlijke hulpbronnen die nodig zijn om elektriciteit zonder fossiele brandstoffen te maken en wat zijn de kosten in termen van mensen?

Is het waar dat wetenschappers het erover eens zijn dat klimaatverandering een existentiële bedreiging vormt voor de mensheid?