Boek – Zoet zonder suiker – Kim Sue Palm

Wil je graag bewust eten, maar ben je wel dol op wat lekkers én op wat zoets? Dan kun je met het heerlijke nieuwe bakboek van Kim Sue Palm helemaal uit de voeten.

De taartjes, bites, en koekjes die uit de bakkerij van SUE komen zijn absoluut guilt-free. Allemaal vegan (dus geen dierlijk product komt er aan te pas), zonder lactose gemaakt, glutenvrij en er worden ook geen geraffineerde suikers gebruikt, maar wel allemaal vol van smaak!

“Al jaren ben ik groot fan van het verantwoorde lekkers van SUE. Mijn favoriet? De cheesecakebite! In dit boek geeft Kim haar geheime recepten prijs en kun je deze heerlijke zoetigheden zelf maken.” – Sandra Ysbrandy

In dit prachtige bakboek krijg je een kijkje in de keuken van SUE. Kim deelt haar highlights: meer dan 50 recepten. En de ene bite ziet er nog mooier uit dan de andere cake, de stevige repen en de brosse koekjes roepen: eet mij! In zes hoofdstukken komen de verschillende baksels aan bod (Basis, Koekjes, Repen, Bites, Cakes & taarten, Truffels). Al dat lekkers verleid je vanaf elke pagina! Vanaf 2014 zorgt SUE al voor een frisse wind in de patisseriewereld. Samen met haar team maakt Kim verantwoord zoet vanuit de professionele keuken in Rotterdam. Het lekkers vindt zijn weg via de
drie eigen SUE winkels en de ruim 150 horecazaken in Nederland en België.

Voorbeeld van een recept

CHEESECAKEBITES MET WITTE CHOCOLADE

Dit is mijn favoriete bite. Zoals alle bites uit onze bakkerij is deze niet in een handomdraai te maken, maar zeker het wachten waard. De knapperige bodem van kardemomkoekjes gecombineerd met de romige en zoete cheesecake met witte chocolade en frisse frambozen maakt hem een ware smaaksensatie. En met de decoratie van gedroogde bloemen is het misschien wel de mooiste uit dit kookboek!

Voor 16 stuks

Bereiden: 35 minuten

Weken: 2 uur

Koelen: 4 uur

Benodigdheden: bakvorm (24 x 24 cm), gladstrijker, blender

 

Voor de bodem

375 g kardemomkoekjes (zie blz. 59), gemalen

4 el kokosolie, gesmolten

Voor de vulling

565 g cashewnoten

110 g amandelmelk

305 g rijststroop

40 g citroensap

½ tl vanillemerg

100 g kokosolie, gesmolten

220 g cacaoboter, gesmolten

110 g bevroren frambozen

Voor de decoratie

10 g eetbare bloemblaadjes

  1. Week de cashewnoten minimaal 2 uur in warm water. Spoel ze daarna goed af voordat je ze gaat gebruiken.
  2. Meng de gemalen kardemomkoekjes met de kokosolie in een kom tot een vochtig, zanderig mengsel.
  3. Verdeel het koekmengsel over een met bakpapier beklede bakvorm en druk stevig aan. Maak glad met een gladstrijker en zet in de vriezer tot het moment dat je hem weer nodig hebt.
  4. Meng de geweekte cashewnoten, amandelmelk, rijststroop, het citroensap, vanillemerg, de kokosolie en cacaoboter in een blender tot een glad mengsel.
  5. Haal de bakvorm uit de vriezer, verdeel de bevroren frambozen over de bodem en schenk hier de vulling overheen.
  6. Decoreer de cheesecake met de bloemetjes en zet 4 uur in de vriezer.
  7. Haal de cheesecake uit de vriezer en snijd in bites. Zet de bites voor het serveren minimaal 2 uur in de koelkast en geniet ervan!

Recept van pag 116  uit Zoet zonder suiker | Kim Sue Palm | uitgeverij Becht | € 24,99