Senator doet wetsvoorstel mbt misleidende fastfood reclames gericht op kinderen

Senator Zellnor Y. Myrie (D-Brooklyn) heeft vandaag de Predatory Marketing Prevention Act (S.7487) geïntroduceerd tijdens een persconferentie in Crown Heights.

De nieuwe wetgeving breidt de definitie van misleidende of bedrieglijke reclame uit tot ongezond voedsel dat op de markt wordt gebracht voor kinderen, en stelt regelgevers in staat zich te richten op voedingsindustrieën die reclame maken voor ongezond voedsel dat obesitas bij kinderen, diabetes en andere schadelijke effecten veroorzaakt.

“De junkfood-industrie verkoopt haar producten agressief aan jonge mensen, vooral in gekleurde gemeenschappen”, zegt senator Myrie. “Deze bedrijven verdienen miljarden aan gemeenschappen zoals de onze, terwijl ze ons kwetsbaar maken voor slechte gezondheidsresultaten en gevolgen die een leven lang meegaan. Deze nieuwe wetgeving zal regelgevers en onze gemeenschappen eindelijk instrumenten geven die misleidende reclame voor ongezond voedsel kunnen beteugelen.”

Obesitas en gerelateerde comorbiditeiten zijn momenteel de tweede belangrijkste vermijdbare doodsoorzaak in de VS en kunnen binnenkort tabak inhalen als de belangrijkste doodsoorzaak. New Yorkers die in buurten met een lager inkomen wonen en werken, worden blootgesteld aan bijna twee keer zoveel roofzuchtige marketingboodschappen voor eten en drinken als die in gemeenschappen met hogere inkomens.

“Als we vandaag de ongezonde voedselconsumptie voor onze kinderen niet stoppen, zullen zij morgen het slachtoffer zijn van de volgende pandemie”, concludeerde senator Myrie.

Dit wetsvoorstel verduidelijkt kinderen als een bijzonder kwetsbaar publiek voor voedseladvertenties. Wijzigingen zullen ook duidelijk definiëren wat gezonde voedingsmiddelen zijn.